Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Egleskalnam astoņi punkti, Buividam septiņi, Eirokausos zaudē gandrīz visi latvieši

Egleskalnam astoņi punkti, Buividam septiņi, Eirokausos zaudē gandrīz visi latvieši
Uģis Krastiņš. Foto: "Barkom Kažaņi"

LETA. Latvijas izlases volejbolista Hermana Egleskalna pārstāvētā "Tours" komanda trešdien cieta zaudējumu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgas sezonas otrajā spēlē. Tūras komanda mājās ar 0-3 (30:32, 19:25, 18:25) piekāpās grupas titulētākajai vienībai Perudžas “Sir Sicoma Monini” no Itālijas.

Egleskalns spēlēja pirmos divus setus un guva astoņus punktus. Konstantīns Čupkovičs guva 16 punktus, bet uzvarētājiem 18 punktus sarūpēja ukrainis Oļehs Plotņickis. Otrā grupas spēlē Lisabonas "Benfica" savā laukumā ar 3-1 (25:19, 25:17, 22:25, 25:21) pieveica Polijas vicečempioni Varšavas "Verva Orlen Paliwa". D grupā divas uzvaras ir Itālijas klubam, pa vienai - Portugāles un Polijas vienībām, bet Egleskalna pārstāvētā "Tours" pagaidām ir bez panākumiem. CEV Čempionu līgā kopumā 20 komandas sadalītas piecās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc grupu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificējās katras apakšgrupas uzvarētāja un trīs labākās otro vietu ieguvējas. Egleskalns ir vienīgais Latvijas volejbolists šīs sezonas CEV Čempionu līgā.

CEV Izaicinājuma kausa sešpadsmitdaļfināla pirmajā mačā zaudēja Edvarta Buivida pārstāvētā Lucernas "Lindaren Volley", savukārt pie uzvaras tika Artis Caics un "Saaremaa". Caica pārstāvētā "Saaremaa" sešpadsmitdaļfinālu uzsāka ar 3-1 (25:18, 23:25, 25:23, 25:16) uzvaru mājās pār "Hapoel Yoav" no Kefarsavas Izraēlā. Cēlājs Caics laukumā gan nedevās. Savukārt "Lindaren Volley" no Šveices savā laukumā ar 0-3 (19:25, 25:27, 9:25) zaudēja Francijas komandai Monpeljē "Castelnau UC". Buivids guva septiņus punktus, bet par komandas rezultatīvāko spēlētāju ar desmit punktiem kļuva Tims Kepfli. Ceturtdien, pulksten 19:00, Pērnavā Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā un Kristapa Platača pārstāvētā "Parnu" uzņems Horvātijas volejbolistus no Kaštelas "Mladost Ribola". Astotdaļfinālā iekļūs uzvarētājs divu maču summā.

Savukārt CEV kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla pirmajā spēlē zaudējumu piedzīvoja gan Markusa Cielava pārstāvētā Kuopio "Savo Volley" no Somijas, gan Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas "Barkom-Kažaņi" no Ukrainas. "Savo Volley" savā laukumā ar 0-3 (19:25, 23:25, 22:25) piekāpās Galati “C.S. Municipal Arcada” no Rumānijas. Cielavs laukumā nedevās, bet rezultatīvākais mājiniekiem ar 19 punktiem bija Miro Metenens. Viesiem 18 punktus sakrāja Nilss Klapvijks. "Barkom-Kažaņi" mājās ar 1-3 (19:25, 23:25, 25:22, 19:25) atzina Saloniku PAOK no Grieķijas pārākumu. Mājiniekiem 23 punktus guva Jevheņijs Kisiļuks, bet viesiem ar tikpat punktiem atbildēja Dmitrijs Iļjinihs. Atbildes spēle Somijas komandai notiks 17., bet Ukrainas klubam - 19.decembrī izbraukumā. Astotdaļfinālā iekļūs uzvarētāja divu maču summā.

Izmantotie resursi:
LETA


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.