Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pēc izslēgšanas "Es par volejbolu" aicina atkāpties prezidentu Sausnīti un LVF valdi

Pēc izslēgšanas "Es par volejbolu" aicina atkāpties prezidentu Sausnīti un LVF valdi
Atis Sausnītis
Foto: beachvolley.lv

Biedrība "Es par volejbolu", kas trešdien tika izslēgta no Latvijas Volejbola federācijas biedru saraksta, turpina darbu. Tā nav saņēmusi sēdes protokolu vai tikusi iepazīstināta ar izslēgšanas iemesliem.

“Strādāsim pie volejbola attīstības jautājumiem un piedāvāsim risinājumus Latvijas volejbola stratēģiskajai attīstībai. Ziņu portālos publiskotajā informācijā nav neviena argumentēta paskaidrojuma izslēgšanai, tādēļ nevaram secināt, cik pamatoti ir LVF preses dienesta izplatītie LVF prezidenta Ata Sausnīša komentāri, kurā par iemeslu tiek minēta 17. augustā sasauktā LVF kopsapulce,” atzīmē EPV valdes loceklis Gatis Olte.

17. augusta kopsapulce tika organizēta, jo LVF vadība kopš 2017. gada 3. februāra jeb septiņus mēnešus kopš rakstveida iesnieguma iesniegšanas datuma nav sasaukusi LVF biedru pieprasīto kopsapulci. Tādējādi ir pārkāpti LVF statūti (statūtu punkts 6.2. Valdei nekavējoties (bez vainojamas vilcināšanās), bet ne vēlāk kā 2 mēnešu laikā jāsasauc Biedru kopsapulce, ja to rakstveidā, norādot sasaukšanas iemeslus, prasa ne mazāk kā 1/10 daļa biedru). “Kopsapulce arī bez kvoruma ir uzskatāma par kopsapulci, pat ja šābrīža LVF ievēlētā vadība to uzskata par kaitniecisku. Neviens no klātesošajiem 32 LVF biedriem neizteica pretenzijas par kopsapulces norises gaitu, kopsapulcē iekļautajiem punktiem vai lēmumprojektiem, ko kvoruma trūkuma dēļ nevarēja uzreiz apstiprināt un kas tika nodoti LVF valdei tālākam darbam. Neviens no klātesošajiem LVF biedriem neizteica viedokli, ka šajā kopsapulcē tiek nodarīts kaitējums Latvijas volejbolam!” uzsver K. Timermanis.

Biedrība uzskata, ka šādu LVF valdes “atbildi” – EPV izslēgšanu – var uzskatīt par tendenciozu varas demonstrāciju. Šajā lēmumā ir saskatāms tikai viens mērķis – apslāpēt LVF biedru likumiskās tiesībās pulcēties, izteikt viedokļus un dot uzdevumus LVF valdei. Tas ir signāls, ka represijas var piedzīvot arī pārējie LVF biedri, kas piedalījās kopsapulcē.
EPV noteikti vērsīsies Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP) un pie tās vadītāja Eināra Fogeļa ar lūgumu vērtēt šādu LVF valdes rīcības atbilstību LR normatīvajiem aktiem, LVF statūtiem un federāciju darbības mērķiem un pamatprincipiem kopumā. “Pēdējo septiņu mēnešu notikumi gan liecina, ka LVF un LSFP savstarpēji saskaņo savus viedokļus un uz ātru risinājumu cerēt ir naivi,” konstatē K. Timermanis.

Ņemot vērā šo farsu, mēs publiski aicinām atkāpties esošo LVF prezidentu un valdi, jo tās raksturojošās iezīmes ir klaja patvaļa, tendencioza varas demonstrācija un nespēja konstruktīvi sadarboties par lietām nu jau vairāk nekā 7 mēnešu garumā. Ir laiks pārmaiņām.

“Biedrība “Es par volejbolu!” aktīvi turpinās savu darbu, turpinās uzrunāt jaunus atbalstītājus un cilvēkus, kuri vēlas un būtu spējīgi izvilkt volejbolu no tā purva, kur šobrīd tas tiek vests. EPV meklēs iespējas izvirzīt jaunu LVF prezidenta kandidātu un valdes sastāvu no savu atbalstītāju vidus vai nepieciešamības gadījumā vērsīsies pie sabiedrībā zināmiem un atzītiem dažādu jomu speciālistiem, kam būtu vēlēšanās un praktiska varēšana darboties Latvijas volejbola labā,” norāda K. Timermanis.

Biedrība “Es par volejbolu!” tika izveidota 2017.gada sākumā, ar mērķi veicināt volejbola attīstību Latvijā un apvienot volejbola sabiedrības pārstāvjus. Līdz šim biedrība vairākkārt publiskajā telpā akcentējusi problēmsituācijas gan klasiskajā (zāles) volejbolā, gan pludmales volejbolā, ikreiz piedāvājot savu redzējumu risinājumam. Biedrību atbalsta volejbola profesionāļi no spēlētāju un treneru vidus, volejbola interesenti, izglītības speciālisti un bērnu vecāki.

Infornāciju sagatavoja:
"Es par volejbolu!"


, 2017-09-09 12:46, pirms 7 gadiem
Ja sakumā varēja just atbalstu šai biedrībai, tad šobrīd izskatās, ka visiem ir pie kājas.
Sanāk LFV ir panākusi savu... vai arī biedrība kaut ko ne tā dara..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-09 14:45, pirms 7 gadiem
Šķiet, ka pat Indriķis un Kira tik atklāti ar opozīciju neizrēķinājās.
Timmermanim un Ko visi vārti vaļā - dibināt alternatīvu federāciju.
Ja izlases veči neies spēlēt Lāses izlasē, agri vai vēlu garu izlaidīs Sausnītis un Dakša ar savu LVF.

Pasaules prakse ir tāda, ka federācijas kā NVO ir neaizskaramas. Ik pa laikam dzirdam kā pasaulē kāda valsts 2-4 gadus tiek izolēta no starptautiskiem mačiem, jo valsts nometusi savtīgus federāciju vadītājus.

Spriežot pēc volejbola un futbola izlašu sniegumu, es pat aicinu IZM un Sporta dep. direktoram E. Severam vērtēt valsts iejaukšanos šo 2 NVO darbā. Iztiksim 2 gadus bez starpvalstu spēlēm, taču varbūt tiksim pie svaiga gaisa mūsu 2 ķēķos, kuros jau gaiss smags kā pie kažokzvēriem...
, 2017-09-09 16:39, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Pasaules prakse ir tāda, ka federācijas kā NVO ir neaizskaramas. Ik pa laikam dzirdam kā pasaulē kāda valsts 2-4 gadus tiek izolēta no starptautiskiem mačiem, jo valsts nometusi savtīgus federāciju vadītājus.
nu nu, tikpat labi kur nomet savtīgus, citur atkal saliek dopinga pabalstītājus un sportistu spīdzinātājus... Normālās valstīs federācijas atkopjas arī bez valsts iejaukšanās un neredzu lielu iemeslu tam, lai valstij būtu jāiejaucas divu sporta federāciju darbā. Ko ta šie dara? Narkotikas tirgo hallēs un stadionos, vai kontrabandu no nometnēm ved? Ir savējo bīdīšana un nekompetence novērojama, ok futbolā gan jau arī sava daļa korupcijas... Bet volejbolā neapgrozās tādas naudas kā futbolā, lai varētu runāt ka tur ir dziļākas problēmas par parasto bezdarbību, haosu un savu džeku kantori...
, 2017-09-09 18:05, pirms 7 gadiem
Biedrība "Es par volejbolu", esmu par Jums, lai viss izdodas. Kaut kas ir jāmainās.
Vecie pirdieni tik kaļ jaunas shēmas, ka tik nenomet no beņķa.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.