Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-16 un U-17 izlases volejbolā uzzina pretiniekus EČ atlases 2. kārtā

Latvijas U-16 un U-17 izlases volejbolā uzzina pretiniekus EČ atlases 2. kārtā
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Kļuvuši zināmi Latvijas U-17 zēnu un U-16 meiteņu komandas pretinieki Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīra 2. kārtā. Lai spēlētu finālā, zēniem jābūt sešu labāko un meitenēm – piecu labāko komandu vidū.

Luksemburgā notikusi Eiropas čempionāta atlases sacensību 2. kārtas izloze. 20 komandas gan puišiem, gan meitenēm tika salozētas piecās grupās pa četrām katrā. Edgara Savicka vadītajai Latvijas U-17 zēnu izlasei Belgradā laikā no 25. līdz 28. aprīlim būs jātiekas ar mājiniekiem serbiem, zviedriem un portugāļiem, bet Ilmāra Pūliņa trenētā Latvijas U-16 meiteņu valstsvienība Rumānijas pilsētā Ploešti spēlēs ar mājiniecēm un abām Čehoslovākijas matiniecēm – Slovākiju un Čehiju.

Finālturnīri norisināsies šā gada jūlija vidū. Puiši spēlēs Bulgārijā, bet meiteņu turnīru uzņems divas valstis – Itālija un Horvātija. Lai tur iekļūtu, grupā ir jāuzvar. Puišiem derēs arī labākais rezultāts otro vietu ieguvēju vidū.

Pirmā kvalifikācijas kārta tika aizvadīta Eiropas zonālo asociāciju ietvaros. Novembrī notikušajos Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas turnīros ne Latvijas zēni, ne meitenes nepiedalījās. Uzvarētāji katrā no zonālajām asociācijām uzreiz iekļuva finālturnīrā. Puišiem tā ir Polija, Turcija, Čehija, Somija un Itālija, bet meitenēm – Turcija, Krievija, Slovēnija, Somija un Beļģija.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija