Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kēls: "Ja pirms turnīra kāds teiktu, ka mums būs divas iespējas uzvarēt turnīrā..."

Kēls: "Ja pirms turnīra kāds teiktu, ka mums būs divas iespējas uzvarēt turnīrā..."
Avo Kēls. Foto: CEV.eu

Pēc zaudējuma Spānijai vakardienas mačā komandas kapteinis Toms Švans uzteica pretinieku pirmā tempa spēlētājus un savus komandas biedrus, kas cīnījās no mača sākuma līdz galam. Treneris Avo Kēls uzsvēra, ka zaudēts ir spēcīgākam pretiniekam un ka Latvijas izredzes kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram joprojām ir ļoti labas.

Latvija vakar zaudēja Spānijai ar 1-3 (25:27, 18:25, 26:28, 22:25) un pagaidām ar 9 punktiem ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. Tikpat punktu ir Spānijai, Moldova sakrājusi par diviem, bet Kipra - četriem punktiem mazāk.

"Pirmajiem tempiem spēle nesanāca, vismaz man, cik es atceros," uzreiz pēc zaudētā mača sarunā ar LVF teica komandas kapteinis Toms Švans. "Neesmu redzējis statistikas ciparus, bet neko nenobloķēju, un laikam arī īpaši neko neiesitu [Tomam protokolā ir viens rezultatīvs bloks un četri precīzi uzbrukuma sitieni no 13, kā arī trīs eisi]. Teiksim tā - centrā viņi bija pārāki, kas lielā mērā noteica spēles iznākumu."

"Vēlāk centrālie spēlētāji labi noorientējās situācijā, un bija tāda sajūta, ka viņi ir visur," stāsta komandas kapteinis. "Gan pieķēra blokā centrā, gan vēlāk sāka ķert mūs arī uz tīkla malām, kad mums uzbrukumi centrā negāja cauri un vairāk bumbu tika celts uz tīkla malām."

"Spāņi arī labi uzņēma serves. Brīžiem mēs labi servējām, bet viņi tāpat tika galā ar uzņemšanu," papildina viens no mača labākajiem servētājiem.

"Protams, ka gribējās uzvarēt šodien. Gājām laukumā, cīnījāmies līdz beigām un nedomājām kaut kam taupīties ar domu, ka vēl spēle ir rezervē," ar komandas pašatdevi laukumā kapteinis ir apmierināts. "Darījām, ko varējām, jau šodien."

Treneriem paliekot skatīties dienas vēlo maču, kurā jau otro dienu pēc kārtas pārsteigumu sagādāja mājinieki, saruna ar Latvijas izlases galveno treneri Avo Kēlu notika svētdienas rītā, iekļaujot iespaidus par Kipras - Moldovas maču, kurā mājinieki uzvarēja ar 3-2 (25:20, 19:25, 19:25, 25:22, 15:10).

"Vakar gribējām izlemt savu likteni šajā turnīrā jau mačā ar spāņiem, bet pretinieki izrādījās spēcīgāki," saka Kēls par vakardienas maču. "Spāņi galotnes nospēlēja pārliecinoši, izšķirošos punktus gūstot atslēgas momentos. Kādam šādu setu galotnēs ir jāuzvar, un vakar tie bija spāņi."

"Protams, trešajā setā bijām vadībā ar 22:18. Šādā situācijā ir žēl, kad vienā novietojumā zaudējām piecus punktus pēc kārtas," treneris runā par neizmantotajām iespējām uzvarēt. "Arī ceturtā seta sākumā bija iegūta 10:5 vadība. Tās ir situācijas, par kurām es saku: "Ja rezultāts beigās ir līdzīgs, skaidrs, ka seta liktenis izšķiras beigās," taču es mīlu teikt arī, ka varbūt seta liktenis tika izšķirts krietni agrāk, piemēram, rezultātam esot 10:5. Taču tā ir teorija. Mēs šos setus neuzvarējām, taču mēs noteikti gribējām uzvarēt jau vakar."

"Nesanāca izpildīt uzdevumu vakardienas spēlē, domāju, ka tas sanāks šodien," pārliecināts par Latvijai labvēlīgu turnīra iznākumu ir Kēls. "Ja pirms turnīra kāds teiktu, ka mums būs divas iespējas uzvarēt turnīrā... Šodien ir otrā iespēja, un Kipra nav Spānija. Tas ir noteikti, un mūsu izredzes joprojām ir ļoti labas. Ja nesanāks, būs ļoti slikti. 3:0 un 3:1 uzvara dos mums pirmo vietu turnīrā un vietu labāko Eiropas komandu vidū. Ja uzvarēsim ar 3:2, visticamāk kā otrā komanda grupā paņemsim līdzi 6 punktus uz janvāri, kad tiks vērtēti visi otro vietu ieguvēji. Ja zaudēsim, nokļūšana finālturnīrā nebūs atkarīga no mums un tai klāt tiks pielikta liela jautājuma zīme."

Treneri pilnā sastāvā ar Borisu Kolčinu un Gunti Ataru ierindā un ar statistiķi Karlu Ēriku Eizenšmidtu "uz borta" sestdien noskatījās Kipras - Moldovas spēli.

"Tagad uzmanīgi izpētīsim spēli un izstrādāsim taktisko plānu cīņai ar Kipru. Viņiem nav tikai 17. numurs, bet vēl vairāki spēlētāji, kuri uzņemas lielāku atbildību uzbrukumā. Mēģināsim viņus iegrožot tāpat kā pirmajā mačā ar viņiem, un tad, domāju, rezultāts būs pozitīvs," koncentrējies šodienas mačam ir treneris.

Izmantotie resursi:
KOMENTĀRI: Avo Kēls: “Nesanāca izpildīt...


Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.