Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvija pret Beļģiju – uzvara mūsu volejbolistiem ļaus saglabāt vietu Zelta līgā

Latvija pret Beļģiju – uzvara mūsu volejbolistiem ļaus saglabāt vietu Zelta līgā
Atvars Ozoliņš un Ingars Ivanovs cementē servju uzņemšanu. Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien Beļģijā uzsāks Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Zelta līgas otrā apļa spēles. Latvijas valstsvienība plkst. 21.00 pēc Latvijas laika sacentīsies ar mājiniekiem beļģiem. Cīņas tiešraide LTV7.

Pirmo apli Latvijas izlase noslēgusi ar vienu panākumu trijos mačos, kas šobrīd to ierindo A apakšgrupas turnīra tabulas otrajā vietā uzreiz ar Turcijas izlases. Vienīgo uzvaru mūsu vīri līdz šim izcīnījuši tieši spēlē ar beļģiem. Jūnija mēneša pirmajā dienā Kristaps Platačs guva 17 punktus, 15 un 14 pievienoja attiecīgi Atvars Ozoliņš un Armands Ābliņš un Latvija svinēja panākumu četru setu cīņā – 3:1.

Uz Beļģiju mūsu izlase devusies 12 spēlētāju sastāvā. Kopā ar komandu vairāk nav Reinis Pekmans, kuram pēc magnētiskās rezonanses veikšanas konstatēts ceļgala iekaisums. Tāpat mājās palicis Markuss Cielavs. Visādi citādi sastāvs tieši tāds pats kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē. Salīdzinājumā ar pirmo izbraukumu uz Turciju, šoreiz ceļš bijis krietni vien vienkāršāks, un mūsu vīri ir apņēmīgi apspēlēt beļģus arī viesos.

“Mēģināsim parādīt maksimālo sniegumu,” apņēmības pilns sarunā ar portālu Sportacentrs.com ir mūsu izlases galvenais treneris Avo Kēls. “Jūtams, ka beļģiem šī komanda iepriekš kopā nav spēlējusi, droši var teikt, ka šis ir viņu otrais sastāvs. Fakts, ka spēli pēc spēles viņi spēlē labāk. Esmu pārliecināts, ka šeit cīņa būs nopietnāka, nekā tas bija Rīgā. Mums svarīgs ir katrs sets. Uzvara mums dos tiesības saglabāt vietu Zelta līgā arī nākamgad,” teic Kēls.

Paredzams, ka Beļģijas izlases sastāvs būs ļoti līdzīgs kā Rīgā. Lai gan kopējos treniņos šobrīd piedalās 18 spēlētāji, mačam varēs pieteikt tikai 14. Tas gadījumā, ja sastāvā ir divi libero pozīcijas spēlētāji. Bīstamākais beļģu rindās pirmajā aplī bijis beļģu kluba “Knack” otrā tempa uzbrucējs Luī KInds, kurš Rīgā atzīmējās ar 18 gūtiem punktiem, bet pēc pirmā apļa ir visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Latvijas izlase Beļģijas pilsētā Kortrikā spēlējusi pavisam nesen – 2013. gadā, kad tur ar beļģiem tika aizvadītas trīs pārbaudes spēles. No tā sastāva mūsējo rindās ir vien divi šobrīd aktīvi izlases spēlētāji – Deniss Petrovs un Ingars Ivanovs. Jā, vēl arī Lauris Iecelnieks, kurš šobrīd ir viens no Kēla palīgiem.

Otrā A apakšgrupas cīņā tikmēr turki eksaminēs Slovākijas izlasi. Situācija apakšgrupā ir pietiekami intriģējoša, taču panākums šovakar mūsējiem dos vietu Zelta līgā arī nākamajā sezonā. Interesanti, ka Zelta līgā bez panākumiem šobrīd cīnās tikai viena komanda… Somija, kas nebūt nav vājākā komanda Eiropā. Zaudējumu rūgtumu pagaidām nav izjutusi tikai mūsu grupas favorīte Turcija un arī Baltkrievija.

Vēl viens interesants mačs sagaidāms Ukrainā, kur Uģa Krastiņa vadītie ukraiņi sacentīsies ar Somiju, kur Krastiņš veidojies kā treneris. Pirmajā spēlē viesos Ukraina uzvarēja ar rezultātu 3:1.

Jāatgādina, ka arī Latvija šajā vasarā iztiek bez vairākiem komandas potenciālajiem līderiem. Komandā nav ne Hermaņa Egleskalna, ne Romāna Sauša, ne vēl dažu spēlētāju, kuri aizvadītajā vasarā kaldināja bronzu CEV Sudraba līgā.

Bez šodienas cīņas Latvijai vēl viesos būs jāspēlē ar slovākiem, bet turnīru mūsu vīri noslēgs SN Daugava, kad 16. jūnijā tiksies ar turkiem.

A apakšgrupas turnīra tabula:

V.IzlaseU-ZP
1.Turcija3-09
2.Latvija1-24
3.Slovākija1-23
4.Beļģija1-22

, 2019-06-08 10:30, pirms 5 gadiem
Lai veicas!
Bez oligarhu atbalsta atstāts, nepelnīti malā nostumts demokrātisks sporta veids
, 2019-06-08 14:19, pirms 5 gadiem
Tikai bez stresa un uzvara būs mūsu!
Kājbumbistii pakāsa ar 0:3, volejistiem jāuzvar ar 3:0...
💪
, 2019-06-08 14:55, pirms 5 gadiem
Cerams, ka volejbolisti sagādās uzvaru. Galvenais ir precīzi spēlēt setu beigās, jo tieši tad visbiežāk izlaižam uzvaru.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".