Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Finālā iekļūst RTU/"Robežsardze" un "Poliurs/Ozolnieki"

Finālā iekļūst RTU/"Robežsardze" un "Poliurs/Ozolnieki"
"Poliurs/Ozolnieki"
Foto: Poliurs/Ozolnieki, facebook

Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem svētdien noskaidrojušies finālisti. Izšķirošajā sērijā par zelta godalgām savā starpā cīnīsies RTU/”Robežsardze" un "Poliurs/Ozolnieki" vienības. Rīdzinieki ar 3-0 pieveica "Biolars/Jelgava" komandu, savukārt Ozolnieku komanda arī trijos setos pārspēja Latvijas kausa īpašniekus Jēkabpils "Lūšus. Abās sērijās finālisti izcīnīja panākumu ar 3-1.

„Biolars/Jelgava” volejbolistiem pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas vairs nebija kur atkāpties un, lai turpinātu cīņu sērijā, viņiem savā laukumā obligāti bija jāuzvar RTU/”Robežsardzi”.

Pirmajā setā laukumā ritēja līdzīga cīņa un arī rezultāts pieauga līdzīgi. Seta otrajā pusē neliels pārsvars punktu ziņā piederēja RTU/”Robežsardzei” un viesi to nosargāja līdz seta beigām, uzvarot ar 25:23.

Spēles otrais sets bija notikumiem bagāts un dramatisks. Seta vidū pārliecinošā vadībā izvirzījās rīdzinieki (7:12) un arī tuvojoties seta galotnei, Raimonda Vildes trenētajai komandai izdevās saglabāt četru punktu pārsvaru (14:18). Tad sekoja jelgavnieku izrāviens, kas ļāva izlīdzināt rezultātu (19:19), bet mirkli vēlāk emocijām bagātā cīņā laukuma saimnieki nonāca soļa attālumā no uzvaras setā, panākot 24:21. Taču pēdējo soli „Biolars/Jelgava” vienībai spert tā arī neizdevās. Gūstot trīs punktus pēc kārtas, rīdzinieki panāca 24:24, bet dramatiskajā galotnē arī izvilka uzvaru ar 30:28, panākot 2-0.

Izvirzoties vadībā ar 2-0 un sajūtot uzvaras tuvumu, rīdzinieki veiksmīgi aizvadīja arī trešo setu, kurā lūzumu panāca galotnē, no 16:15 panākot 21:16 sev par labu. Jelgavnieki vēl mēģināja pretoties, taču RTU/”Robežsardzes” uzvara šaubas vairs nerādīja – 25:20, 3-0 un 3-1 visā sērijā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 17 punktiem bija Gatis Garklāvs. 16 punktus guva iepriekšējā mača varonis Aleksandrs Avdejevs, 13 – Māris Lancmanis. Zaudētājiem 16 punktus guva Kārlis Pauls Levinskis, 13 – Viktors Koržeņevičs.

Ozīši izredzes "Lūšiem" neatstāj

„Poliurs/Ozolnieki” volejbolistu plānos sērijas piektās spēles arī nebija, ko viņi apstiprināja jau spēles pirmajā setā. Ar veiksmīgām un saskaņotām darbībām ozīši pārliecinoši darbojās uzbrukumā, gūstot vienu punktu pēc otra, pretiniekus tikpat kā nemanot. Jau dodoties otrajā tehniskajā pārtraukumā uz tablo bija graujošs 16:7 laukuma saimnieku labā. Arī seta galotne piederēja ozīšiem, kuri panāca pavisam graujošu 24:9, bet setu noslēdza ar 25:12 sev par labu.

Otro setu ar 2:0 uzsāka „Poliurs/Ozolnieki”, taču „Lūši” sāka veiksmīgāk darboties uzbrukumā un krietni mazāk kļūdīties, panākot vadību ar 5:3, 7:6. Mājinieki spēli izlīdzināja, taču laukumā jau ritēja līdzīga cīņa. Tikai tuvojoties seta galotnei ozīši atkal sajūta spēli aizsardzībā un, pateicoties Uģa Dombrovska vairākām paceltām bumbām, izvirzījās vadībā 18:15, bet vēlāk jau izdarīja nopietnu pieteikumu uzvarai setā, panākot 21:16, bet otro cēlienu pēc vairākiem veiksmīgajiem uzbrukumiem noslēdzot ar 25:18 sev par labu.

Trešajā setā laukuma saimnieki arī saglabāja divu līdz trīs punktu pārsvaru (7:4). Viesi spēja vairākas reizes ar veiksmīgām darbībām uzbrukumā un blokā izlīdzināt rezultātu (7:7, 9:9), bet ozīši nebija noskaņoti dāvināt pretiniekiem izredzes. Jēkabpilieši vēl spēja rādīt intrigu, panākot 16:16 un 24:23, bet punktu spēlei un sērijai pielika „Poliurs/Ozolnieki” uzvarot spēlē un visā sērijā, iekļūstot finālā.

Lielāko artavu „Poliurs/Ozolnieki” uzvarā izdarīja Armands Āboliņš un Haralds Regža, gūstot attiecīgi 19 un 17 punktus. Zaudētājiem ar 13 punktiem izcēlās Rihards Puķītis.

Latvijas čempionāts vīriešiem.

Pusfināls

DuelisRezultātsSērijā
Biolars/Jelgava - RTU/Robežsardze0-3 (23:25; 28:30; 20:25)1-3
Poliurs/Ozolnieki - Lūši3-0 (25:12; 25:18; 25:23)3-1

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
Mängud
- Maia


, 2017-04-09 20:05, pirms 7 gadiem
Kas notika ar Lūšiem sezonas otrajā pusē, nav skaidrs.
, 2017-04-09 20:12, pirms 7 gadiem
Protams, paliekot bez komandas uzbrukuma līdera, grūti bija kaut ko nolikt pretī tik pieredzējušai komandai kā Ozolnieki. Patika pretinieku spēle visā sērijā un droši vien būtu fanojis par Ozolniekiem finālā, ja ne pēcspēles intervija. Ja jau tik atklāti apgalvot, ka sērijai bija jābeidzas 3 spēlēs un spēli Jēkabpilī ietekmēja tiesneši, tad vajadzētu tomēr apgalvojumus apstiprināt arī ar faktiem. Tad jau sanāk, ka Jēkabpils trešajā spēlē neko neparādīja, vai...?! Ja runa tomēr ir par atsevišķiem momentiem, kā pēdējā izspēle Jēkabpils spēlē, kur nenosvilpa kļūdu otrajā piespēlē, tad, lai kungs paskatās atkārtojumā arī šīs, ceturtās spēles pēdējo izspēli un atbild tā godīgi kaut vai pats sev. Vai nebija kļūda Ozolniekiem otrajā piespēlē? Paldies! Ja tā, tad finālā par RTU!
, 2017-04-09 20:22, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kas notika ar Lūšiem sezonas otrajā pusē, nav skaidrs.
Katra spēlētāju trauma izvēršas par diezgan lielu problēmu, un šīs sezonas otrā puse spēlētājus nav saudzējusi. Diemžēl arī play off, kā šodien redzējām.
, 2017-04-09 20:37, pirms 7 gadiem
To larondons
Tresaja spele, kas notika Jekabpili, tiesnesi noraka treso setu - no rezultata 25-25 lidz 34-32, par labu Jekabpilij atdeva tris bumbas!!! Ceturtais seta bija formalitate, jo Ozi jau psihologiski bija saluzusi... Ja ari sodien tuesbesi kludijas, bet plus minuss uz abam pusem vienadi, par tresdienas speli ta nevar teikt...
, 2017-04-09 21:04, pirms 7 gadiem
Lai kā arī negribētos atzīt, kā lūšu fanam, ozīši šajā sērijā bija spēcīgāki un uzvarēja pelnīti. Pārāk maz spēlētāju resursu jēkabpiliešiem. Midzenis un Koreniks no rīta nokapāja pa Jēkabpils junioriem 2. divīzijas pusfinālā, bet vakarā jāspēlē par finālu pret Ozolniekiem.
, 2017-04-09 21:20, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kas notika ar Lūšiem sezonas otrajā pusē, nav skaidrs.
panema kausu,uuun nosedas,jauni puiki spelee,naks pieredze buus uzvaras
, 2017-04-09 21:33, pirms 7 gadiem
ozs113 rakstīja: panema kausu,uuun nosedas,jauni puiki spelee,naks pieredze buus uzvaras
Neesi iedomīgs kretī**
Ozolniekiem paveicās šodien, gan ar tiesnešiem, gan ar spēlētāja traumu.
Savādāk Ozolnieki tagad ietu mājās astes iežmieguši un trešdien brauktu mājās ar astra iežmiegtām. Šodien tā bija tīrā veiksme.
Un runājot par jaunajiem puikām, citi dod iespējas spēlēt jauniem puikām, nevis 40 gadīgiem večiem un tad brīnās, ka jaunie sportisti brauc prom, citur spēlēt, jo ļauj spēlēt večiem, kuri jau ar vienu kāju penzijā.
, 2017-04-09 21:49, pirms 7 gadiem
maiky rakstīja: Neesi iedomīgs kretī**
Ozolniekiem paveicās šodien, gan ar tiesnešiem, gan ar spēlētāja traumu.
Savādāk Ozolnieki tagad ietu mājās astes iežmieguši un trešdien brauktu mājās ar astra iežmiegtām. Šodien tā bija tīrā veiksme.
Un runājot par jaunajiem puikām, citi dod iespējas spēlēt jauniem puikām, nevis 40 gadīgiem večiem un tad brīnās, ka jaunie sportisti brauc prom, citur spēlēt, jo ļauj spēlēt večiem, kuri jau ar vienu kāju penzijā.
Nu te daļa Jēkabpils fanu nevar pārdzīvot savu mīluļu sagrāvi. Šodien Jūsu jaunie puikiņi tika pazemoti un punkts. Play off spēļēs spēlē uz rezultātu nevis jauno talantu iespēlēšanu. Ja jau Jūs tā domājat par jaunajiem, kan tad Jūsu komandā spēlē trešās šķiras belari. Bet tāpat arī 4-tā vieta Jums ir kā sasniegums.
, 2017-04-09 21:55, pirms 7 gadiem
Didijs rakstīja: Nu te daļa Jēkabpils fanu nevar pārdzīvot savu mīluļu sagrāvi. Šodien Jūsu jaunie puikiņi tika pazemoti un punkts. Play off spēļēs spēlē uz rezultātu nevis jauno talantu iespēlēšanu. Ja jau Jūs tā domājat par jaunajiem, kan tad Jūsu komandā spēlē trešās šķiras belari. Bet tāpat arī 4-tā vieta Jums ir kā sasniegums.
Mēs dodam jauniem puikām cīnīties nevis pensionāriem.
Un vēl jau būs nākošais gads :*
Cerams ka RTU Jūs nospiedīs kā vecas blusas, bet Kà nekā sakiet tiesnešiem paldies.
, 2017-04-09 21:59, pirms 7 gadiem
Es varu tikai "noņemt cepuri" Jēkabpils trenera priekšā par šo spēli un par šo "zaudējumu". Visu viņš ļoti labi saprata un zināja, bet nenobijās uzlikt pa diagonāli izšķirošā play off spēlē jaunu puisi ar salīdzinoši ļoti mazu pieredzi šādā līmenī. Grūtā situācijā atrada iespējas izmainīt spēli un trešajā setā komanda jau faktiski cīnījās līdzvērtīgi pret spēcīgu un daudz pieredzējušāku pretinieku. Šis "zaudējums" ir mūsu kārtējā uzvara un nenovērtējama pieredze jaunajiem puikām, kuri redz, ka viņiem uzticas un ka viņi paši var tikt pāri problēmām. Bet par 3.vietu mēs vēl arī šogad pacīnīsimies!
, 2017-04-09 22:24, pirms 7 gadiem
BLA BLA BLA. Laikam Jēkabpils Maximā divlitrīgajiem atlaide bijusi. Te daži labi sadzērušies un rozā brilllēs par nākotni sapņo. Rīt taču darbdiena kungi?! Un nākošgad būs atkal tas pats jo jaunie jau nevelk. Paņemat labāk klāt vēl kādu leģionāru. Varbūt kas mainīsies.
, 2017-04-09 22:45, pirms 7 gadiem
Didijs rakstīja: BLA BLA BLA. Laikam Jēkabpils Maximā divlitrīgajiem atlaide bijusi. Te daži labi sadzērušies un rozā brilllēs par nākotni sapņo. Rīt taču darbdiena kungi?! Un nākošgad būs atkal tas pats jo jaunie jau nevelk. Paņemat labāk klāt vēl kādu leģionāru. Varbūt kas mainīsies.
Teikšu arī Tev - neesi iedomīgs kretī** un ar tādiem lētiem aizvainojumiem nevar aizvainot.
, 2017-04-09 22:52, pirms 7 gadiem
Biju domājis, ka Jēkabpilij tiešām ir labi fani, atmosfēra utt. Pabiju vienā no spēlēm... Biju šokā..
Tā saucamie "kvēlākie" fani, liekas no sievām saņēmuši zaļo gaismu tāpēc ka šodien ir volejbols, tukšodami dvuļas, nāk uz spēli tikai, lai no..rstu pretiniekus, nekautrējoties tiešā un atklātā veidā sūtīt uz trīs burtiem gan spēlētājus, gan trenerus! Nebrīnīšos, ja pēc laika pretiniekiem nāksies atstāt zāli apsardzes pavadībā. Mežoņu bars ne līdzjutēji! Traumas? Laikam jau karma.
, 2017-04-09 23:12, pirms 7 gadiem
SummerBoy rakstīja: Biju domājis, ka Jēkabpilij tiešām ir labi fani, atmosfēra utt. Pabiju vienā no spēlēm... Biju šokā..
Tā saucamie "kvēlākie" fani, liekas no sievām saņēmuši zaļo gaismu tāpēc ka šodien ir volejbols, tukšodami dvuļas, nāk uz spēli tikai, lai no..rstu pretiniekus, nekautrējoties tiešā un atklātā veidā sūtīt uz trīs burtiem gan spēlētājus, gan trenerus! Nebrīnīšos, ja pēc laika pretiniekiem nāksies atstāt zāli apsardzes pavadībā. Mežoņu bars ne līdzjutēji! Traumas? Laikam jau karma.
Nerunā par VISIEM faniem balstoties uz vienu kadru!!
Paskaties uz saviem faniem no malas- nekas labāks nav, tādi paši kadri kā i visur citur.
, 2017-04-09 23:16, pirms 7 gadiem
SummerBoy taisnība, lai kā arī negribētos atzīt. Gan pirmajā, gan otrajā spēlē Jēkabpilī bija daži apdzērušies purni, kas plātījās ar rokām laukuma malā, Vilmani pasūtīja un tiesnesim gar kājām grābstījās. Bija tā! man bija neērti to noskatīties, bet ne jau es varu būt ārā metējs šādiem divmetrīgiem buivoliem. Pie tam varēja redzēt, ka daļai skatītāju šāda ālēšanās liekas uzjautrinoša. No basketbola mača vienu Jēkabpilī pazīstamu fruktu pašā spēles sākumā apsargs izmeta, kad šis sāka ar rokām neadekvāti plātīties. Vajadzētu arī volejbolā par apsardzi padomāt, kamēr nav vēl kādas ziepes sanākušas klubam.
, 2017-04-09 23:42, pirms 7 gadiem
Lūši vēl jauna komanda un ar visai ierobežotu spēlētāju resursu. Un, ja traumas kādu izsit no ierindas, visa komandas spēle pamatīgi cieš. Un tad neizbēgami nāk zaudējumi. Cerams, ka nākamajā sezonā komanda būs stiprāka, būs vairāk spēcīgu kadru, kas "pagarinās" komandas soliņu un palielinās tās potenciālo jaudu.
Lūši man ļoti simpatizē, jau kopš paša sākuma. Tā kā pats neesmu no Jēkabpils, tādēļ uz vietas mačiem nav nācies tikt, un nevaru novērtēt atmosfēru maču norises vietā, bet varu pateikt vienu - idiotu visur pietiek, un nav nekāds brīnums, ja kādi atsevišķi tipi ālējas vai citādi kretīnojas maču laikā. Tikai tie, kas to pārmet jēkabpiliešiem, labāk vispirms lai novērtē situāciju savu mīluļu mājas spēlēs - varbūt tur nemaz nav savādāk, ja ne sliktāk?! Es to neapgalvoju, tikai iesaku nevērtēt komandu vai tās līdzjutējus pēc kādu atsevišķu stulbeņu dumjiem izlēcieniem. Dažs labs, vismaz pēc šeit uzrakstītā spriežot, ne par mata tiesu nav labāks.
, 2017-04-10 00:20, pirms 7 gadiem
Apsardzi spēlēs, protams, vajag, jo tik tiešām dažam labam līdzjutējam izdzertā alkohola daudzums tā aizmiglo acis, ka vairs ""krastus neredz", un te ir pilnīgi vienalga Jēkabpils fans tas ir vai Ozolnieku, vai kāds cits. Man arī, piemēram, nav skaidrs, kāda jēga cilvēkam braukt no Ozolniekiem vai Jelgavas uz Jēkabpili tādā stāvoklī, ka tualetē kājās nostāvēt nevar. Nerunāsim jau nemaz par izlēcienu pret tiesnešiem, kad dažs labs Ozolnieku "fans" iedomājās spēles laikā doties tieši pie tiesneša un šo to nolikt viņam uz trepītēm. Katrā ziņā Jēkabpilī nekas tāds līdz šim nebija redzēts. Bet ... no otras puses, volejbols, basketbols un citi mači, protams, arī nav teātris, kur visiem būtu smuki jāsēž, ciet mutītēm un pasarg Dievs kādu emociju izrādīt. Saukt līdzjutējus par mežoņu baru tomēr būtu, maigi sakot, pārspīlēti.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.