Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgas sezonai volejbolā sievietēm starts tiks dots arī Jelgavā un Rīgā

Baltijas līgas sezonai volejbolā sievietēm starts tiks dots arī Jelgavā un Rīgā
RSU/MVS komandas mehānismā tāpat kā iepriekšējā sezonā lielu lomu spēlēs komandas cēlāja no Somijas Venla Vilhelmīna Hītinena
Foto: RSU/MVS, Facebook

Sestdien ar četrām spēlēm sāksies Baltijas līgas sezona volejbolā sievietēm. 10 komandu vidū četras pārstāvēs Igauniju, pa trijām – Latviju un Lietuvu. Pirmajā mačā VK "Jelgava" uzņems "Tallinna Ulikool", RSU/MVS – "TTU/Tradehouse", bet VK "miLATss" dosies vizītē pie līgas čempionēm "TK-Kaunas ASU".

Šosezon Baltijas līgas sacensībās piedalīsies par divām komandām mazāk. Šogad sacensībās nepiedalīsies Viru komandu no Igaunijas, un uz Nacionālo līgu pārceļojušas Latvijas kausa ieguvējas no SK Babīte. Par kausu gan klubs kopā ar vēl četrām komandām pacīnīsies, bet spēlētāju resursu šogad Baltijas līgai trūkst. Varbūt nākamgad.

Visaugstāk no Latvijas komandām pagājušogad Baltijas līgā tika daudzkārtējās Latvijas čempiones – Jāņa Leiša vadītās VK Jelgava volejbolistes. Šogad krietni ir pamainījies komandas sastāvs. No Babītes kluba atnākušas Krista Mihelsone un Simona Rozīte. Pēc sezonas pārtraukuma spēlēs Evija Spalva, MSĢ pabeigusi Īvaise Zaķe, bet no Murjāņiem uz Jelgavu pārcēlusies Mairita Baltiņa. Arī zaudējumi ir iespaidīgi – māsas Sanda un Ilze Liepiņlauskas, Sanda Ragozina un Anna Lejiņa. Arī dažām pieteiktajām spēlētājām šobrīd jāārstē savainojumi, un pirmajā vietā ir darbs.

“Pagājušajā sezonā nepareizi salikām akcentus,” saka komandas vecākais treneris Jānis Leitis. “Baltijas līgā no Latvijas komandām ierindojāmies visaugstāk, taču tas atkodās Latvijas čempionātā. Šogad uzsvars tiks likts uz Latvijas meistarsacīkstēm. Mums šogad, var teikt, ir pavisam cita komanda, un paies laiks, kamēr tā saspēlēsies.”

Ingunas Minusas trenētās Latvijas čempiones RSU/MVS pagājušosezon taisni otrādi Baltijas līgā no Latvijas komandām bija pēdējās, bet Latvijas čempionātā piedzīvoja savu zvaigžņu stundu. Viņu rindās joprojām ir šobrīd vienīgā leģionāre Latvijas komandās cēlāja Venla Vilhelmīna Hītinena no Somijas, kurai pavasarī bija liela loma titula izcīnīšanā. Divu aizgājušo trešās zonas spēlētāju vietā studentēm stāsies Monta Strazdiņa, Evija Jansone un Ieva Kudrjašova, pēc gada prombūtnes atgriezusies Alise Pastare, un komandā šobrīd pieteikumā ir pat trīs libero.

“Gribam noturēt stabilitāti un spēlēt to spēli, kādu demonstrējām pagājušās sezonas beigās,” vaicāta par mērķiem sezonai, saka Inguna Minusa. “Meitenes parādīja, ka viņas var spēlēt labi. Svarīgi būs izbēgt no mums raksturīgiem kritumiem, bet starts universiādē parādīja, kā spēlē pasaulē. Baltijas līgā jāiekļūst labāko astotniekā, bet Latvijas kausā un čempionātā jācenšas noturēties iekarotajās pozīcijās.”

Visbeidzot iepriekšējās sezonas pārsteidzošās piektās vietas autores Baltijas līgā Daugavpils VK miLATss no sākuma sastāva ir pazaudējušas divas būtiskas spēlētājas. Tikai pludmales volejbolam sevi veltīs Anastasija Kravčenoka, bet uz kādu no zemāko līgu klubiem Francijā tieši pirms sezonas sākuma devusies Diāna Černiševa.

“Vietā nāks jaunās volejbolistes,” stāsta komandas prezidente un vecākā trenere Žanna Zaņegina. “Šogad mums kā ar meitas klubu būs sadarbība ar MSĢ, kuras komanda spēlēs Nacionālajā līgā. Pagaidām iztiksim ar saviem resursiem, kamēr, piemēram, visās Lietuvas komandās ir vairākas ārzemnieces. Pilsētas domes priekšsēdētājs devis uzdevumu cīnīties par pirmo trijnieku līgā. Varu solīt, ka cīnīsimies.”

Šogad nedaudz pamainīta izspēles sistēma, jo finālastotnieka vietā notiks ceturtdaļfināli līdz divām uzvarām un finālčetrinieka sacensības. Kur? Cerams, Latvijā.

Spēļu kalendārs:

7. oktobris

17:00 Jelgavas SH VK Jelgava – TLU
18:00 Elektrum OC RSU/MVS – TTU
18:00 ASU SC TK-Kaunas ASU – VK miLATss
18:00 Alytaus Alytus – Jonava KKSC

8. oktobris

17:00 TU SH TU/Eeden – Kohila VC
12:00 Jelgavas SH VK Jelgava – TTU
16:30 Elektrum OC RSU/MVS – TLU
12:00 ASU SC TK-Kaunas ASU – Jonava KKSC
12:00 Alytaus Alytus – VK miLATss

Izmantotie resursi:
volejbols.lv