Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Final 4" debitante "Biolars" cīņā par Baltijas līgas zeltu

"Final 4" debitante "Biolars" cīņā par Baltijas līgas zeltu
Jelgavas komandas volejbolisti
Foto: jelgavasvestnesis.lv

Igaunijas pilsētā Pērnavā šodien noslēgsies Baltijas līgas 11. sezona (iepriekš “Schenker” līga). Vispirms plkst. 13.00 tiks aizvadīta spēle par trešo vietu, kurā “Poliurs/Ozolnieki” sacentīsies ar latvieša Arta Caica pārstāvēto “Rakveres” komandu, bet plkst. 16.00 lielajā finālā “Biolars/Jelgava” samēros spēkus ar regulārā turnīra uzvarētājiem “Parnu” volejbolistiem. Jelgavas komanda līdz šim līgas finālā nav spēlējusi, bet kādai no Latvijas komandām zeltu izcīnīt pēdējo reizi izdevās pirms deviņām sezonām.

Vakar pusfinālos tika aizvadīts pa vienam Latvijas un Igaunijas komandu duelim. Vispirms “Parnu” ar 3:1 pieveica “Rakveri”, bet vēlāk vakarā “Biolars/Jelgava” ar tādu pašu rezultātu apspēlēja “Poliurs/Ozolnieku” vienību.

Abas finālistes šosezon tikušās jau trīs reizes. Vispirms Baltijas līgas Superkausa izcīņas finālā (aizvadītā gada oktobrī) veiksmīgāki bija jelgavnieki, svinot panākumu ar 3:1. Abās spēlēs regulārajā turnīrā Pērnavas un Jelgavas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Vispirms sezonas pašā ievadā viesos pārāka bija Jurija Deveikus vadītā komanda (3:2), bet pēc gadu mijas pērnavieši ar tādu pat rezultātu prata revanšēties.

Jurijs Deveikus vienmēr bijis starp tiem treneriem, kurš sevis vadītā komandas pavasara cīņām sagatavo ļoti labi, un izskatās, ka šī sezona nav izņēmums. Baltijas Superkausa un Latvijas kausa ieguvēji vakar pusfinālā tikai trešajā setā nedaudz nodrebēja, kas liedza viņiem cīņu noslēgt jau trijos setos. Līdera cienīgu sniegumu nodemonstrēja Matīss Gabdulļins un Aleksandrs Kudrjašovs, kuri arī kļuva par rezultatīvākajiem savas komandas rindās. Noteikti jāuzteic arī Jevgeņijs Vjatkins, kurš komandai kritiskā brīdī laukumā labi aizstāja kolēģi Raimondu Liniņu cēlāja pozīcijā.

Lai šodien pieveiktu “Parnu” vienību, jelgavniekiem šodien noteikti būs jāspēlē labāk, taču uzvaras līdzšinējās cīņās ļauj cerēt, ka izredzes uz uzvaru jelgavniekiem ir. “Parnu” komandā pēc ilgstošas muguras savainojuma ārstēšanas jau kādu brīdi atgriezies Hindreks Pulks (diagonāle), kurš vakar pret “Rakveri” bija uzdevumu augstumos (23 punkti). Tāpat labs palīgs bija pirmā tempa uzbrucējs Timo Tamema, kura rēķinā 16 punkti. Piecus no punktiem Timo guva ar servi, kas ierasti bijis nopietns Igaunijas komandu ierocis. Paredzams, ka savā mājas zālē šovakar pērnavieši uzsvaru liks tieši uz spēcīgām servēm. Šo rindu autors visu sezonu nenogurstoši slavējis jelgavnieku servju uzņēmēju līniju (Latvijā stabilākā), un var gadīties, ka tieši Kudrjašovam, Jirgensonam un Štālam savs varējums šodienas spēlē būs jāapliecina visnopietnāk.

Interesanti, ka neviena no šī gada fināla dalībniecēm līdz šim Baltijas līgas zeltu nav izcīnījusi. Pērnavas komanda finālā spēlējusi divas reizes (2011. gadā zaudēts Tallinas “Selver”, 2013. gadā – TTU), bet jelgavniekiem fināla pieredzes nav. Uzreiz gan jāteic, ka vairāki jelgavnieki par zeltu Baltijā cīnījušies citu komandu sastāvos. Nevienai Latvijas komandai finālā nebija izdevies iekļūt pēdējās deviņas sezonas un tieši jelgavnieki šo nepatīkamo tradīciju lauzuši. Vēl lielākiem statistika mīļiem jāatgādina, ka zeltu neviena Latvijas komanda nav izcīnījusi kopš pirmās “Schenker” līgas sezonas, tālā 2006. gada. Toreiz čempioni “Ozolnieku” komandu vadīja… jā, Jurijs Deveikus.

Cīņas par Baltijas līgas zeltu šodien startēs plkst. 16.00, mača tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā. Īstenie volejbola draugi tikmēr plkst. 13.00 tiek aicināti iesildīties ar cīņu par bronzu, šī spēle tiešraidē Sportacentrs.com portālā.

Baltijas līgas uzvarētāji (iepriekš Schenker līga)

2006. gads: Ozolnieki
2007. gads: Tallinas Selver
2008. gads: Tallinas Selver
2009. gads: Tallinas Selver
2010. gads: Tallinas Selver
2011. gads: Tallinas Selver
2012. gads: Tartu Pere Leib
2013. gads: TTU
2014. gads: Tallinas Selver
2015. gads: Tartu Bigbank

Par Sportacentrs.com TV kanālu:

Sportacentrs.com TV kanāls no 2016. gada 1.janvārā ir pieejams visā Latvijā bezmaksas apraidē. Tajā ik mēnesi iespējams skatīties vairāk nekā 30 dažādu sporta veidu tiešraides, kā arī aktuālās intervijas ar Latvijas sportistiem vai sporta dzīves cilvēkiem.


, 2016-03-13 09:45, pirms 8 gadiem
bus gruti, bet lai izdodas!
, 2016-03-13 15:23, pirms 8 gadiem
Tikām sveicam ožus
3 2
34 36 .. .. 25 11 15 13
oži ir reāli veči
, 2016-03-13 15:40, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Tikām sveicam ožus
3 2
34 36 .. .. 25 11 15 13
oži ir reāli veči
Intriga līdz pašam pēdējam punktam, lieliska spēle, Ansis monstrs, vakar tiešām bija tikai rēgs, tagad jātur īkšķi par Latvijas komandu dubultuzvaru šodien.
, 2016-03-13 15:51, pirms 8 gadiem
Kols rakstīja: Intriga līdz pašam pēdējam punktam, lieliska spēle, Ansis monstrs, vakar tiešām bija tikai rēgs, tagad jātur īkšķi par Latvijas komandu dubultuzvaru šodien.
2 komandas no Latvijas trijniekā, kaut ko labāku grūti vēlēties.
, 2016-03-13 17:09, pirms 8 gadiem
Kāds var padalīties ar streemu finālspēlei?
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.