Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Ozīši sarūpē sensāciju Tartu, sērijā neizšķirts

Ozīši sarūpē sensāciju Tartu, sērijā neizšķirts
Foto: Poliurs/Ozolnieki

Baltijas līgas ceturtdaļfināla sestdien ceturtdaļfināla otrās spēles aizvadīja Latvijas vienības. Par pārsteigumu parūpējās "Poliurs/Ozolnieki", kas viesos ar 3-0 pieveica regulārā čempionāta uzvarētājus "Bigbank Tartu" volejbolistus, sērijā panākot 1-1. Sērijas trešais un izšķirošais mačs notiks svētdien. Tikmēr RTU/"Robežsardze" un Jēkabpils "Lūši" atkārtoti zaudēja attiecīgi "Parnu" un Tallinas "Selver", no cīņas par medaļām izstājoties.

„Poliurs/Ozolnieki” pirms divām dienām savā laukumā trijos setos piekāpās regulārā čempionāta pārliecinošajiem uzvarētājiem „Bigbank Tartu” volejbolistiem. Sērijas pirmā mača gaitā Ozolnieku vienībai nopietnus pretargumentus Tartu klubam atrast tā arī neizdevās. Pēc pavisam cita scenārija ritēja sērijas otrā spēle Tartu, kur mājinieki šoreiz neizskatījās tik pārliecinoši, kļūdoties uzbrukumā un arī viņu bloks šoreiz nebija tik draudīgs. Centīgie ozīši centās spēlēt bez kļūdām un tas ļāva pirmajā setā ne tikai cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu, bet arī uzvarēt ar 25:22.

Aina laukumā nemainījās arī otrajā setā un iniciatīva bija Latvijas vienības pusē. Tuvojoties seta galotnei „Poliurs/Ozolnieki” pārsvars sasniedza trīs punktus (20:17) un neskatoties uz sāncenšu centieniem izraut uzvaru setā, panākumu izdevās noturēt arī otrajā cēlienā (25:23).

Trešajā cēlienā laukuma saimnieki centās lauzt mača gaitu, taču cīņa joprojām ritēja līdzīgi, par dažiem punktiem priekšā atrodoties viesiem. Izturot saspringtā un nervozā galotnē ozīši svinēja uzvaru ar 25:22, mačā svinot negaidītu uzvaru ar 3-0. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1 un trešā spēle, kas izšķirs uzvarētāju sērijā, notiks svētdien Tartu.

„Poliurs/Ozolnieki” rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 11 punktiem bija Aivis Āboliņš. Astoņus punktus guva Raimonds Vilmanis, septiņus – Haralds Regža, Armands Āboliņš un Andis Cimoška. Savukārt „Bigbank Tartu” 20 punktus atnesa Bredlijs Roberts Ganters, deviņus – mūsu Toms Vanags.

Latviešu trio liek izstāties robežsargiem

RTU/”Robežsardze” ceturtdaļfināla sērijas otro spēli pret „Parnu” komandu aizvadīja savā laukumā. Pirms divām dienām Pērnavā rīdziniekiem nācās atzīt pretinieku pārākumu, zaudējot četros setos.

Savā laukumā Raimonda Vildes trenētie rīdzinieki pret regulārā čempionāta trešās vietas ieguvējiem cīnījās godam, taču abu pirmo setu galotnēs viņiem pietrūka pavisam nedaudz un abos pirmajos cēlienos nācās atzīt pārnaviešu pārsvaru (23:25, 24:26). 13 punktus „Parnu” labā otrajā setā izcīnīja latviešu spēlētāju – astoņus Edvarts Buivids, četrus Aleksandrs Kudrjašovs, vienu – Toms Švāns. Trešā seta gaitā rīdzinieki vairākas reizes atradās vadībā un cīņa atkal ritēja līdzīgi, taču galotnē veiksmīgāki bija pērnavieši, izvirzoties vadībā ar 22:18 un pārsvaru noturot līdz seta beigām, visā mačā svinot panākumu ar 3-0 un sērijā uzvarot ar 2-0.

RTU/”Robežsardzes” rindās čempionāta pēdējā mačā rezultatīvākais spēlētājs bija Rolands Ozoliņš ar 13 punktiem. 11 punkti Andreja Zavorotnija kontā, 10 punktus guva Aleksandrs Avdejevs. Pērnaviešiem ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Buivids, 12 punktus guva Kudrjašovs, septiņus – Švāns. 13 punktus pievienojaTāvets Lepiks.

Lūšiem otrajam mačam spēku nepietika

Jēkabpils „Lūši” pirms divām dienām savā pārpildītajā mājas hallē parūpējās par īstu trilleri ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā ar regulārā čempionāta otro spēcīgāko vienību Tallinas „Selver”, zaudējot ar 2-3. Sērijas otrajai spēlei Tallinā lūšiem spēku pietika tikai pirmajiem diviem setiem, kuros tika zaudēts sīvā cīņā. Pēdējā cēlienā nācās zaudēt ar 13:25 un dalību Baltijas līgā šosezon noslēgt.

Ar 12 punktiem rezultatīvākais „Lūšu” rindās bija Pāvels Jemeļjanovs. Astoņi punkti Borisa Čebotarjova un Zigurda Adamoviča kontā.

Baltijas līga. Ceturtdaļfināls

DuelisRezultātsSērijā
Bigbank Tartu - Poliurs/Ozolnieki0-3 (22:25; 23:25; 22:25)1-1
RTU/Robežsardze - Parnu0-3 (23:25; 24:26; 18:25)0-2
Selver - Lūši3-0 (25:22; 26:24; 25:13)2-0
VK Flamingo/Volley - Rakvere0-3 (15;25; 23:25; 20:25)0-2

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
Eesti Võrkpalli Liit


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.