Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Latvijas U18 izlases volejbolistes uzņems Serbiju, Melnkalni un Ukrainu

Latvijas U18 izlases volejbolistes uzņems Serbiju, Melnkalni un Ukrainu
Latvijas U-18 izlase lauzīs ceļu uz finālturnīru Pāvela Seļivanova (2. rindā pirmais no kreisās) vadībā
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Piektdien ar Melnkalnes un Serbijas spēli Rīgā, Sporta namā "Daugava", sāksies Eiropas U-18 čempionāta 2. kārtas atlases turnīrs volejbolā sievietēm. Vakara spēlē uzvarētāju noskaidros Latvija un Ukraina.

“Man ir grūti vērtēt, cik spēcīga ir Latvijas komanda,” par Latvijas izlasi saka vienības galvenais treneris 1980. gada olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs. “Esmu meitenes iemīlējis, un man viņas šķiet superīgas. Tomēr esmu dzirdējis arī speciālistu viedokli no malas, ka šī ir visu laiku labākā meiteņu izlase Latvijā. Tāpēc esmu laimīgs, ka man ir trāpījies būt par tās treneri.”

Zinot, ka pretiniekos ir tādas vērtības Eiropas mērogā kā Ukraina, Serbija un Melnkalne, mājiniecēm viegla dzīve nav paredzama. “Neklātienē esmu iepazinies ar abām Balkānu valstu izlasēm (tehniskie protokoli), bet Ukrainu pagājušoreiz apspēlējām,” Seļivanovs nebūt neatvēl mājiniecēm pastarīšu lomu. “Kā saka, cerība mirst pēdējā. Zinu, ka pirmā vieta grupā uzreiz tiek tālāk, bet vairāk sacensību formātu neesmu pētījis. To daru tikai pēdējā brīdī, jo man nepatīk rēķināšana – šī komanda jāuzvar, šī – varbūt ne obligāti. Pieturos pie principa, ka šodien ir viena spēle – pirmā un pēdējā galvenā spēle šodien –, bet par to, kas būs tālāk, domāsim pēc spēles. Katrā mačā jācīnās ar pilnu klapi, lai var uzvarēt! Ja zaudējam, tad – ar cieņu un skaisti.”

Turnīrā piedalās 2000. gadā un vēlāk dzimušās sportistes. Vairākas meitenes jau iekrājušas izlases spēļu pieredzi arī Latvijas junioru izlasē, un Irbe Andiķe Lazda aizvadītās nedēļas nogalē cīnījās arī valstsvienības rindās pasaules U-20 čempionāta kvalifikācijas turnīrā tepat Rīgā. Tagad triju dienu sacensību likme ir nokļūšana Eiropas U-18 meistarsacīkšu finālturnīrā, kas no 1. līdz 9. aprīlim norisināsies Nīderlandes pilsētā Arnemā.

Meiteņu varējumu var novērtēt jau šovakar, kad pulksten 19:00 U-18 izlase sporta namā “Daugava” tiksies ar Latvijas kausa ieguvēju “Babīti”.

Spēļu kalendārs

13.janvāris

16:30 Melnkalne – Serbija
19:00 Latvija – Ukraina

14.janvāris

15:30 Ukraina – Serbija
18:00 Latvija – Melnkalne

15.janvāris

15:30 Ukraina – Melnkalne
18:00 Latvija – Serbija

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija
cev.lu


, 2017-01-10 19:10, pirms 7 gadiem
autor! Sastāvs tiešām nav zināms? Atkal sanāk nepilnīgs raksts
, 2017-01-10 20:32, pirms 7 gadiem
Ļoti patika Seļivānovs kā spēlētājs. Novēlu izdošanos arī kā šīs talantīgās un cerīgās izlases trenerim un, protams, pašām meitenēm!
, 2017-01-11 16:02, pirms 7 gadiem
Treniņos vajag uzraut pret nedaudz jaunākiem džekiem, lai pierod pie stiprākiem sitieniem un augstāku bloku!
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.