Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniori volejbolu spēlēs ar poļiem, izraēliešiem un spāņiem

Latvijas juniori volejbolu spēlēs ar poļiem, izraēliešiem un spāņiem
Gaidot servi atlases 2. kārtas mačā pret Slovēniju.
Foto: www.cev.lu

Latvijas junioru izlase volejbolā uzzinājusi pretiniekus Eiropas U-20 čempionāta 3. kārtā. Polijas pilsētā Belhatovā jūnija beigās un jūlija sākumā bez mājiniekiem būs jātiekas arī ar Izraēlu un Spāniju.

Notikusi izloze pēdējam Eiropas U-20 (vīriešiem) un U-19 (sievietēm) meistarsacīkšu atlases posmam. Latvijas U-20 izlasei par vienīgo ceļazīmi 1 riņķa grupas turnīrā būs jācīnās ar Poliju, Izraēlu un Spāniju. I grupas spēles notiks no 28. jūnija līdz 1. jūlijam Polijas pilsētā Belhatovā. Otru ceļazīmi J grupā Ždjarā pie Sazavas sadalīs mājinieki čehi, grieķi, rumāņi un serbi.

Notikusi arī finālturnīra grupu izloze, un, ja Latvija uzvarēs I grupā, tās pretinieki Beļģijas pilsētā Kortrijkā būs Beļģija, Itālija, Turcija, Francija un Krievija. Otrā grupā, kas sacentīsies Nīderlandes pilsētā Edē, bez mājiniekiem spēlēs arī vācieši, baltkrievi, somi, portugāļi un atlases turnīra 3. kārtas uzvarētāji J grupā.

“Poļi ar viņu volejbola tradīcijām komentārus neprasa,” vaicāts, ko viņam izsaka trīs pretinieki grupā, ar mājiniekiem sāka junioru izlases galvenais treneris Ģirts Mārtiņsons. “Izraēliešu iekļūšana šajā turnīra stadijā ir neliels pārsteigums. Ceru, ka no igauņiem varēs dabūt spēļu video un novērtēt, kas ir viņu ieroči. Meklēsim arī spāņu komandas video. Tomēr tas, ka viņi uzvarēja Bulgāriju, par daudz ko liecina. Uzskatu, ka mums izloze bijusi pietiekami veiksmīga un otra grupa ir spēcīgāka, taču komandu spēles redzējis neesmu, un šīs domas var būt maldinošas.”

Ir idejas trenerim arī gatavošanās periodam. Atliek tās saskaņot ar federāciju. Pirms iepriekšējās kārtas turnīra mums bija divas pārbaudes spēles, tagad gribētos savu spēku pārbaudīt vairāk. Varbūt ar baltkrieviem vai kādu no otras grupas komandām varam sarunāt pārbaudes spēles.”

U-19 čempionāta 3. kārtā, kurā neizdevās iekļūt Latvijas sieviešu izlasei, jūnija beigās H grupā Ploješti tiksies turnīra saimniece Rumānija, Vācija, Norvēģija un Baltkrievija, bet Grieķijā spēlēs mājinieces, nīderlandietes, slovākietes un slovēnietes. No katras grupas finālā iekļūs divas komandas.

Finālturnīrs juniorēm norisināsies Albānijā. Tirānā spēlēs Turcija, Krievija, Serbija, Francija, 3. kārtas I grupas uzvarētāja un 2. vietas ieguvēja 3. kārtas H grupā. Savukārt Duresi tiksies Albānija, Polija, Itālija, Bulgārija, 3. kārtas H grupas uzvarētāja un 2. vietas ieguvēja 3. kārtas I grupā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv