Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Līdz 6. decembrim ierobežojumu dēļ nenotiks BSVL izbraukuma spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Līdz 6. decembrim ierobežojumu dēļ nenotiks BSVL izbraukuma spēles
Foto: Artūrs Stiebriņš

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā noteiktās ārkārtējās situācijas un Covid-19 ierobežojumu dēļ līdz 6. decembrim nenotiks Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) izbraukuma spēles.

Pēc triju Baltijas valstu konsultācijām pašreizējos Covid-19 pandēmijas apstākļos pieņemts lēmums līdz 6. decembrim aizvadīt vien spēles ar vienas valsts klubu līdzdalību, jo Covid-19 ierobežojumi apgrūtina pārvietošanos starp valstīm. Ierobežojumi cita starpā paredz desmit dienu pašizolāciju pēc došanās uz citām valstīm, kā arī atļauju spēlēt tikai tām volejbolistēm, kurām ar klubu ir līgums par atlīdzības saņemšanu.

“Lielākajai daļai Latvijas sieviešu volejbola klubu, kuri piedalās BSVL turnīrā, nav profesionālu darba līgumu ar tajā noteiktu atlīdzību, kas pēc Ministru kabineta noteiktajām normām no 9. novembra līdz 6. decembrim spēlētājām vajadzīgi dalībai sacensībās,” skaidro Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete.

“Profesionālu spēlētāju līgumi ar klubu no četrām Latvijas komandām BSVL ir Daugavpils VK “miLATss”. Līgumus ar spēlētājām solīja iesniegt arī RVS/LU klubs, kuram problēmas sagādā cits ierobežojums – 18 gadu vecuma slieksnis, jo liela daļa dalībnieču ir skolnieces,” situāciju Latvijas volejbolā ieskicē Aizporiete, piebilstot, ka arī kaimiņvalstīs, piemēram, studentu komandām ir ierobežojumi, lai dotos uz pārējām līgas dalībvalstīm, un Latvija nav izņēmums.

Vienošanās ar pārējām valstīm paredz, ka klubi turpina aizvadīt mačus savā starpā vienas valsts robežās, ja to atļauj attiecīgās valsts noteikumi.

Izmantotie resursi:
Līdz 6. decembrim Covid-19 ierobežojumu dēļ...