Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Soli tuvāk bronzai OC "Limbaži"/MSĢ volejbolisti

Soli tuvāk bronzai OC "Limbaži"/MSĢ volejbolisti
Pirmo no divām uzvarām OC "Limbaži"/MSĢ volejbolisti ir izcīnījuši
Foto: OC "Limbaži"/MSĢ

Pirmajā "Credit24" meistarlīgas spēlē par 3. vietu uzvaru izcīnīja OC "Limbaži"/MSĢ, kas savā laukumā četros setos pārspēja Daugavpils Universitāti.

Limbažos spēli pārliecinošāk uzsāka mājinieki, panākot 8:5 un 12:8 savā labā. Lūzums notika seta otrajā pusē, kad no 12:15 viesi guva septiņus punktus pēc kārtas. Seta uzvarētājs bija izšķirts, un Raimonds Vilmanis ar sekmīgu uzbrukumu pielika punktu setam – 25:18.

Arī 2. setu labāk sāka mājinieki, pēc teicamām Kristapa Šmita servēm (arī viena – netverama) liekot DU komandas vecākajam trenerim Edgaram Savickim pieprasīt pusminūtes pārtraukumu – 7:3 mājinieku labā. Tomēr pēc trim „indīgiem” Aleksandra Samuilova „planieriem” rezultāts jau bija neizšķirts – 8:8. Rezultātam turpinot svārstīties, izšķirošo pārsvaru limbažnieki sakrāja seta beigās, gūstot četrus pēdējos punktus. Palīdzēja Sergejs Nikolajevs, neprecīzi uzņemot servi – revanšs ar 25:18.

3. sets ritēja līdzīgā cīņā, un to varēja izšķirt mājinieku četri pēc kārtas gūtie punkti pēc 17:17. Viesi panāca 23:23, taču, autā sitot Oļegam Klopovam, laimīgu uzvaru svinēja OC „Limbaži”/MSĢ spēlētāji – 26:24.
Vislīdzīgākais bija 4. sets. Līdz pat seta beigām nevienai no komandām neizdevās atrauties par vairāk nekā diviem punktiem. Izšķirošais izrādījās Aleksandra Nasonova bloks – 22:20 mājinieku labā. Divas mačbumbas pēc 21:24 daugavpilieši atspēlēja, bet Šmita „paips” bija pēdējais šajā spēlē izpildītais spēles elements – 3:1 (-18, 18, 24, 23) OC „Limbaži”/MSĢ labā.

„Spēles zīmējums un demonstrētā spēle nebija tādi, kā gaidījām, bet play-off galvenais ir rezultāts,” pēc mača „sportacentrs.com TV” teica limbažnieku vecākais treneris Lauris Iecelnieks. „Labi sākām, bet trīs – četri pamatsastāva spēlētāji „iemiga”. Kārlis Ābelītis un Kristaps Platačs nāca laukumā un pamainīja spēles ritējumu. Šodien uzvarēja „beņķis”. Par to ir liels prieks, jo pēc pirmā seta bijām nekādi.”

Jau rīt Daugavpilī otrā sērijas līdz divām uzvarām spēle. „Jāsaprot, ka Daugavpilī būs grūtāk, un ar šādu spēli uzvarēt nevarēs. Jāspēlē tāda spēle, kā varam.”

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija