Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Hermans Egleskalns: "Šī bija mūsu sliktākā spēle šogad"

Hermans Egleskalns: "Šī bija mūsu sliktākā spēle šogad"
Foto: Vadims Morozovs, Latvijas Volejbola federācija

Pirmajā pārbaudes spēlē Rīgā pret Dānijas izlasi Latvijas vīriešu valstsvienība piektdien svinēja uzvaru ar 3:2 (23:25, 23:25, 25:17, 25:19, 15:11). Lielāko ieguldījumu punktu izteiksmē deva komandas līderis Hermans Egleskalns, kurš spēles sākumu ierakstīja uztraukuma rēķinā.

Latvijas izlasei spēles pret Dāniju ir pēdējais spēļu cikls pirms Eiropas čempionāta atlases sacensībām, kuras sāksies jau pēc nedēļas, un pirmajā izdevās uzvarēt. Spēli Latvijai sāka Toms Švāns, Andis Cimoška, Romāns Saušs, Hermans Egleskalns, Deniss Petrovs, Ruslans Sorokins un libero Ingars Ivanovs, taču mača gaitā laukumā pabija gandrīz visi izlases dalībnieki. Pirmajos divos setos nācās piekāpties teicami servējušajiem dāņiem, taču vēlāk kļūdu viņu izpildījumā bija krietni vairāk, arī servēs, labāk aizsardzībā un uzbrukumā, sevišķi Egleskalns, darbojās latvieši, un tas izpaudās trīs vinnētos setos.

Neko par dāņiem nezinājām un spēlēm tieši pret viņiem nebijām gatavojušies,” pēc mača teica Latvijas izlases līderis šajā spēlē Hermans Egleskalns, kura nopelns lielā mērā bija uzvarētā ceturtā seta galotne un kurš ar netveramu servi arī pielika punktu mačam. “Galvenais bija spēlēt savu spēli. Sākums bija grūts. Savu līdzjutēju priekšā sen nebija spēlēts, un kaut kāda spriedze tomēr bija. Kaut arī tā ir draudzības spēle, bet savās mājās spēlējām šogad pirmoreiz. Pēc tam iespēlējāmies, arī dāņi vairs neservēja kā sākumā, un sākām spēlēt labāk. Bija mums maiņas, jo plāns bija spēlēt visiem. Rotējām ar sastāvu, un rezultāts nebija tik būtisks. Kad būs galvenie mači, tad vajadzēs uzvaras.”

Tāpat kā visai komandai arī Hermanam spēles sākums nepadevās: “Tā ir spēle. Gadās, ka neiet, tad jācīnās līdz galam, un kaut kad sāk arī izdoties. Varbūt tajā pašā dienā, varbūt nākamajā, varbūt pēc divām spēlēm. Domāju, ka sākumā visi bija tādi saspringuši un vēlāk atbrīvojās. Šī bija mūsu sliktākā spēle šogad. Labi nospēlējām Grieķijā pret mājiniekiem, bet Baltkrievijā tomēr pretinieki bija vājāki, jo neatbrauca Ukrainas izlase.”

Vaicāts, kā nospēlēja viņa aizvietotājs diagonālā uzbrucēja postenī Edvards Buivids, Hermans uzteica jauno volejbolistu: “Edvarts ir malacis. Viņš daudz un cītīgi strādā, un viņam ir jātiek labā komandā pie laba trenera. Tad izaugsme būs vēl straujāka. Fiziski viņam visi dotumi ir. Ja viņš visu darīs drusciņ tehniskāk un viss būs kārtībā ar galvu, tad viņš būs ļoti labs spēlētājs.”

Egleskalns ar 19 punktiem kļuva par rezultatīvāko Latvijas izlasē. Švāns savāca 11 punktus, Petruševics – 10, Sorokins – 9, Cimoška un Buivids – pa 7, Saušs – 6, Petrovs – 3, Vanags – 2, bet laukumā devās arī Caics un Ivanovs. Dāņi daudz mazāk mainīja spēlētājus, un viņu rindās Rasmuss Nīlsens savāca 20 punktus, Madam Ditlevsenam – 16 punkti, bet Peteram Jensenam – 13 punkti.

Sestdien, pulksten 16:00, Elektrum Olimpiskajā centrā abas izlases tiksies vēlreiz.

Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-09-10 01:12, pirms 8 gadiem
Edvart, meklē dziļākus ūdeņus!!! Jau līdz X-mas!