Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Biedrība "Es par volejbolu": Federācijas neizdarība apdraud EČ sarīkošanu Latvijā

Biedrība "Es par volejbolu": Federācijas neizdarība apdraud EČ sarīkošanu Latvijā
Atis Sausnītis, LVF prezidents
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Biedrība „Es par volejbolu” izplatījusi paziņojumu, kurā kritizē Latvijas Volejbola federācijas vadības darbu ar finansējuma piesaisti un tā izlietošanas atskaitēm. Biedrība norāda, ka iepriekšējo gadu finanšu pārskati iesniegti novēloti, kas biedrībai liek šaubīties par federācijas spēju turpināt vadīt Latvijas volejbola dzīvi. Biedrības „Es par volejbolu” paziņojums, kas izplatīts dienā, kad Rīgā norisinās LVF biedru kopsapulce, pārpublicēts pilnā apjomā.

Vēl 2017.gada oktobrī Latvijas Volejbola federācija (LVF) paziņoja, ka 2018.gadā plāno sarīkot Eiropas U-22 junioru čempionātu pludmales volejbolā. Šobrīd līdz čempionāta sākumam ir atlikuši nedaudz vairāk par 3 mēnešiem, bet finansējuma šo sacensību sarīkošanai nav.

Pēc biedrības “Es par volejbolu” (EPV) rīcībā esošās informācijas LVF bija nokavējusi naudas pieprasījuma iesniegšanu Nacionālajā sporta padomē (tas ir jāizdara līdz 01.decembrim), tomēr pēc IZM īpaša atgādinājuma iesniegums no LVF puses ir iesniegts, lai gan IZM bija tiesības nereaģēt uz šo LVF nolaidību.

“Acīmredzot ministrijas ierēdņiem Latvijas sporta gods ir nozīmīgāks kā LVF funkcionāriem, kas gozējas tikai dažādu pasākumu prezentācijās, nerisinot ikdienišķos volejbola dzīves jautājumus,” norāda biedrības EPV valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis

Vienlaikus ir zināms, ka galvenais finansētājs – Jūrmalas dome – tikai pirms nedēļas saņēma pēdējās atskaites par pagājušā gada Eiropas čempionātu (7 mēnešus pēc pasākuma norises!), pie tam LVF bija spiesti atmaksāt Jūrmalas domei gandrīz 20 tūkstošus EUR par izdevumiem, kas pārskaitīti federācijai, un par ko nav bijuši iesniegti attaisnojoši dokumenti. Joprojām zem jautājuma zīmes ir finansējuma piešķiršana jūlija beigās notiekošajam Eiropas U-22 junioru čempionātam.

Ne 2017.gadā, ne arī iepriekšējos gados LVF nav veicies ar sponsoru līdzekļu piesaisti Jūrmalā notiekošajiem Eiropas pludmales volejbola turnīriem – pasākuma sarīkošanas izmaksas ir gūlušas tikai un valsts un pašvaldības pleciem.

Sekojot līdzi LVF neskaidrajai un necaurspīdīgajai finanšu darbībai, esam konstatējuši, ka Latvijas Volejbola federācija nav savlaicīgi iesniegusi Valsts Ieņēmumu dienestā pēdējo 3 gadu finanšu pārskatus, pie tam – 2016.gada pārskats ir iesniegts 6 (!) mēnešus vēlāk par likumā noteikto termiņu (2017.gada 30.oktobrī). 2017.gada pārskats joprojām nav iesniegts, lai gan tā iesniegšanas termiņš ir 31.marts.

“Šāda LVF Valdes rīcība gada pārskatu neiesniegšana termiņā ir acīmredzams normatīvo aktu pārkāpums, pie tam – tam ir sistemātisks raksturs. Acīmredzot LVF Valdes locekļi neapzinās savas darbības sekas, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem viņi solidāri atbild par LVF darbības finansiālām sekām, kā arī iespējamo risku par sabiedriskā labuma organizācijas statusa zaudēšanu. Tā kā LVF budžets tiek veidots lielākoties no valsts un pašvaldību naudas līdzekļiem, šajā gadījumā jābūt pilnīgai skaidrībai par naudas izlietošanu, tādēļ mēs šobrīd pievēršam IZM uzmanību šim jautājumam un gaidām tieši sporta nozari pārraugošās ministrijas lēmumu par vispārēja audita veikšanu Latvijas Volejbola federācijā,” norāda K.Timermanis.

Finanšu caurskatāmība, kā arī plānveidīga, mērķtiecīga LVF Valdes darbība ir viens no stūrakmeņiem labas pārvaldības principu ieviešanā Latvijas Volejbola federācijā. Pēdējie notikumi liecina par acīmredzamām problēmām volejbola dzīves vadītāju uztverē par labu pārvaldību, kā arī rada nopietnas šaubas par viņu spēju turpmāk vadīt volejbola dzīvi Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Es par volejbolu"


, 2018-04-12 11:54, pirms 6 gadiem
Tādu pašu revolūciju vajag, kā citās sporta federācijās
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.