Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes izstājas no cīņas Baltijas līgā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Latvijas volejbolistes izstājas no cīņas Baltijas līgā
RSU/MVS volejbolistes
RSU/MVS Facebook profils

Baltijas volejbola līgas čempionātā no turpmākās cīņas par medaļām izstājās Latvijas vienības. Pērnā gada Latvijas čempiones RSU/MVS volejbolistes arī otrajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē pret Lietuvas “Alytus” komandu cieta zaudējumu piecos setos un sērijā cieta neveiksmi ar 0-2. Arī Daugavpils VK “miLATss” izbraukumā ar 0-3 atzina Igaunijas “TU/Eeden” vienības pārākumu, sērijā piedzīvojot zaudējumu ar 0-2.

Pērnā gada valsts čempiones RSU/MVS sērijas pirmajā spēlē pret Lietuvas “Alytus” zaudēja sīvā piecu setu cīņā, kas solīja intrigu nākamajās spēlēs. Šīs cerības attaisnojās otrajā mačā, jo uzvarētāju noskaidrošanai atkal bija nepieciešami pieci seti. Zaudējot pirmajā setā, rīdzinieces uzvarēja otrajā un trešajā cēlienā, izvirzoties vadībā ar 2-1. Tomēr, noturēt pārsvaru Latvijas vienībai neizdevās un atkal nācās piekāpties “Alytus” komandai ar 2-3 (17:25, 25:22, 26:24, 23:25, 9:15). Sērijā rīdzinieces cieta zaudējumu ar 0-2 un no turpmākās cīņas par Baltijas līgas medaļām izstājās. RSU/MVS rindās rezultatīvākās spēlētājas bija Alise Pastare un Anna Embrekte, kuras guva 18 punktus. 14 punkti Jeļizavetas Morozovas kontā.

Zaudējumu piedzīvoja arī Daugavpils VK “miLATss”, kas izbraukumā ar 0-3(17:25, 22:25, 15:25) Igaunijas “TU/Eeden”, arī no turpmākās cīņas izstājoties. Sērijas pirmajā mačā daugavpilietes cieta zaudējumu četros setos. Daugavpils komandas rindās deviņus ounktus guva Elza Smilškalne un Terēze Hrapāne.

Par vēl divām čempionāta pusfinālistēm kļuva Igaunijas “TTU/Tradehouse”, kas sērijā ar 2-1 pārspēja regulārā cempionāta otrās vietas ieguvēju “Tallinna Ulikool” komandu, kā arī “TK Kaunas-ASU”, kas sērijā ar 2-0 pārspēja citu Lietuvas komandu Jonavas “Achema KKSC”.

Baltijas līgas Četru fināls notiks nākamās nedēļas nogalē.

Izmantotie resursi:
Eesti Võrkpalli Liit
volejbols.lv