Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Andrejs Zavorotnijs: "Tik daudz punktus esmu guvis sen. Ja vispār esmu."

Andrejs Zavorotnijs: "Tik daudz punktus esmu guvis sen. Ja vispār esmu."
Foto: www.cev.lu

Par vienu no mača Skopjē varoņiem Eiropas Sudraba līgas mačā ar Maķedoniju kļuva pirmā tempa spēlētājs Andrejs Zavorotnijs no "RTU/Robežsardzes". Grupas pēdējā spēlē pret Austriju šodien Jelgavā daudz ko noteiks izlases galvenā trenera Avo Kēla uzdevumu izpilde laukumā.

Iepriekšējā mačā Maķedonijā viens no uzvaras iemesliem bija arī lieliskā pirmā tempa uzbrucēja Andreja Zavorotnija spēle – septiņi rezultatīvi uzbrukumi no astoņiem, pieci bloķēti pretinieku uzbrukumi un neatvairāma serve.

“Pat neatceros, kad tik daudz punktus oficiālā izlases spēlē būtu guvis. Varbūt kādā pārbaudes spēlē, taču tas bija tik sen – pirms trim – četriem gadiem... Nemaz tik bieži izlasē pamatsastāvā laukumā neesmu gājis. Šoreiz vienkārši nospēlēju savu spēli,” cīņu Skopjē atceras Zavorotnijs. “Treneris deva uzdevumu, kas bija jāizpilda, un paldies cēlājam (Denisam Petrovam), ka uzticējās man un sagādāja ērtas iespējas uzbrukt. Blokus gan man laikam ir pieskaitījuši par daudz – bija kādi divi ar pusi – trīs.”

Apakšgrupā atlikusi pēdējā spēle šodien pulksten 19:30 Jelgavā ar Austriju, kurai vērtība punktu izteiksmē ir tikai Austrijai. Latvija savā grupā jau ir uzvarējusi, bet austrieši pārliecinošas uzvaras gadījumā vēl var iekļūt finālčetriniekā. Jau pirms Eiropas līgas mačiem Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls uzsvēra, ka šis turnīrs būs tikai gatavošanās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. Tomēr slikti spēlēt viņš savējiem neļauj un arī šajā mačā spēlētājiem būs konkrēti uzdevumi.

“Būs video skatīšanās. Treneris iedos uzdevumus, kā spēlēt, pret kuru spēlētāju kā darboties, kādu virzienu un kā bloķēt,” par uzdevumiem pēdējai grupas spēlei stāsta Andrejs. “Cik viegli tas būs? Pret Maķedoniju, manuprāt, bija vieglāk, jo viņu spēlētāji bija nedaudz īsāki nekā Austrijai, kam tikai viens centrālais spēlētājs ir īsāks par 2,05 metriem. Tāpēc galvenais būs izpildīt uzdevumu. Ja sitīs pāri, neko darīt.

Kas noteiks cīņas uzvarētāju? Protams, serve un tās uzņemšana, kā nospēlēsim pret viņiem blokā un aizsardzībā. Uzbrukumā mums veicas normāli, aizsardzībā – arī. Puslīdz tiekam galā ar servju uzņemšanu, bet pie savām servēm gan jāpiestrādā, jo pārāk daudz kļūdāmies.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
cev.lu


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.