Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LVF prezidents Buks: "LU varētu kļūt par jauno volejbola treneru kalvi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LVF prezidents Buks: "LU varētu kļūt par jauno volejbola treneru kalvi"
LU Akadēmiskais centrs Torņakalnā. Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte

Latvijas Volejbola federācija (LVF), noslēdzot sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti, kas ietver arī topošās LU Akadēmiskā centra Sporta mājas izveidi, uzsver ka tā būs vieta, kur izaugt augstas klases volejbolistiem un izglītotiem treneriem, informē augstākā mācību iestāde.

“Mūs interesē gan augstas klases sporta celtne, gan duālā karjera. Turklāt esam sākuši sarunas par to, ka LU varētu kļūt arī par jauno volejbola treneru kalvi, jo futbolistiem un basketbolistiem šāda treneru apmācības iespēja jau pastāv,” sacīja LVF prezidents Jānis Buks.

LU plāno uzbūvēt Sporta māju tā, lai tā būtu piemērota starptautisko sacensību uzņemšanai vairākos sporta veidos, arī volejbolā. Zinot to, ka Rīgā šādām sacensībām piemērotu sporta centru skaits ir ierobežots, kā arī to noslogotību, LVF atbalsta LU centienus radīt perfektus apstākļus saviem studentiem, kuru vidū ir daudzi volejbolisti.

Skaitļi liecina, ka volejbolu LU studenti labprāt izvēlas savām sporta aktivitātēm. Volejbols ir apmeklētāko sporta veidu sešiniekā, un sadarbība ir izdevīga abām nodomu protokola pusēm. Svarīgas ir gan studentu iespējas trenēties iemīļotajā sporta veidā, gan volejbolistu iespējas iegūt labu izglītību.

LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks ir gandarīts par LVF atsaucību treneru studiju programmas pilnveidošanā: “Volejbols paralēli basketbolam, futbolam un florbolam ieņem vēra ņemamu lomu ne tikai Latvijas sporta dzīvē, bet arī LU ir dziļas tradīcijas šajā sporta veidā. Sieviešu volejbolā tās joprojām turpinās. LU studē Anastasija Kravčenoka un citas izlases volejbolistes. Šogad ar federācijas līdzdalību izveidota sadarbība ar Rīgas Volejbola skolu, kas ir sākums pareizam sporta modelim Latvijā, kā sadarboties un pilnvērtīgi realizēt sadarbību šajā jomā.”

Volejbols ir viena no inteliģentākajām sporta spēlēm, kurā vajadzīgs ass prāts un zibenīga lēmumu pieņemšana. Augstas klases volejbolisti ir studenti ar augstu potenciālu, tāpēc, studējot LU, viņi bagātina augstskolas vidi, bet augstskola pēc Sporta mājas tapšanas sniegs pretī augstvērtīgus treniņu apstākļus un starptautiskajām prasībām atbilstošu sacensību vidi, uzsver volejbola federācija.

Viens no plānotās sadarbības punktiem ir duālās karjeras nodrošināšana, sportistiem apvienojot profesionālo karjeru ar studijām un profesijas apguvi laikam, kas pienāks pēc sportista karjeras beigām. Duālā karjera ir arī viens no LVF volejbola attīstības stratēģijas 2018.-2021. gadam studentu volejbola sadaļas stūrakmeņiem. LVF ir gandarīta, ka vairāk nekā 90 gadus ilgusī kombinācija, kas ietver augstas klases volejbolistus LU rindās, ir vainagojusies ar spīdošām nākotnes izredzēm.

Jau vēstīts, ka LU noslēgusi sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību, Latvijas Florbola savienību, Latvijas Volejbola federāciju un Latvijas Futbola federāciju par vēlmi ilgtermiņā sadarboties daudzpusējā sporta nozares attīstībā, īpaši izceļot topošās Sporta mājas izveidi LU Akadēmiskajā centrā Torņkalnā.

Izmantotie resursi:
lu.lv