Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Latvijai otrā uzvara pār Dāniju

Latvijai otrā uzvara pār Dāniju
Mača labākā spēlētāja balvu nopelnīja Toms Švans, kurš kopā ar Ingaru Ivanovu pavadīja laukumā visu maču
Foto: Vadims Morozovs, LVF

Arī otrajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "Elektrum" Olimpiskajā centrā Latvijas volejbolisti pārspēja Dāniju, šoreiz piecos setos.

Vakar četros setos pārāka bija Latvijas izlase, un šodien Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas un Dānijas valstsvienības tikās atkārtoti. Šodien no pirmās dienas pamatsastāva laukumā bija tikai Toms Švans un libero Ingars Ivanovs (vēl arī Aivars Petruševics, Reinis Pekmans, Aleksandrs Kudrjašovs, Vladimirs Visockis un Antons Nazarovs), taču tas netraucēja ar 25:20 uzvarēt 1. setā.

2. setā gan Dānijas izlase revanšējās ar 25:19. Trešā seta likteni izšķīra cēlājs Edvīns Skrūders, kurš bija nācis Visocka vietā, pēc diviem jaudīgiem, bet nerezultatīviem Latvijas izlases uzbrukuma sitieniem trešajā uzbrukumā otrās piespēles vietā pats gūstot punktu – 25:23.

4. sets atkal pagāja Dānijas izlases zīmē – 25:16, un 5. setu sāka pirmās spēles pamatsešinieks: Toms Vanags, Švans, Edvarts Buivids, Romāns Saušs, Andis Cimoška un Skrūders, kam izdevās pārspēt dāņus ar 15:8. Laukumā pabija visi, arī Matīss Gabdulļins, bet par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Toms Švans un Rasmuss Broinings.

Ļoti labs kolektīvs,” vaicāts par jaunajiem iespaidiem Latvijas pieaugušo izlasē, sāk stāstīt Edvīns Skrūders. “Visi atbalsta, neviens neko nepārmet, bet pasaka, kā labāk izdarīt. Pirmo reizi spēlēju kopā ar šiem puišiem, un pagaidām sadarbība vēl nav ideāla. Cēlieni un ceturto zonu varētu būt labāki, bet uz otro zonu sanāk labāk. Pagaidām sanāk tīri labi.”

Atšķirībā no pārējiem komandas biedriem Edvīnam būs jādodas laukumā arī rīt, kad viņš kopā ar U-21 izlasi aizvadīs trešo spēli pret Dāniju. “Nevaru būt divās izlasēs vienlaicīgi. Šobrīd vairāk esmu lielajā izlasē, bet, kad tuvāk būs kvalifikācijas turnīrs junioru izlasei, protams, būšu junioru izlasē.”

Šodien kopumā nospēlēju labi, bet fiziski nejūtos tik labi, jo sezona beidzās pirms 10 dienām un pa šo laiku esmu bijis uz trim – četriem fiziskās sagatavotības treniņiem, bet bumbai šajā laikā nebiju pieskāries,” atkalatgriešanos izlasē pēc vairāku gadu pārtraukuma komentēja Reinis Pekmans. “No Beļģijas atbraucu ar mašīnu pa taisno uz vakardienas spēli. Arī šodien mača gaitā nogurums lika sevi manīt. Saprasties ar Edvīnu laukumā sanāca labi, kaut gan pirmoreiz spēlējām kopā. Ar Vladimiru gan esam kopā spēlējuši jau jauniešu izlasēs.”

“Modelim nav ne vainas. Arī atmosfēra kā vienmēr izlasē ir laba,” lūgts novērtēt šā gada izlases modeli, pastāstīja viens no pieredzējušākajiem vīriem izlasē Ingars Ivanovs. “Treniņos esam draudzīgi. Pieredzējušākie palīdz iejusties komandā jaunākajiem, iedrošināt viņus, bet vakar Skrūders sāka spēli pamatsastāvā, un nemaz viņu nevajadzēja iedrošināt, jo laukumā viņam nebija nekādu uztraukuma pazīmju. Jā, pietrūkst mums triju spēlētāju, bet lai labāk spēlē veselie, kas gatavi palīdzēt komandai. Turklāt tā ir ļoti laba iespēja sevi apliecināt jaunajiem.

Spēles bija ok. Ir brāķis, bet kopā esam tikai nepilnu nedēļu. Pirms turnīra Ukrainā sadarbības pieslīpēsim, un vajadzētu būt labi. Dāņi ir malači. Ne jau zaudēt viņi atbrauca, turklāt šodien visu maču viņi nospēlēja ar pirmo sastāvu, kamēr mēs plaši variējām ar sastāvu.”

Svētdien ar Dānijas valstsvienību tiksies Latvijas U-21 izlase. Spēles sākums pulksten 13:00.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


, 2017-05-06 22:03, pirms 7 gadiem
Vispirms Ostapenko apspēlē Vozņacku, tad dāņus uzvar florbolisti, tad hokejisti, tagad arī volejbolisti! Dāņi šonedēļ mūsu klienti
, 2017-05-06 22:32, pirms 7 gadiem
LV visu laiku dāņus uzvar.
, 2017-05-06 23:03, pirms 7 gadiem
Dāņi tiek sisti visās frontēs
, 2017-05-07 04:08, pirms 7 gadiem
PAPILDINĀJUMS:
Latvijas izlasē rezultatīvākie ar 16 gūtajiem punktiem bija Reinis Pekmans un ar 14 - Aleksandrs Kudrjašovs, bet dāņiem 26 punkti Peteram Trollem Bonnesenam un 21 - Rasmusam Broiningam Ni
lsenam.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.