Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Medenis: "Neviens negatavojas padoties"

Jānis Celmiņš

Medenis: "Neviens negatavojas padoties"
Ansis Medenis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

„Sestajā – „zelta setā” elpu nopietni sita ciet, jo seši seti sen nebija spēlēti. Lēciens bija, bet ātrums ievērojami zuda,” pēc zaudējuma turkiem, kas liedza Latvijas volejbola izlasei dalību 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda mūsu izlases viens no līderiem Ansis Medenis.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase "zelta setā" ar 10:15 piekāpās Turcijas valstsvienībai. Latvijas izlase spēja revanšēties turkiem par zaudējumu pirms nedēļas, uzvarot spēli piecos setos, tomēr "zelta setā" veiksme nebija mūsu sabiedrotā. Tādejādi ceļazīmi uz EČ finālturnīru ieguva turki.

„Mums bija jāvinnē trešais sets, bet nepratām paņemt. Pret tādām komandām kā Turcija tā nevar. Divus „taibreikus” pēc kārtas uzvarēt pret tādu komandu ir ļoti grūti, es pat teiktu, ka nereāli. Psiholoģiski vispār ir ļoti grūti vinnēt trīs setus pret šāda līmeņa komandu. Prieks, ka mēs vispār pratām aiziet no tādiem kapiem. Treneri nomainīja spēlētājus, kuri ienāca ar labu emociju, tikai tāpēc pratām atspēlēties no 1:2,” uz aizvadīto maču pret turkiem atskatījās viens no mūsu komandas līderiem Ansis Medenis.

„Servju uzņemšanu mums bija izdevies sakārtot. Mačs Turcijā uzskatu, ka bija sliktākais pēdējos trijos gados. Šodien bija nepieciešama vēsa galva. Pirmajā spēlē bijām pārdeguši. Uzskatu, ka cīņā Turcijā mēs zaudējām ne dēļ zemās meistarības, bet gan dēļ tā, ka gribējām uzvarēt par daudz. Pārdegām visi kā viens, šodien spēlējām ar vēsāku galvu,” abas spēles pret turkiem salīdzināja Medenis. „Neviens negatavojas padoties, un jāsāk gatavoties jau nākamajam ciklam, visi tagad esam brieduma gados,” piebilda Medenis.

Par saviem nākotnes plāniem Ansis pagaidām neko nevar pateikt. „Gribētos uzspēlēt labā līgā, noteikti otrā tempa pozīcijā. Ja skatāmies izlases kontekstā, tad diagonāles pozīcijā mums ir divi pasaules klases spēlētāji, man tur nav ko darīt. No diagonāles uz otro tempu pārslēgties ir ļoti grūti, šī bija pirmā spēle, kurā jutos kaut cik stabili, kaut gan kļūdas bija arī šodien,” pastāstīja Medenis, kuram esot daži piedāvājumi no Francijas klubiem, taču pagaidām nekā konkrēta.

Štāls, visticamāk, beigs karjeru izlasē

Šīvakara spēle pret Turciju, visticamāk, bija pēdējā Austrim Štālam kā izlases spēlētājam. „Ja būtu ieguvuši ceļazīmi uz finālturnīru, pauzētu ar šo lēmumu, bet šobrīd izskatās, ka pietiek,” īsi noteica volejbolists, kurš savu pēdējo spēli izlases kreklā aizvadīja vairāk nekā labi.

„Šodien nospēlējām kā pa viļņiem. „Zelta setā” jau sajutām uzvaras garšu, taču tobrīd sākām par daudz domāt, tā nedrīkst. Visu laiku ir jāspēlē par visiem simts procentiem. Turki galotnē uzbrukumā nospēlēja daudzveidīgāk, īpaši tajās pozīcijās, kurās ir spēcīgāki. Domāju, ka apspēlējām labu komandu, bet izšķirošajā setā kaut kas pietrūka. Spēle kopumā bija ļoti laba, volejbols ir nianšu spēle,” pauž Štāls.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-09 22:44, pirms 11 gadiem
lai izdodas!!paldies večiem!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja