Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Tiesā tiek apstrīdēta LVF prezidenta Sausnīša pārvēlēšana

Tiesā tiek apstrīdēta LVF prezidenta Sausnīša pārvēlēšana
Atis Sausnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Biedrība "Es par volejbolu!" uzskata, ka gada sākumā notikušajās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta vēlēšanās ir konstatēts virkne būtisku pārkāpumu.

“2017. gada 3. februārī notika Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Kopsapulce, kurā tika pārvēlēts līdzšinējais federācijas vadītājs Atis Sausnītis. Biedrība “Es par volejbolu!”, kas par savu galveno mērķi izvirzījusi ilgtermiņa attīstības plāna iedzīvināšanu Latvijas volejbola sabiedrībā, šajā laika posmā iepazīstoties un izvērtējot pieejamos Kopsapulces dokumentus, kā arī saņemot informāciju no citiem LVF juridiskajiem biedriem, secina, ka notikušās LVF prezidenta pārvēlēšanas gaitā konstatējama virkne būtisku pārkāpumu. Likumā noteiktajā kārtībā esam iesnieguši prasību tiesā, ar ko tiek apstrīdēts notikušās Kopsapulces sasaukšanas un prezidenta kandidāta izvirzīšanas process,” norāda biedrības valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Saskaņā ar LVF Statūtiem LVF prezidenta kandidāti ir jāizvirza vismaz mēnesi pirms pārvēlēšanas Kopsapulces norises, bet par sapulces sasaukšanu LVF Valdei ir savlaicīgi jāinformē juridiskie biedri.

“Mūsuprāt, pārkāpumi ir ne tikai juridiska rakstura (nav LVF Valdes lēmuma par Kopsapulces sasaukšanu, uzaicinājums uz Kopsapulci nosūtīts informatīvas e-pasta vēstules formā no LVF ģenerālsekretāra e-pasta, kuram saskaņā ar LVF statūtiem nav šādu tiesību), bet ir bijusi acīmredzama LVF vadības vēlme iespējami klusāk pārvēlēt iepriekšējo LVF prezidentu. Par to liecina gan lielā slepenība, jo informācija nebija pieejama nedz masu medijiem, nedz LVF mājaslapā, gan arī nosūtīšanai izvēlētais laika posms – tieši pirms Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām (19. decembrī). Tas nozīmē, ka daļa juridisko biedru, kas ar šo e-pasta vēstuli iepazinās tikai pēc svētku brīvdienām, pat teorētiski nevarēja izvirzīt savu prezidenta kandidātu, jo pieteikšanās termiņš bija 3. janvāris,” uzsver Timermanis.

Aprīļa vidū biedrība “Es par volejbolu!” par šiem konstatētajiem pārkāpumiem ir ziņojusi arī sporta veidu federācijas pārraugošajai organizācijai – Latvijas Sporta federāciju padomei. Ar detalizētu situācijas aprakstu varat iepazīties šeit – EPV_LSFP_scan-doc-media.pdf - Google Drive .

Tāpat biedrība atgādina, ka 2017. gada 3. februāra Kopsapulcē tika iesniegts 12 LVF juridisko biedru (teju 20% no visiem LVF biedriem) parakstīts oficiāls iesniegums par ārkārtas Kopsapulces sasaukšanu, kurā tiktu skatīts Latvijas volejbola attīstības plāns turpmākajiem četriem gadiem. Šis iesniegums trīs mēnešu laikā kopš iesniegšanas brīža tā arī nav izskatīts LVF Valdē un jautājums par Kopsapulces sasaukšanas tālāk nav virzīts.

“Joprojām gaidām plašas diskusijas par to, kā volejbola saimniecībai būtu jāattīstās tuvākajā nākotnē, tādēļ prasība par stratēģiskā plāna izskatīšanu Kopsapulcē paliek mūsu galvenais mērķis,” piebilst biedrības valdes loceklis Gatis Olte.

“Par to, ka nepieciešams arī nopietns šā brīža LVF darbības audits, šaubu nav – sacensību organizācijas ziņā LVF atpaliek no citiem volejbola sacensību organizatoriem, toties dalības maksas un citi maksājumi katru gadu pieaug. Joprojām nevienai LVF organizētajai līgai nav ģenerālsponsora vai cita veida atbalstītāja. Savukārt situācija ar LVF lēmumu valsts finansējuma novirzīšanai nevis pludmales volejbola komandu sagatavošanai Eiropas čempionāta finālturnīram, bet gan atsevišķu LVF sekretariāta darbinieku atalgojumam, parāda finanšu caurskatāmības un elementāras prioritāšu problēmas,“ akcentē Timermanis.

Saskaņā ar 2016. un 2017. gada LVF budžeta datiem šīs sabiedriskās organizācijas ieņēmumu struktūrā ir gandrīz tikai valsts un pašvaldību finansējums. Vienīgais sponsors ir apdrošināšanas sabiedrība "Ergo", kas atbalsta Latvijas čempionātu pludmales volejbolā.


, 2017-05-08 10:31, pirms 7 gadiem
Mafija.
, 2017-05-08 10:37, pirms 7 gadiem
Lieki piebilst, ka A.Sausnītis atbilstoši paša noteiktajai LVF valdes vēlēšanu kārtībai un klusajai LVF biedru sapulces sasaukšanai bija vienīgais LVF Prezidenta kandidāts, par kuru balsot.

Nu gluži kā Latvijas iedzīvotājiem savulaik bija iespēja balsot tikai par kompartiju, jo, redz, citas partijas nepaspēja iesniegt laikā pieteikumus, vai tos neatbilstoši noformēja
, 2017-05-08 10:45, pirms 7 gadiem
Timermanis nevar likties mierā, tā sāpe ir tik liela, ka pat nebija tuvu šim amatam. Smieklīgi sporta veids kur naudas ir tik cik ir.. Mēģina šeit kaut kādus murgus realizēt.. Godīgi sakot šī lieta ir tāda ko var sagaidīt no KK cilvēkiem, visur jaielien, japadara par sliktajiem.
, 2017-05-08 10:49, pirms 7 gadiem
Žēl, ka šādas lietas ir jārisina entuziastu biedrībai nevis valsts varas iestādēm - KNAB, VID un policijai. Jo visa valsts vara ir korumpēta un visur ir savi cilvēki, kas palīdz tādiem cilvēkiem kā šī brīža LVF prezidents. Cerams, ka publiskā telpa neļaus šai lietai tā vienkārši pazust...
, 2017-05-08 10:51, pirms 7 gadiem
Tā federācija ne ar ko diži neatšķiras no LFF. Apjomi un publicitāte tikai mazāki.
, 2017-05-08 11:00, pirms 7 gadiem
Es apskaužu basketbola, florbola un nu jau arī hokeja federācijas.
Nav jau tā, ka visi mīlētu šos sporta veidus, katram tomēr ir savs vaļasprieka sports, taču raudzīties kā strukturēti tiek darīts darbs, kā hokeja federācija, pēc KL spēj pārgrupēties aktīva un biznesa vidē pieredzējuša Koziola operatīvā vadībā, ļoti gribas, lai tā atgūtos vairāk sporta veidu.
, 2017-05-08 11:01, pirms 7 gadiem
JTG rakstīja: Lieki piebilst, ka A.Sausnītis atbilstoši paša noteiktajai LVF valdes vēlēšanu kārtībai un klusajai LVF biedru sapulces sasaukšanai bija vienīgais LVF Prezidenta kandidāts, par kuru balsot.

Nu gluži kā Latvijas iedzīvotājiem savulaik bija iespēja balsot tikai par kompartiju, jo, redz, citas partijas nepaspēja iesniegt laikā pieteikumus, vai tos neatbilstoši noformēja
Vai tad sausnītis nebija uzticams biedrs un viens no aktīvistiem šajā partijā? Iemācīto nekad nav iespējams aizmirst.
, 2017-05-08 11:14, pirms 7 gadiem
Saulē pārcepies Sausnītis
, 2017-05-08 11:17, pirms 7 gadiem
Jācer, ka pārmaiņas tomēr būs. LVS ilgstoši nespēj pacelt volejbola popularitāti. Reti kurš cilvēks vispār zin, kas ir Latvijas Nacionālās līgas čempionāts. Protams, schenker līga un tur spēlējošās komandas ir zināmākas sabiedrībā, bet arī tikai vadošās no Latvijas. Sanāk aptuveni tāda pati sistēma kā hokejā, kur visi zin KHL un Rīgas Dinamo, bet reti, kurš apzinās, ka eksistē Latvijas nacionālais čempionāts hokejā. Ja Latvijas hokeja čempionāta galvenās spēles parāda sportacentrs tv, tad volejbola nacionālās līgas spēles netiek translētas nekur.
Iepriekš minētie mazina sponsoru un sabiedrības interesi par volejbolu. Nauda arī šajā sporta veidā līdz ar to ir stipri mazāka. Kronis visam ir tas, ka nacionālās līgas komandām un to spēlētājiem ir pašiem jāmeklē tiesneši, kas tiesās spēles un jārisina citi organizatoriskie jautājumi. Būtībā viss balstās uz pašu cilvēku entuziasmu un iniciatīvu.
, 2017-05-08 11:35, pirms 7 gadiem
Nekas, ka tik daudz kā nav, galvenais, ka Lāses kauss IR, un Lāsēns priecē bērniņus!!
, 2017-05-08 11:43, pirms 7 gadiem
erty rakstīja: Jācer, ka pārmaiņas tomēr būs. LVS ilgstoši nespēj pacelt volejbola popularitāti. Reti kurš cilvēks vispār zin, kas ir Latvijas Nacionālās līgas čempionāts. Protams, schenker līga un tur spēlējošās komandas ir zināmākas sabiedrībā, bet arī tikai vadošās no Latvijas. Sanāk aptuveni tāda pati sistēma kā hokejā, kur visi zin KHL un Rīgas Dinamo, bet reti, kurš apzinās, ka eksistē Latvijas nacionālais čempionāts hokejā. Ja Latvijas hokeja čempionāta galvenās spēles parāda sportacentrs tv, tad volejbola nacionālās līgas spēles netiek translētas nekur.
Iepriekš minētie mazina sponsoru un sabiedrības interesi par volejbolu. Nauda arī šajā sporta veidā līdz ar to ir stipri mazāka. Kronis visam ir tas, ka nacionālās līgas komandām un to spēlētājiem ir pašiem jāmeklē tiesneši, kas tiesās spēles un jārisina citi organizatoriskie jautājumi. Būtībā viss balstās uz pašu cilvēku entuziasmu un iniciatīvu.
Tiesnešus uz spēlēm norīko LVF tiesnešu koordinātors. Organizatoriskie jautājumi vinmēr pašam klubam ir janodrošina un jādara, kurā sporta veidā lūdzu komandas organizatoriskos pienākmus pilda federācija>>????
, 2017-05-08 11:56, pirms 7 gadiem
dzivis rakstīja: Tiesnešus uz spēlēm norīko LVF tiesnešu koordinātors. Organizatoriskie jautājumi vinmēr pašam klubam ir janodrošina un jādara, kurā sporta veidā lūdzu komandas organizatoriskos pienākmus pilda federācija>>????
Par tiesnešiem tad no manas puses ir nepareizi saprasts. Jo ir nācies dzirdēt, ka džeki sūdzas. Es vairāk domāju par tādu lietu, kā komandas ir tik mazas un ar komandas puses organizāciju nodarbojas parasti kāds no spēlētājiem. Sanāk piesaistīt ļoti mazu finansējumu un nevar nolīgt menedžeri. Iemesls tam, ka sponsori piesaista mazas naudas summas ir tas, ka maz apmeklētāju apmeklē spēles un tās netiek translētas tv.
, 2017-05-08 12:08, pirms 7 gadiem
erty rakstīja: Par tiesnešiem tad no manas puses ir nepareizi saprasts. Jo ir nācies dzirdēt, ka džeki sūdzas. Es vairāk domāju par tādu lietu, kā komandas ir tik mazas un ar komandas puses organizāciju nodarbojas parasti kāds no spēlētājiem. Sanāk piesaistīt ļoti mazu finansējumu un nevar nolīgt menedžeri. Iemesls tam, ka sponsori piesaista mazas naudas summas ir tas, ka maz apmeklētāju apmeklē spēles un tās netiek translētas tv.
Bet vai tā ir federācijas problēma?
Ja klubs grib pastāvēt un cīnīties par vietām utt. tad pašiem ir tādi cilvēki jāpiesaista, saprastu būtu naudas balvas lai klubs varētu pastāvēt utt. bet organizāciju dara paši klubi. Paskaties ko Jēkabpils Lūši ir paveikuši ar M. Trušeli priekšgalā
, 2017-05-08 12:18, pirms 7 gadiem
dzivis rakstīja: Bet vai tā ir federācijas problēma?
Ja klubs grib pastāvēt un cīnīties par vietām utt. tad pašiem ir tādi cilvēki jāpiesaista, saprastu būtu naudas balvas lai klubs varētu pastāvēt utt. bet organizāciju dara paši klubi. Paskaties ko Jēkabpils Lūši ir paveikuši ar M. Trušeli priekšgalā
Kā klubs var piesaistīt uzmanību, ja par Nacionālo līgu neraksta pat volejbols.lv? Ā, tagad raksta, jo tie trakie tak sacēla traci.
Ko sponsoram teikt, kur rādīs, kur redzēs, ja nav nekādu tiešraižu, nekādas informācijas? Kā klubam prezentēt sevi sponsoram, kā 'atstrādāt' to sponsora atbalstu?
Kāds tad ir federācijas uzdevums? Vienkārši sastādīt kalendāru un viss?
Cik ilgi tāda Jēkabpils uz pliku savu entuziasmu izvilks? Cepuri nost viņu priekšā, bet viens nekad nav karotājs.
Un vai tiešām klubiem ir šis viss lauciņš jāvelk uz saviem pleciem vai tomēr ir kāda virsorganizācija, kurai tiek samaksāta dalības maksa un kura garantē, ka par to samaksu pretim tiks saņemts tas un tas un tas, lai klubs var pats tālāk meklēt atbalstītājus.
Bet ja nav pamatbāzes, šī produkta vārdā 'volejbols' pamat-satura, tad par ko vispār runāt?
, 2017-05-08 12:46, pirms 7 gadiem
manic rakstīja: Kā klubs var piesaistīt uzmanību, ja par Nacionālo līgu neraksta pat volejbols.lv? Ā, tagad raksta, jo tie trakie tak sacēla traci.
Ko sponsoram teikt, kur rādīs, kur redzēs, ja nav nekādu tiešraižu, nekādas informācijas? Kā klubam prezentēt sevi sponsoram, kā 'atstrādāt' to sponsora atbalstu?
Kāds tad ir federācijas uzdevums? Vienkārši sastādīt kalendāru un viss?
Cik ilgi tāda Jēkabpils uz pliku savu entuziasmu izvilks? Cepuri nost viņu priekšā, bet viens nekad nav karotājs.
Un vai tiešām klubiem ir šis viss lauciņš jāvelk uz saviem pleciem vai tomēr ir kāda virsorganizācija, kurai tiek samaksāta dalības maksa un kura garantē, ka par to samaksu pretim tiks saņemts tas un tas un tas, lai klubs var pats tālāk meklēt atbalstītājus.
Bet ja nav pamatbāzes, šī produkta vārdā 'volejbols' pamat-satura, tad par ko vispār runāt?
Pilnīgi piekrītu, ka federācijai ir jāceļ sporta veida atpazīstamība un it īpaši savu izsludināto (viņus nevar nosaukt par organizatoriem) līgu atpazīstamība un publicitāte. Ja nebūs vismaz kopdarbs ar komandām, tad viss paliks pa vecam.
Pat evl ir atraduši veidu kā translēt spēles LMT straumē un līgas atbalstam ir piesaistīti daudz sponsori. Lielai daļai komandu ir atsevišķi sponsori, kuri samaksā dalības maksu un reizēm arī nodrošina citas ekstras.
, 2017-05-08 13:02, pirms 7 gadiem
erty rakstīja: Jācer, ka pārmaiņas tomēr būs. LVS ilgstoši nespēj pacelt volejbola popularitāti. Reti kurš cilvēks vispār zin, kas ir Latvijas Nacionālās līgas čempionāts. Protams, schenker līga un tur spēlējošās komandas ir zināmākas sabiedrībā, bet arī tikai vadošās no Latvijas. Sanāk aptuveni tāda pati sistēma kā hokejā, kur visi zin KHL un Rīgas Dinamo, bet reti, kurš apzinās, ka eksistē Latvijas nacionālais čempionāts hokejā. Ja Latvijas hokeja čempionāta galvenās spēles parāda sportacentrs tv, tad volejbola nacionālās līgas spēles netiek translētas nekur.
Iepriekš minētie mazina sponsoru un sabiedrības interesi par volejbolu. Nauda arī šajā sporta veidā līdz ar to ir stipri mazāka. Kronis visam ir tas, ka nacionālās līgas komandām un to spēlētājiem ir pašiem jāmeklē tiesneši, kas tiesās spēles un jārisina citi organizatoriskie jautājumi. Būtībā viss balstās uz pašu cilvēku entuziasmu un iniciatīvu.
Nu jau, nu jau.. Nevajag kāpt galējībās - Sportacentrs TV rādīja volejbolu vēl aizpagājušonedēļ..
, 2017-05-08 13:04, pirms 7 gadiem
eddybear rakstīja: Nu jau, nu jau.. Nevajag kāpt galējībās - Sportacentrs TV rādīja volejbolu vēl aizpagājušonedēļ..
Nacionālo līgu???????? Vai arī Tu nezini, kas tā tāda ir?
, 2017-05-08 13:11, pirms 7 gadiem
Saite uz Nacionālās līgas sadaļu LVF mājas lapā.
Volejbols

Šī līga ir kā LBL un schenker līga ir kā BBL. Tās spēles notiek cauru gadu Latvijā. Latvijas čempionāts pēc LVF formāta reāli rit labi, ja 1,5 mēnesi un tur piedalās tikai schenker līgas komandas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-08 13:26, pirms 7 gadiem
Jaunatnes volejbols zem katras kritikas - spēlē kādās 10 skolās (vietās) Latvijā.
, 2017-05-08 13:28, pirms 7 gadiem
Vislabākais kandidāts būtu Pāvels Seļivānovs ....
, 2017-05-08 15:55, pirms 7 gadiem
erty rakstīja: Nacionālo līgu???????? Vai arī Tu nezini, kas tā tāda ir?
Kāda velna pēc federācijai būtu jārāda kaut kādas 1. līgas spēles pa TV? Nepietiek ar Latvijas čempionātu?
Tad jautājums - kāpēc Futbola federācija nerāda 1. līgas spēles televīzijā, hokeja federācija nerāda 2. līgas spēles TV? Kam ir interesanti tie sētas līgas mači? Ja arī rādītu Nacionālās līgas spēles TV, tad šaubos, ka atsaucība būtu liela.. Man piemēram pat Virslīgas futbolu nav vēlmes skatīties, jo līmenis ir vājprātīgi zems un bauda no tādas spēles vērošanas nekāda.. Atsevišķs stāsts ir par vērošanu klātienē - tad ok - var paskatīties, iedzert kādu aliņu, bet, lai to rādītu TV - nekļūsti smieklīgs
, 2017-05-08 16:16, pirms 7 gadiem
eddybear rakstīja: Kāda velna pēc federācijai būtu jārāda kaut kādas 1. līgas spēles pa TV? Nepietiek ar Latvijas čempionātu?
Tad jautājums - kāpēc Futbola federācija nerāda 1. līgas spēles televīzijā, hokeja federācija nerāda 2. līgas spēles TV? Kam ir interesanti tie sētas līgas mači? Ja arī rādītu Nacionālās līgas spēles TV, tad šaubos, ka atsaucība būtu liela.. Man piemēram pat Virslīgas futbolu nav vēlmes skatīties, jo līmenis ir vājprātīgi zems un bauda no tādas spēles vērošanas nekāda.. Atsevišķs stāsts ir par vērošanu klātienē - tad ok - var paskatīties, iedzert kādu aliņu, bet, lai to rādītu TV - nekļūsti smieklīgs
Tad jau nav jēga tādu nacionālo līgu arī rīkot un varam vienkārši likvidēt. Atstājam entuziastu līgu priekš amatieriem un schenker līgu ar maza formāta Latvijas kausa un čempionāta izcīņu. Paliek 6 profesionālas komandas un āmen.
, 2017-05-08 16:35, pirms 7 gadiem
erty rakstīja: Tad jau nav jēga tādu nacionālo līgu arī rīkot un varam vienkārši likvidēt. Atstājam entuziastu līgu priekš amatieriem un schenker līgu ar maza formāta Latvijas kausa un čempionāta izcīņu. Paliek 6 profesionālas komandas un āmen.
Un kā tu domā klubs var tikt uz shenker līgu?
Tikai uzvarot nacionālo līgu.
EVL līgas līmenis un nacionālās līgas līmenis ir kā pele ar ziloni
, 2017-05-08 16:54, pirms 7 gadiem
dzivis rakstīja: Un kā tu domā klubs var tikt uz shenker līgu?
Tikai uzvarot nacionālo līgu.
EVL līgas līmenis un nacionālās līgas līmenis ir kā pele ar ziloni
Sacensību organizācijas līmenī EVL patiešām ir kā zilonis pret peli, to grūti noliegt. Viņiem pat statistika tika ieviesta pirms Nacionālās līgas.
Ja runā par sportisko līmeni, tad EVL finālistes būtu stabilas Nacionālās līgas vidusdaļas komandas.
, 2017-05-08 17:09, pirms 7 gadiem
bettt: rakstīja: Vislabākais kandidāts būtu Pāvels Seļivānovs ....
Boriss Kolčins u.c.
, 2017-05-08 19:27, pirms 7 gadiem
manic rakstīja: Sacensību organizācijas līmenī EVL patiešām ir kā zilonis pret peli, to grūti noliegt. Viņiem pat statistika tika ieviesta pirms Nacionālās līgas.
Ja runā par sportisko līmeni, tad EVL finālistes būtu stabilas Nacionālās līgas vidusdaļas komandas.
Es par spēles līmeni salīdzinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.