Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS jaunās volejbolistes Baltijas līgā debitē ar uzvaru

RVS jaunās volejbolistes Baltijas līgā debitē ar uzvaru
RVS komanda
Foto: Facebook/RVS

Ar uzvaru šodien Batijas līgā debitējušas RVS volejbolistes, kas viesos ar 3:0 (20, 23, 19) pārspēja TallTech/"TRADEHOUSE". Jelgava arī izbraukumā piekāpās TU/"BIGBANK" vienībai.

Baltijas līga Latvijas komandām sākās ar braucienu uz Igauniju, un jau pirmajā dienā trīs punktus nopelnīja RVS komanda, kas apspēlēja iepriekšējās sezonas ceturto spēcīgāko klubu TallTech/“TRADEHOUSE” – 3:0 (20, 23, 19). Lielāko ieguldījumu uzvarā deva Latvijas pieaugušo izlases dalībniece Marta Kamēlija Levinska, kura guva 23 punktus. 9 punkti Irbei Andikei Lazdai. Mājinieču rindās 11 punktus guva Marija Sēstla.

„Uzvara nav gluži negaidīta, jo mums bija video ar pretinieču spēli, un mēs izpētījām viņu iepriekšējā gada statistiku,” RVS galvenais treneris Andrejs Odinokovs uzsver rūpīgu gatavošanos pirmajai spēlei līgā. „Vakar arī treniņu aizvadīja ar tādu sistēmu, kā šodien pret tallinietēm spēlējām. Meitenes ļoti gribēja uzvarēt, un labs bija gan uzbrukums, gan serves.”

Uz jautājumu, pašas spēcīgas vai pretinieces vājas, Odinokovs bilda, ka divas iepriekšējā gada pamatsastāva volejbolistes igaunietēm devušās spēlēt uz ārzemēm. „Iespējams, tas nāca mums par labu, jo acīmredzot meitenes, kas bija viņu vietā, vēl nav iespēlētas, kamēr mums treniņi norit jau kopš augusta. Turklāt esam aizvadījuši arī četras pārbaudes spēles. 2. setā gan bijām iedzinējos (14:18. – LVF Preses dienests), taču galotnē izdevās uzvarēt.”

Vaicāts par Martas Kamēlijas sniegumu, otrs RVS treneris olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs bija lakonisks: „Ļoti labi. Ne tikai viņa, visas meitenes nospēlēja labi. Igaunietes teica, ka mēs spēlējam kā vīriešu komanda. Uztvērām to kā komplimentu.”

Rīt pārbaudījums būs vēl grūtāks – jaunās volejbolistes Tartu eksaminēs līgas čempiones TU/”BIGBANK”, kas šodien ar 3:0 (12, 9, 16) sagrāva Jelgavu. Rezultatīvākā viešņām ar 8 punktiem bija Līva Sola, bet čempionvienības rindās Ingrida Kīska sakrāja 12, Ingrisa Suvi – 10, Jade Šadeiko un Līsa Normetsa – pa 9 punktiem.

Rīt Latvijas komandas apmainīsies ar pretiniecēm, rīdziniecēm spēlējot Tartu, bet jelgavniecēm – Tallinā.
Spēļu kalendārs

6. oktobris
14:00 Turu 8 SH TU/”BIGBANK” – Jelgava 3:0 (12, 9, 16)
13:00 TallTech SH TallTech/“TRADEHOUSE” – RVS 0:3 (-20, -23, -19)
7. oktobris
14:00 TU SH Ujula 4 TU/”BIGBANK” – RVS
13:00 TallTech SH TallTech/“TRADEHOUSE” – Jelgava

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija