Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Egleskalns iekļauts Dienvidkorejas līgas drafta sarakstā

Egleskalns iekļauts Dienvidkorejas līgas drafta sarakstā
Hermans Egleskalns. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas volejbola izlases diagonālais uzbrucējs Hermans Egleskalns šonedēļ tika iekļauts Dienvidkorejas volejbola līgas drafta dalībnieku sarakstā. Vai viņš nākamo sezonu aizvadīs šajā Tālo Austrumu zemē, uzzināsim pēc nedēļas.

Šobrīd Hermans ar ģimeni joprojām atrodas Francijā. Tūras kluba apartamentos viņš var palikt līdz līguma beigām jūnija nogalē, taču vēlas pēc iespējas ātrāk atgriezties Latvijā. Laiku Francijas vienības uzbrukuma līderis izmanto, lai uzturētu sevi sportiskajā formā, pildot arī Latvijas izlases fiziskās sagatavotības trenera igauņu speciālista Tarmo Tītsa treniņu plānus.

Ceturtdien tika paziņots to 40 volejbolistu saraksts, kuri pretendē uz “leģionāru” statusu Dienvidkorejas komandās nākamajā sezonā, un to vidū ir arī Francijas čempionāta spēcīgākās vienības “Tours Volley-Ball” pārstāvis no Latvijas.

“Draftam vajadzēja pieteikties līdz aprīļa beigām. Ar aģentu aprunājāmies un nolēmām pieteikties,” par pieteikšanās procesu stāsta volejbolists. “Uz iekļūšanu labāko sarakstā pretendēja apmēram 100 volejbolistu, un vakar (saruna notika piektdien. - LVF) tika atlasīti 40 labākie, kuri var tikt draftēti. Līgā ir septiņas komandas, un katrā drīkst spēlēt tikai viens ārzemju spēlētājs. Uz šīm septiņām vietām pretendēs 40 draftam izvirzītie sportisti un septiņi pagājušā gada “leģionāri””.

Sekmes draftā var noteikt Latvijas volejbolista gaitas nākamajā sezonā. Ja viņu kāda komanda izvēlēsies, darbavieta 2020./2021. gada sezonai jau būs. Maksā Dienvidkorejas līgā labi, grūtāk ir tajā iekļūt.

“Drafts notiks 15. maijā,” stāsta Hermans. “Līgā iekļūt ir ļoti grūti. Pagaidām nav ko sapņot. Jāskatās, kāda būs komandu izvēle 15. datumā. Ja mani neizvēlēsies, ar aģentu meklēsim citus variantus. Aģents strādā visos virzienos.”

Konkurenti Egleskalnam ir spēcīgi. Gandrīz vesela komanda pretendentu sanāk no Kubas. Vairāki volejbolisti pārstāv Brazīliju, Serbiju, Poliju. Ir arī ASV, Argentīnas, Slovēnijas, Vācijas, Nīderlandes, Horvātijas, Čehijas, Portugāles, Irānas, Austrālijas un citu valstu sportisti.

Latvijas valstsvienības uzbrukuma līderis uzsver, ka Dienvidkorejas variants ir tikai viens no variantiem nākamajai sezonai, kurā pēc pašreizējās neskaidrības ar koronavīrusa izplatības sekām galvenais būs “spēlēt labā čempionātā un uzturēt sportisko formu”.

Dienvidkorejas čempionātā savulaik nepilnu sezonu aizvadīja cits teicams Latvijas volejbolists Gundars Celitāns. Viņš pārstāvēja austrumu valsts galvaspilsētās Seulas vienību “Seoul Wooricard Wibee”.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.