Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Junioru izlase piekāpjas Dānijai

Junioru izlase piekāpjas Dānijai
EVK viceprezidents Māris Pēkalis pasniedz balvu labākajam Latvijas izlasē Dāvim Melnim
Foto: Vadims Morozovs, LVF

Šodien trešo draudzības spēli Latvijā aizvadīja Dānijas vīriešu izlase, kas trijos setos uzvarēja Latvijas U-21 volejbolistus.

Trešajā spēlē Dānijas valstsvienībai pretī stājās Latvijas U-21 izlase, kura gatavojas pasaules U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai. Jāsaka, ka Latvijas junioru izlases rindās dažādu veselības problēmu dēļ nevarēja spēlēt pieci U-21 valstsvienības kandidāti: Pāvels Jemeļjanovs, Kristaps Platačs, Kristaps Šmits, Rihards Lazdiņš un Roberts Kļaviņš. Toties lielā izlase bija aizlienējusi junioriem Edvartu Buividu, kurš kopā ar citu pieaugušo izlases spēlētāju Edvīnu Skrūderu, Mareku Lazuko, Zigurdu Adamoviču, Atvaru Ozoliņu, Vladislavu Blumbergu un libero Dāvi Melni devās laukumā pamatsastāvā.

Pirms mača dzimšanas dienā tika sveikts Latvijas izlases treneris Ģirts Mārtiņsons, Zigurds Adamovičs un viesu vienības spēlētājs Mads Molgārds. Savukārt dāņiem no pamatsastāva spēlēja vien Simons Andersens, nedaudz līdzsvarojot izredzes uz panākumu.

Dmitrijs Meinarts, Jānis Jansons, Ervīns Āboms un Niks Gauručs laukumā devās uz maiņu, taču maiņas neietekmēja sižeta virzību, jo visi trīs seti bija samērā līdzīgi. Seta sākumā vai pat tā vidū junioriem izdevās izvirzīties vadībā, taču setu galotnēs uzvaras svinēja pieredzējušākie viesi – 3:0 (18, 20, 17). Pēc tam vēl tika aizvadīts viens treniņsets, bet labākā spēlētāja balvu Latvijas komandā saņēma libero Dāvis Melnis un Dānijas izlasē – Anderss Hartmans.

Diemžēl neesam pilnā komplektā,” pēc mača atlika secināt izlases vecākajam trenerim Borisam Kolčinam. “No tā sastāva, kas cīnījās Horvātijā, trūka četru vīru. Esam aizvadījuši tikai divus treniņus. Tāpēc šobrīd vairāk varēja novērtēt tikai spēlētāju fizisko kondīciju. No vienas puses, tas pat bija noderīgi, ka kopā ar izlasi spēlēja Edvarts Buivids, jo viņi abi ar Skrūderu spēlē arī pieaugušo izlasē, un viņiem ir svarīgi saprasties laukumā.

Šobrīd īsta līdera laukumā nav. Vēlme spēlēt ir, pareizā attieksme ir, bet šodien nebija tāda spēlētāja, kas varētu sekmīgi apspēlēt trīskāršu bloku vai iedvesmot ar izvilktu bumbu aizsardzībā. Tāds līderis ir Pāvels Jemeļjanovs, kurš kopā ar Skrūderu un Atvaru Ozoliņu veido komandas kodolu. Raksturā patīk Zigurds Adamovičs. Par bloku pat nerunāšu, jo tas ir visgrūtākais un to pa divām dienām uztrenēt nevar. Daudz kļūdījāmies servēs un arī citos spēles elementos.

Labi ir tas, ka pieci kandidāti nāk no Jēkabpils lūšiem un jau ir savā starpā saspēlējušies. Tāpēc paldies treneriem, kas ir viņus izaudzinājuši, tāpat arī treneriem Murjāņos, Daugavpilī, Kuldīgā... Visiem tiem, kuru audzēkņi ir izlasē.

Pirms pirmās kvalifikācijas kārtas mums ļoti svētīgas bija divas spēles ar RTU/Robežsardzi. Ceru, ka šoreiz būs tāpat ar diviem sarunātajiem mačiem ar pieaugušo izlasi.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2017-05-07 21:23, pirms 7 gadiem
Uudens paka kaa balva! Nozeelojami.

     [+] [-]

, 2017-05-07 21:24, pirms 7 gadiem
Kuldīga ļoti gaida nākamos savējos izlasē!