Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvija volejbola izlase pārbaudes turnīru sāk ar uzvaru

Latvija volejbola izlase pārbaudes turnīru sāk ar uzvaru
Foto: http://www.volleyball.ua/

Pirmajā pārbaudes turnīra spēlē Ivanofrankivskā Latvijas vīriešu izlase volejbolā trijos setos pārspēja Ukrainas U-21 izlasi.

Turnīrs Ukrainas pilsētā Ivanofrankivskā notiek par godu pilsētas 355. gadadienai, un tajā piedalās četras komandas. Šodien sacensības atklāja Latvijas spēle ar talantīgo Ukrainas U-21 izlasi, latviešiem pārliecinoši uzvarot trijos setos ar 3:0 (12, 18, 11).

Pamatsastāvā 1. setā laukumā devās Toms Švans, Reinis Pekmanis, Andis Cimoška, komandas kapteinis Romāns Saušs, Edvīns Skrūders un Ruslans Sorokins, kā arī libero Ingars Ivanovs, kuri pēc 5:3 guva septiņus punktus pēc kārtas, praktiski noņemot jautājumu par uzvarētāju setā.

2. sets bija līdzīgāks, taču ukraiņi iekrita, servējot Skrūderam, un 8:13 kļuva par 19:13 Latvijas labā. 3. setā Latvijas izlases vecākais treneris Raimonds Vilde plaši variēja sastāvu, laukumā laižot arī Tomu Vanagu, Edvartu Buividu, Antonu Nazarovu, Aleksandru Kudrjašovu un Vladimiru Visocki. Kaut arī sākumā ar 4:1 vadībā izvirzījās ukraiņi, bet Latvijas izlases volejbolisti drīz viņus panāca (5:5). Uzvarētājs setā un visā spēlē noskaidrojās seta vidū, kad, servējot Antonam Nazarovam, 12:9 kļuva par 18:9 Latvijas labā.

Pretinieki nospēlēja vājāk, nekā gaidīts,” pēc mača teica Raimonds Vilde. “Ukrainas U-21 izlase skaitās ļoti talantīga, bet šodien viņi daudz kļūdījās. Turklāt viņiem trūka viens no līderiem. Rīt viņi spēlēšot labāk. Tāpēc savus puišus laukumā īpaši pārbaudīt nevarēju. Un spēli varētu nosaukt par vieglu treniņu.

Treneru kolektīvs noskatījās arī divus nākamās spēles setus. Tajā Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas valstsvienība ar 3:1 (-23, 22, 16, 16) apspēlēja Baltkrieviju. Vaicāts par nākamajiem pretiniekiem, Vilde novērtēja gan pretinieku fiziskos dotumus, gan spēles prasmi: “Labi volejbolisti, gari un spēcīgi, ar labu lēcienu. Fiziskajos parametros noteikti atpaliekam no viņiem. Mēģināsim to kompensēt ar komandas spēli.”

Uz Ukrainu Latvijas izlase devusies pilnā sastāvā. Kā pēdējais otrdien izlases treniņiem pievienojās Ruslans Sorokins.

Normāla halle, viesnīca ok, tikai braucām līdz sacensību vietai visu dienu,” par pirmajiem iespaidiem Ukrainā stāsta Toms Vanags. “Šodien pretinieki izskatījās negatavi. Tādi kā sabijušies. Daudz kļūdījās, tā kā nekāda saspringtā spēle nesanāca. Mums bija daudz maiņu, un visi, kas nāca laukumā, deva pozitīvu rezultātu. Protams, vienmēr var labāk.”

Toms noskatījies arī pirmo setu mačā starp Baltkrievijas un Ukrainas izlasēm: “Atšķirībā no šodienas tās jau spēles ar citas klases komandām. Par to, ko mēs varam, spriedīsim pēc šīm spēlēm. Ukrainai ir jaudīgi un gari spēlētāji – kā vienmēr. Viņu spēle balstās uz spēku. Tomēr šodien viņu diagonālais spēlētājs izskatījās pavājš. Ir ukraiņiem arī vājās vietas. Nav tā, ka mēs nevarētu viņus vinnēt. Savukārt baltkrievi ir tāda pati komanda kā mēs – spēlējama komanda. Nekā tāda nereāla viņu spēlē nav.”

Spēļu kalendārs
11. maijs
Latvija – Ukraina U-21 3:0 (12, 18, 11)
Ukraina – Baltkrievija 3:1 (-23, 22, 16, 16)
12. maijs
13:00 Latvija – Baltkrievija
15:00 Ukraina – Ukraina U-21
13. maijs
14:00 Ukraina U-21 – Baltkrievija
16:30 Ukraina – Latvija

Tiešraides no turnīra šeit:
Розклад та трансляції міжнародного турніру в...

Izmantotie resursi:
volejbols.lv