Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Egleskalns otro gadu pēc kārtas aizved ''Tours'' līdz Francijas zeltam

Egleskalns otro gadu pēc kārtas aizved ''Tours'' līdz Francijas zeltam
Hermans Egleskalns. Foto: R.Martin/L'Equipe

Viens no Latvijas vīriešu volejbola izlases līderiem Hermans Egleskalns piektdien palīdzēja "Tours" komandai triumfēt Francijas čempionātā, Tūras volejbolistiem nosargājot pērn izcīnīto titulu.

"Tours" fināla otrajā spēlē savā laukumā ar 3-0 (25:15, 25:22, 25:12) pārspēja "Chaumont" komandu, sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-0, bet Egleskalns ar 21 punktu bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Sērijas pirmajā duelī Tūras volejbolisti viesos uzvarēja piecu setu mačā, Egleskalnam gūstot 24 punktus, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Tours" vienība pārliecinoši uzvarēja regulārajā turnīrā un arī izslēgšanas turnīra pirmās divas kārtas vinnēja ar 2-0. Francijas vienība šosezon startēja arī Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgā, kur nepārvarēja grupu turnīru. Tāpat tā kļuva par Francijas kausa ieguvēju.

28 gadus vecais Egleskalns uz "Tours" vienību pārcēlās pirms diviem gadiem, kad atstāja citu Francijas komandu "Nice". Pērn viņš uz vēl diviem gadiem pagarināja līgumu ar "Tours" komandu.

Par Francijas čempioni "Tours" vienība kļuvusi astoņas reizes (2004., 2010., 2012., 2013., 2014., 2015., 2018. un 2019. gadā), bet 2005. gadā tā līdz šim vienīgo reizi uzvarējusi prestižajā CEV Čempionu līgā. Savukārt aizpērn komanda uzvarēja CEV kausā, kas kontinenta volejbolā ir otrais spēcīgākais klubu turnīrs.

Izmantotie resursi:
LETA


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.