Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par NL čempionēm kļūst RSU/MVS volejbolistes, pārsteigumi NVL1 un NVL2

Par NL čempionēm kļūst RSU/MVS volejbolistes, pārsteigumi NVL1 un NVL2
NL uzvarētājas RSU/MVS
Foto: RSU/MVS

Nacionālajā līgā sievietēm finālā RSU/MVS divreiz apspēlēja Mārupes SC, bet cīņā par trešo vietu LU divreiz pieveica SK "Babīte". Nacionālajā volejbola līgā 2 pusfināla pāros uzvarēja Kuldīgas NSS un MSĢ/Jaunsardze, bet Nacionālajā volejbola līgā 2 ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvoja divi no favorītiem.

Nacionālajā līgā sievietēm finālā RSU/MVS divreiz pieveica Mārupes SC un kļuva par līgas čempionēm. Pirmajā spēlē savā laukumā tika svinēta uzvara ar 3:1 (20, 17, 19, 21), bet otrajā izbraukumā – ar 3:2 (-22, 17, -22, 19, 8).

Uzvaru pirmajā cīņā studentēm ar 22 gūtajiem punktiem (3 “eisi”) sekmēja Elizabete Dikmane, 14 punkti (3 netveramas serves) Latvijas izlases spēlētājai Alisei Elizabetei Pastarei, 12 (3 “eisi”) – Elzai Smilškalnei. Otrajā spēlē Smilškalnei 17 (3 bloki), Dikmanei 15 (3 “eisi”), Pastarei 13 un citai izlases dalībniecei Annai Embrektei 11 punkti (5 bloki). Mārupietēm pirmajā cīņā 15 punkti Martai Ozoliņai, 13 – vēl vienai Latvijas izlases spēlētājai Montai Urbānei un 11 – Agijai Sidorovai, otrajā spēlē – Urbānei 21 punkts (3 bloki), Sidorovai – 12.

“Teorētiski komanda mums ir laba. Jautājums bija, kad tas kļūs redzams,” pēc uzvaras pārvērtības sezonas gaitā skaidroja čempioņu trenere Inguna Minusa. “Sezonas sākumā meklējām labāko variantu, spēlēja visas meitenes. Bija kāpumi ritumi. Mums ir gan studējošas, gan strādājošas spēlētājas, centāmies spēlēt ar visām volejbolistēm un atradām labāko variantu. Elizabete Dikmane komandai pievienojās janvārī, līdz tam daudz spēlēja Sveta Baranovska, kas sezonas beigās guva traumu. Anna Embrekte spēlēja ne tikai kā diagonāle, bet arī trešajā un ceturtajā zonā. Elzai Smilškalnei sezonas sākumā, uzsākot studijas, grūtības sagādāja mugura no ilgās sēdēšanas lekcijās. Meklējumi nebija eksperiments, to noteica apstākļi.

Finālā lielu akcentu likām uz servi, lai maksimāli apgrūtinātu pretinieču servju uzņemšanu. Tas deva rezultātu, jo celts tika uz prognozējamām vietām – ceturto zonu Martai vai Agijai, mazāk izmantojot trešo zonu, kur Monta Urbāne ir stiprs ierocis. Sakārtojām bloku un aizsardzību, izdevās pieturēties pie sava spēles stila, tempa un spēles, un ar to pietika uzvarai Nacionālajā līgā.”

Bronzas medaļas izcīnīja Latvijas Universitāte, kas divreiz apspēlēja pamatturnīra uzvarētājas SK “Babīte” volejbolistes. Savā laukumā LU svinēja panākumu ar 3:2 (-13, 20, 24, -20, 12), bet viesos uzvara tika gūta pat vieglāk – 3:1 (23, 20, -23, 22).

Bronzu pirmajā mačā ar 18 punktiem kaldināja Jeļizaveta Morozova, 14 punktus pievienoja Sindija Bože, pa 10 punktiem – pa 10 punktiem – Liene Adeļeviča un Gunta Vedļa. Otrajā spēlē Morozovai 25 punkti (pa trim blokiem un netveramām servēm), pa 16 punktiem Božei un Vedļai.

Babītietēm pirmajā spēlē 22 punkti Latvijas izlases libero Lienei Šimkusei, 16 – Sandrai Breikšai un 10 – Elīnai Strautniecei, otrajā Šimkusei 28 (4 bloki), Breikšai 18 punkti.

Nacionālajā volejbola līgā 1 sestdien aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles. Divās no tām fiksēti negaidīti rezultāti.

Savā laukumā pirmo spēli zaudēja čempioni – VK “Ventspils” volejbolisti, kas ar 2:3 (-11, 23, -18, 21, -14) atzina Jēkabpils Junioru/JSS pārākumu. Tiesa, jēkabpiliešu jaunā maiņa bija papildināta ar trim “Jēkabpils Lūšu” volejbolistiem no “Credit24” meistarlīgas komandas. Mājinieku labā 17 punkti Kristapa Šeptem, bet Andim Bertānam 9 punkti (4 “eisi”). Uzvarētājiem četri spēlētāji pārvarēja 10 gūto punktu robežu. Pa 14 punktiem guva Reinis Prīdāns (3 netveramas serves) un Kristers Sils, 12 punkti Matīsam Petjukēvičam, 11 – Jānim Medenim.

Otrs pārsteigums fiksēts Ozolniekos, kur čempionāta otra labākā komanda pamatturnīrā VK “Ozolnieki” ar 0:3 (-20, -25, -20) piekāpās Aizputei. Uzvarētāju labā pa 11 punktiem guva Mārtiņš Grundmanis un Sandris Štāls, 10 punktus – Kārlis Kliemanis. Mājiniekiem 11 punkti Jānim Gabranovam, 10 – Edgaram Jusim.

Abās pārējās cīņās uzvaras savā laukumā svinēja rangā augstākie. SK RTU ar 3:1 (-20, 15, 19, 12) pieveica RVS, bet Vecumnieki ar 3:0 (19, 21, 18) neatstāja cerības uz panākumu VK “Aizkraukle” (Andris Zadovskis 15 (5 “eisi”), Kaspars Kaverskis – Kristaps Skudra (5 netveramas serves) un Edgars Glāznieks pa 10).

Nākamā spēle 16. martā, kad VK “Aizkraukle” uzņems Vecumniekus.

Nacionālajā volejbola līgā 2 bija nepieciešamas visas trīs iespējamās spēles, lai noskaidrotu finālistus. Pirmajās četrās spēlēs bija uzvarējuši mājinieki, bet finālā iekļuva komandas, kas trešo spēli uzvarēja viesos un kas nebija favorīti pēc pamatturnīra rezultātiem.

Uzvaru pamatturnīrā par iekļūšanu finālā neizdevās pārvērst Talsiem, kas savā laukumā ar 1:3 (-22, 19, -24, -22) piekāpās Kuldīgas NSS. Kuldīdznieki finālā tiksies ar MSĢ/Jaunsardzi, kas viesos ar 3:0 (19, 20, 11) apspēlēja Jelgavas NSC. Jelgavnieki ar talsiniekiem sērijā līdz divām uzvarām dalīs bronzu, bet tikpat garā sērijā kuldīdznieki tiksies ar murjāniešiem. Pirmās divas spēles abos dueļos 16. un 17. martā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

  -1 [+] [-]

, 2019-03-10 20:59, pirms 5 gadiem
Mārupe zaudē gan lielajā, gan mazajā finālā. Interesanti!