Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U-16 volejbola izlases sāk gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai

U-16 volejbola izlases sāk gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai
Latvijas meiteņu U-16 volejbola izlase
Foto: LVF

Kopā sanākušas Latvijas kadetu volejbola izlases, lai nākamnedēļ aizvadītu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas mačus. Meitenes dosies uz Spāniju, bet puiši Beļģijā spēlēs ar poļiem un mājiniekiem.

Jau nedēļu Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā trenējas 15 volejbolistes. Nedēļas nogalē Igaunijā tika aizvadītas divas pārbaudes spēles, kur spēlējot līdz četriem uzvarētiem setiem, tika uzvarēta Igaunija, bet zaudēts Somijai.

“Kopš 3. aprīļa gatavojamies Mālpilī,” sazvanīts autobusā atceļā no Igaunijas pastāstīja Odinokovs. “Arī tagad dosimies atpakaļ uz Mālpili, lai trīs dienas turpinātu treniņus. Trešdien agri no rīta izlidojam uz Madridi, bet no turienes vēl divas stundas jābrauc ar autobusu līdz Palensijai.

Izlase pastāv pirmo gadu. EEVZA turnīrā diemžēl palikām pēdējie, kaut arī nespēlējām slikti. Tā meitenēm bija pirmā šāda veida pieredze, un bija grūti. Sastāvā 80 procenti ir Rīgas meitenes, kurām bija diezgan laba sezona Rīgas izlasē. Bijām arī turnīrā Krievijas pilsētā Jekaterinburgā, kas bija laba pieredze. Spēlējām arī pret lielajām meitenēm. Bez rīdziniecēm ir trīs meitenes no Daugavpils, no Murjāņiem un Tukuma.

Problēma ir tā, ka nevaram labā līmenī aizvadīt visu spēli līdz galam. Trūkst starptautisku spēļu pieredze ar spriedzi. Tas pats ir arī Rīgas izlasei Entuziastu volejbola līgā.

Ar Poliju esam spēlējuši EEVZA čempionātā (Polija uzvarēja ar 3:0 (23, 14, 11). - LVF Preses dienests). Tā bija viena no mūsu labākajām spēlēm, un pirmajā setā līdz galotnei kontrolējām notikumu gaitu laukumā. Par Spāniju zinām tikai augumus, kas minēti CEV - Confédération Européenne de Volleyball interneta mājas lapā, taču ar Spāniju mums ir pirmā spēle, un arī Spānija mūs ne visai pazīst. Tikpat zinām arī par nīderlandietēm. Spānija spēlēs savā laukumā, un viegli ar viņām nebūs. Zinu, ka varam spēlēt labi un spēlēt pareizi.”

Latvijas spēļu kalendārs:

13. aprīlis 17:30 Latvija – Spānija
14. aprīlis 15:00 Latvija – Polija
15. aprīlis 15:00 Latvija – Nīderlande

Vairāk par Latvijas U-16 izlasi lasiet šeit:
JUNIORES U-16

Puiši Gunta Atara un Oskara Aizporieša vadībā gatavojas Ozolniekos. Arī viņi sākuši koptreniņus pirmdien, un izlases rindās ir 14 kandidāti cīņām Valvordē. “Jau pirmdien būs jānosauc 12 puiši, kuri brauks uz Beļģiju,” izvēle Ataram jāizdara jau drīz. “Puiši darbojas centīgi. Sestdien no rīta bija pēdējais treniņš šonedēļ, un puiši ir nedaudz saguruši, jo nav pieraduši trenēties divreiz dienā ar tādu slodzi. Domājam par to, kā variēt slodzi, lai Beļģijā viņi nebūtu saguruši. Tāpēc sestdienas vakars un svētdiena būs brīva, bet uz mūsu spēli svētdien (Poliurs/Ozolnieki – Jēkabpils lūši. - LVF Preses dienests) viņiem jātiek atpakaļ. Paēdīsim kopīgas vakariņas un pirmdien turpināsim treniņus, bet trešdien jau lidojam uz Beļģiju.

Ielidosim Beļģijā trešdien, ceturtdien savā starpā spēlē Beļģija un Polija, bet mēs skatīsimies šo spēli. Centos dabūt Beļģijas spēļu ierakstus, taču neizdevās. Tāpēc tādā ziņā mums konkurentu spēle pirmajā sacensību dienā ir ideāls variants. Poļu spēli no EEVZA (Latvija Polijai EEVZA čempionātā zaudēja ar 1:3 (22, -15, -14, -20). - LVF Preses dienests) esmu iedevis izlaist caur Data Volley programmu igauņu analītiķim Martam Pajusalu. Tad varēs izanalizēt rezultātus.

Ļoti progresējuši triju mēnešu laikā ir Matīss Petjukēvičs un Kristers Dardzāns, tāpat Oskara Aizporieša audzēkņi pirmie tempi Renārs Pauls Jansons un Eduards Korošēvičs. Panākumi Beļģijā lielā mērā būs atkarīgi no tā, cik labi puiši nospēlēs un cik ticēs uzvarai. Daudz ko noteiks pamatvērtības – kā uzservēsim mēs un kā noturēsim servju uzņemšanu.”

Latvijas spēļu kalendārs:

14. aprīlis 20:00 Latvija – Polija
15. aprīlis 15:00 Latvija – Beļģija

Vairāk par Latvijas U-17 izlasi lasiet šeit:
JUNIORI U-17

Informāciju sagatavoja
Latvijas Volejbola federācijas
preses dienests


, 2017-04-10 19:30, pirms 7 gadiem
Sapnju pilseeta - Palensija!!!
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.