Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti vēlreiz apbēdina Zviedriju

Latvijas volejbolisti vēlreiz apbēdina Zviedriju
Kolektīviem spēkiem zviedri tika apstādināti
Foto: Latvijas Volejbola federācija, Vadims Morozovs

Pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas vilki pabeidz ar uzvaru pār Zviedrijas izlasi – 3:1 (23, -22, 18, 20).

Vakar pirmajā draudzības spēlē starp Latvijas un Zviedrijas valstsvienībām sīvā cīņā četros setos uzvarēja Latvijas izlase. Šodien abas komandas tikās vēlreiz.

Spēli Latvijai uzsāk tas pats septītnieks kas dienu iepriekš: Saušs, Zavorotnijs, Egleskalns, Ozoliņš, Švans, Petrovs un libero Ivanovs, bet vadību iegūst zviedri, kuriem sākuma sastāvā ir vakar nespēlējušais komandas kapteinis Markuss Nilsons, - 2:0, 4:1. Ātri izdodas atspēlēties – 10:8. Tobrīd rezultatīvākais vīrs Latvijai ir Deniss Petrovs ar diviem punktiem uzbrukumā un netveramu servi. Turklāt vairākas reizes glābis komandu aizsardzībā. Pēc labas Toma Švana serves un Andreja Zavorotnija darbības uzbrukumā izdodas panākt pat 19:14, taču zviedri nepadodas. 1. setu Latvija uzvar tikai ar 25:23.

2. setā gandrīz visu laiku nelielā vadībā bija viesi, pēc Viktora Lindberga netveramas serves panākot 13:8 savā labā. Atspēlēties latviešiem neizdevās, un setā ar 25:22 uzvarēja Zviedrijas valstsvienība.

Kā zviedri uzvarēja 2. setu, tā sāka arī nākamo – 4:1 viņu labā. Hermanu Egleskalnu nomainījušais Edvarts Buivids drīz panāca neizškirtu – 10:10, bet pēc mirkļa ar eisu pa libero izvirzīja vilkus pirmo reizi vadībā setā (12:11). Un tad sākās Toma Švana servju lietus. Ar viņa servēm (4 eisi) rezultāts no 15:14 izauga līdz 21:14! Seta uzvarētājs bija izšķirts

Pēdējais sets savukārt sākās ar līdzīgām Jensa Ahremarka darbībām, un jau 5:0 zviedru labā. Drīz gan viesi tika panākti (6:6) un apdzīti. Vēl bija divi Atvara Ozoliņa bloki pret Jakobu Linku. Un tad jau Zavorotnija serve un Buivida pēdējais sitiens, kas vēstīja par Latvijas uzvaru ar 3:1 (23, -22, 18, 20).

Labākā spēlētāja balva tika Nilsonam un Buividam, kurš kopā ar Egleskalnu bija rezultatīvākais Latvijas izlases rindās – pa 13 punktiem. 12 punkti Ozoliņam, 11 – fantastisko servju autoram Švanam un 9 – Zavortonijam. Viesiem 13 punkti Viktoram Lindbergam 11 – Ahremarkam, 10 – Markusam Nilsonam, 8 – Erikam Sundbergam, 7 – Jakobam Linkam un 6 – Vilhelmam Nilsonam.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

     [+] [-]

, 2018-08-08 23:18, pirms 6 gadiem
Paskatījos nākošās nedēļas LTV7 programmu un biju priecīgs uzzināt, ka LTV7 translēs LV-ISR spēli no Izraēlas.