Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Latvijas kausam volejbolā būs jaunas īpašnieces

Latvijas kausam volejbolā būs jaunas īpašnieces
Pirmās finālistes. Foto: facebook/SCMarupe

Latvijas kausa izcīņas sievietēm pusfinālā arī otrajā spēlē, šoreiz – viesos, Mārupes SC apspēlēja pašreizējās kausa glabātājas SK "Babīte" volejbolistes un iekļuva finālā. Viņu pretinieces noskaidrosies 12. decembrī.

Intriga Latvijas kausa pusfinālā starp Mārupes un Babītes volejbolistēm vēl tika pavairota sestdien, kad pēc zaudējuma Latvijas kausa pirmajā spēlē izbraukumā Babītes volejbolistes bija pārākas Nacionālās līgas spēlē, atgādinot, ka divkārtējās Latvijas kausa ieguvējas SK “Babīte” volejbolistes vēl ir par agru norakstīt.
Šodien gan pretinieces no Mārupes SC tā nedomāja un jau ar pirmajām izspēlēm sāka rakstīt fināla scenāriju – 3:0 (25, 17, 16).

Tiesa, pēc pirmā mārupiešu gūtā punkta spēlē vadībā izvirzījās nu jau kausa bijušās īpašnieces no SK “Babīte”. Noķert viņas Mārupes komandai ar Sanitas Kuprašovas uzbrukumu izdevās vien seta otrajā pusē (14:14). Pēc Lienes Šimkuses kļūdas uzbrukumā Mārupes SC panāca 20:16 savā labā, bet babītietes nepadevās, pēc 19:22 pārsvarā ar Rūtas Treijas pūlēm (divi punkti uzbrukumā un viens – blokā) izvirzoties vadībā ar 23:22. Tomēr tieši ar diviem viņas nesekmīgiem uzbrukumiem sets arī beidzās – 27:25 Mārupes kluba labā.

Arī 2. setu lieliski iesāka Babītes komandai, Ievai Teterei izvirzot komandu vadībā ar 5:2. Tūlīt gan ar četriem punktiem pēc kārtas atbildēja Mārupes SC, bet rezultāts turpināja svārstīties abu komandu labā līdz 16:16. Pēc tam vienīgo punktu Babītei guva... Marta Ozoliņa ar kļūdu servē – 25:17 un setos 2:0 Mārupes SC labā.
No šāda trieciena Babītes volejbolistes vairs neatguvās, trešajā setā dominējot mārupietēm un iekļūšanu finālā noformējot ar Agijas Sidorovas gūto punktu uzbrukumā – 3:0 (25, 17, 16)!

Panākumu ar 13 gūtajiem punktiem (“tikai” trīs netveramas serves) kaldināja Marta Ozoliņa, 12 punkti Montai Urbānei (4 – blokā) un 10 – Sidorovai. Kausa pašreizējām glabātājām (kauss viņu īpašumā paliks līdz finālam 23. decembrī) Treija sakrāja 9 un Šimkuse – 8 punktus. Galvenajos punktu gūšanas elementos labākas bija uzvarētājas - “eisos” (8 pret 5), uzbrukumā (40/25, 40%/23%) un blokā (7/3), pelnīti iekļūstot finālā.

“Bijām pārāki ar komandas garu un kopējo spēli,” tūlīt pēc mača teica uzvarētāju komandas galvenais treneris Jorens Janišons. “Spēlētājas mačus aizvadīja ar lielu pārliecību, realizējām savu taktiku un mazāk par pretiniecēm kļūdījāmies. Vairāk cīnījāmies par uzvaru. Tomēr trīs reizes nedēļā trenējāmies, un tas izpaudās. Turklāt trīs pēdējās nedēļas treniņos izmantojām tikai “Molten” bumbas, ar ko spēlē kausa izcīņā.

Izšķirošais, domāju, bija šodienas spēles pirmais sets, ko uzvarējām galotnē. Ja tajā būtu uzvaru svinējusi Babīte, viss varēja pagriezties savādāk. Ceturtdien varbūt Babītes meitenes negaidīja, ka mēs vinnēsim. Iespējams, tādēļ viņas šodien vairāk satraucās.

Šodienas spēlē gribu uzteikt cēlāju Olgu Kļukeviču, kā arī abus “pirmos tempus” - Montu Urbāni un Inetu Krūmiņu, taču labi nospēlēja visa komanda.”

Līdz ar to kauss mainīs īpašnieces. Kas būs Mārupes SC pretinieces finālā, noskaidrosies rīt, kad Jelgavas NSC zālē pulksten 20:00 VK “Jelgava”/LLU uzņems RSU/MVS. Pirmajā mačā jelgavnieces viesos uzvarēja 3 setos.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.