Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: "Bijām izsalkuši pēc volejbola, tādēļ pirmais sets arī aizgāja uz urrā"

Agris Suveizda

Ivanovs: "Bijām izsalkuši pēc volejbola, tādēļ pirmais sets arī aizgāja uz urrā"
Atvars Ozoliņš un Ingars Ivanovs. Foto: cev.lu

Latvijas volejbola vīriešu izlase aizvadīja pirmo no trim pārbaudes spēlēm pret Igauniju, izbraukumā Veru uzvarot pirmajā setā, tomēr četru setu cīņā atzīstot mājinieku pārākumu - 25:20, 22:25, 21:25 un 22:25.

Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Hermans Egleskalns, kurš guva 22 punktus: "Mazliet nogurums ir, var just, ka esmu skrējis. Mums nebija tik labas serves, kā gribētos, un viņi ļoti labi uzņēma servi. Šī ļoti nozīmīgā mūsdienu volejbola faktora pietrūka. Zāle varbūt nebija tik ierasta, bet statistiski un, spēli vērtējot kopumā, pirmajam mačam nemaz tik slikti nebija. Kaut arī zaudējām, vēl divas spēles ir priekšā. Turpināsim strādāt un mēģināsim progresēt.

Primārais ir tas, ka viņi labi uzņēma servi un diezgan ātri spēlēja, izraustot mūsu bloku. Otrkārt, varbūt arī uzkrājies nogurums ir jūtams, taču neko darīt – jāspēlē. Ja normāli izgulēsimies un atpūtīsimies, es domāju, ka labi aizvadīsim arī pārējās divas spēles. Pirmā spēle ir garām. Ilgi nav spēlēts, kādu stresu noņēmām. Domāju, ka būs labāk."

Komentāros dalījās arī izlases libero Ingars Ivanovs: "Manuprāt, pirmajā setā ļoti labi bijām noskaņojušies spēlei. Visi bija motivēti un gribēja labi nospēlēt. Visu vasaru trenējāmies, un čaļi bija izsalkuši pēc spēles. Tāpēc arī pirmais sets uz tādu “urrā!” arī aizgāja. Visur sezona beidzās krietni ātrāk, nekā ierasts, un šis ir pirmais pārbaudes mačs. Perfektas uzņemšanas procents kritās, bet nebija tik traki. Domāju, ka servju uzņemšanā šodien nospēlējām pieņemami. Protams, ir iespēja progresam. Strādāsim treniņos un turpmākajās pārbaudes spēlēs. Ceru, ka uz spēlēm Kiprā viss būs kārtībā"

Tieši pirms braukšanas uz Igauniju treniņā cieta Ingara īkšķis. "Normāli," attrauc Ingars. “Servi gan ar augšējo piespēli neņēmu. Tāds arī pašam bija mērķis pirms spēles – lieki nenoslogot pirkstu. Pāris cēlienus (turklāt ļoti labus. – LVF) uzcēlu ar augšējo piespēli, tad es viņu nejutu. Domāju, ka viss būs kārtībā."

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola izlase pārsteidz igauņus...