Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns spēlēs izlasē, Pļaviņš sezonu sāks ar Soloveju

Jānis Celmiņš

Egleskalns spēlēs izlasē, Pļaviņš sezonu sāks ar Soloveju
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) vadībai tomēr ir izdevies panākt vienošanos par Hermaņa Egleskalna spēlēšanu Latvijas klasiskā volejbola izlasē. Lai gan sportists sākotnēji pauda nevēlēšanos šovasar spēlēt valstsvienībā, tā vietā spēlējot pludmales volejbolu duetā ar Mārtiņu Pļaviņu, vakar pusēm izdevies vienoties, ka Pļaviņš sezonu iesāks ar Aleksandru Soloveju, bet Egleskalns spēlēs klasikā volejbola izlasē.

Par spēlēšanu kopā ar Egleskalnu Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Pļaviņš pavēstīja jau aizvadītās sezonas beigu daļā. Sezonas otrajā pusē abi jau paguva aizvadīt vairākus kopīgus treniņus, secinot, ka rezultāti šādā duetā varētu būt labi.

Ņemot vērā, ka Egleskalns pēdējās sezonās kļuvis arī par vienu no Latvijas klasiskās volejbola izlases līderiem, bet šīs pašas pozīcijas spēlētājs Gundars Celitāns šovasar izlasei nepalīdzēs veselības un ģimenes lietu dēļ, saasinājās situācija ar diagonāles pozīcijas spēlētājiem valstsvienības sastāvā. Volejbola federācijas vadība un izlases treneri vēlējās Egleskalnu redzēt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņās, bet Pļaviņš un viņa treneris Aigars Birzulis jau rēķinājās ar talantīgā sportista būšanu viņu rīcībā. Jāpiebilst, ka arī pats Egleskalns jau labu laiku iepriekš bija nolēmis, ka izlasei šovasar nepalīdzēs, mēģinot veiksmi pludmales volejbola laukumos.

Lai gan volejbola federācijas gaiteņos gāja interesanti, visām iesaistītajām pusēm vakar izdevās vienoties un atrast kompromisu. Eglekskalns tomēr pārstāvēs Latvijas klasiskā volejbola izlases krāsas maijā gaidāmajā EČ kvalifikācijā, bet Pļaviņš sezonu sāks ar Aleksandru Soloveju, ar kuru abi tika pie sudraba medaļām aizvadītās sezonas noslēdzošajā FIVB Pasaules kausa OPEN turnīrā Dienvidāfrikā (Durbanā). Pēc klasiskā volejbola izlases cīņām Egleskalns nedaudz atvilks elpu un pievienosies „Mārtiņa Pļaviņa Sporta kluba” pārstāvjiem treniņos smiltīs.

Latvijas klasiskā volejbola izlase uz pirmo treniņu pulcēsies jau 13.aprīlī, bet Pļaviņš aprīļa otrajā pusē kopā ar Soloveju dosies uz Ķīnu, kur startēs jaunā pludmales volejbola sezona.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-10 09:10, pirms 10 gadiem
Lai jau veicas ar Lakstīgalu, tomēr domāju, ka tikai ar garo Hermani izdotos tikt nākamajā līmenī. Tā protams ir loterija, bet...
Domāju, ka šajā gadījumā izlases robu lāpīšana ir tikai atruna, jo bīčā nāktos kāpt nezināmajā, kur vismaz sākumā nauda nespīd. Hermanis ir tik monstrozs un perspektīvs, ka izlasei viņš viņš vienmēr būs vajadzīgs, un vienmēr būs atbildīgi turnīri, un vienmēr būs elites klubs ar cieti garantētu algu.

  +4 [+] [-]

, 2014-04-10 09:31, pirms 10 gadiem
nožēlojami, ka aizpagājušās sezonas PASAULES labākais aizsargs nevar atrasts pilnvērtīgu partneri uz pilnu slodzi

     [+] [-]

, 2014-04-10 09:36, pirms 10 gadiem
Nu cerēsim, ka vismaz olimpiskajā sezonā jau no tās paša sākuma izdosies ar kādu saspēlēties ne pa jokam, lai OS būtu interesanti sekot līdzi 2 spēcīgiem pāriem, ne tikai vienam...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-10 09:43, pirms 10 gadiem
aizkorkis rakstīja: nožēlojami, ka aizpagājušās sezonas PASAULES labākais aizsargs nevar atrasts pilnvērtīgu partneri uz pilnu slodzi
Acīmredzot tie motivatori, kas ir klasiskajā volejbolā ir daudz vērtīgāki nekā pludmales volejbolā piedāvātais.

Turklāt, katrs augsta līmeņa sportists ir ar spēcīgu individualitāti, tāpēc jautājums - kā ar pašu Pļaviņu ir būt vienā komandā (neko neapgalvoju, tik pievēršu uzmanību).

  +2 [+] [-]

, 2014-04-10 09:45, pirms 10 gadiem
76 rakstīja: Domāju, ka šajā gadījumā izlases robu lāpīšana ir tikai atruna, jo bīčā nāktos kāpt nezināmajā, kur vismaz sākumā nauda nespīd.
Tieši otrādi - drīzāk ar izlasi nekas nespīd (ne atvaļinājums sanāk, ne var nopelnīt, vienīgais iemesls piedalīties ir patriotisms un tekoša situācija, kad esam mazliet jau pacelušies un ir savakta daudz maz laba komanda, kurai jāturpina iesakts). Bet bīčā viņam ar Mārtiņu ir visas iespējas..

Kaut gan es uzskatu ka Hermans ir izteikts klasiska volejbola spēlētājs, un īpaši viņam nebūs viegli pārslēgties pludmales volejbola "domāšanai"..
Tad sekos arī nākama klasiska volejbola sezona, kuru Hermans pat ar visu nolūku nokļūt Rio spēlēs neupurēs..

Par šo sezonu un MP/AS/HE komandu - nezinu, kādas vienošānas ir starp šiem trim spēlētājiem, bet manuprāt sanāks tikai raušanas, jo Mārtiņam un Aigaram visu laiku būs jāizvērtē viens un otrs parnieki - Solovejs, kurš progrese no treniņa uz treniņu un Egleskalns - ļoti perspektīvs un daudzsološs, bet vēl ne šovasar..

Jebkurā gadījumā, novēlēšu veiksmi visiem mūsu pludmales volejbolistiem un klasiska volejbola izlasēm!

     [+] [-]

, 2014-04-10 10:00, pirms 10 gadiem
aizkorkis rakstīja: nožēlojami, ka aizpagājušās sezonas PASAULES labākais aizsargs nevar atrasts pilnvērtīgu partneri uz pilnu slodzi
Cik lieli Latvijas resursi ir tik ir. Lai vai kā, bet talantīgi divmetrinieki rindā nestāv.

     [+] [-]

, 2014-04-10 10:59, pirms 10 gadiem
Man šķiet,ka ar Soloveju jakapaa. Egleskalns ir labs, bet lai guutu panakumus ir janosliecas klasikai vai beacham, pašlaik nedomaju, ka vinsh ir gatavs pamest zāli. pat ja Martinjam labi ies ar viņu, katru gadu bus jagaida Egleskalns, pienacigi sezonai nevares sagatavoties..

sasha un janka jau paradija,ka smags darbs ziemaa ir panakumu atslega(te gan janjem vera finanses, jo visi pari nevar dzivot, treneties Ēģiptē).

     [+] [-]

, 2014-04-10 11:07, pirms 10 gadiem
janisC rakstīja: Cik lieli Latvijas resursi ir tik ir. Lai vai kā, bet talantīgi divmetrinieki rindā nestāv.
Manuprāt, garu divmetrnieku ir, bet jāmāk viņus atlasīt. Problēma ir sistēmas trūkums, tam garajam ir jātrenējas gan ziemā, gan vasarā. Man pašam virziens,kurā iet Birzulis, ka ir 5/6 speletaji,kuri kopā trenējas. Ja LV butu vēl tādas 3-4 grupiņas, problēmas ar garajiem nebūtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-10 11:21, pirms 10 gadiem
Paldies Dievam , kad Egleskalns saprata , ka vinam potencials ir milzigs zales volejbolaa un, ka uz smiltim iet spelet tadi , kam klasiskaja volejbola nav ko darit un nav atbilstosas tehnikas un iemanu , vienkarsi izglaba , manuprat , pasu talantigako speletaju Latvija no sabeigsanas pludmales smiltis , Egleskalns uz doto bridi ir pats meistarigakai un labakais volejbolists Latvijaa!! lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-10 15:22, pirms 10 gadiem
yesssssssssssssssssssssssssssss

     [+] [-]

, 2014-04-10 18:05, pirms 10 gadiem
Cik visp Egesklans nopelna sezonā?

     [+] [-]

, 2014-04-10 20:41, pirms 10 gadiem
Pilnībā atbalstu Egleskalnu. Izlasei tomēr jābūt priekšrokai. Jo īpaši, kad esi tās līderis.

Pludmale viņam tāpat ir eksperiments un tik daudz vai būs aršana pietiks laiks saprast.

     [+] [-]

, 2014-04-10 22:23, pirms 10 gadiem
Patiesībā jau loģiski
un finansiāli ar gan jau, ka labāk

  -1 [+] [-]

, 2014-04-10 22:26, pirms 10 gadiem
skarabejs1 rakstīja: Cik visp Egesklans nopelna sezonā?
es teiktu 50000 - 100000
kā nekā ČL klubs
nevar būs mazāk kā Karlsonam LM 2006ajā : )

     [+] [-]

, 2014-04-11 20:56, pirms 10 gadiem
tu vari būt pasaules labākais aizsargu aizsargs, bet ja pēctam tu nevari nokārtot, tad ar tevi neviens īst negrib spēlēt. piedod