Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

NVL1 VK "Ventspils" atvadās no čempiona titula, finālā – SK RTU un Vecumnieki

NVL1 VK "Ventspils" atvadās no čempiona titula, finālā – SK RTU un Vecumnieki
Ar piedzīvojumiem, bet divās spēlēs finālā iekļuva pamatturnīra uzvarētāji
Foto: Vecumnieki

Nacionālajā volejbola līgā 1 arī otrajā pusfināla spēlē, šoreiz – savā laukumā, SK RTU pieveica VK "Ventspils" piecos setos un iekļuva finālā, bet ventspilnieki čempionu titulam pievienoja "eks" un cīņā par 3. vietu tiksies ar Vecumniekiem, kas vēl vienā piecu setu trillerī pieveica Aizputi.

Nacionālajā volejbola līgā 1 pēc panākuma pirmajā spēlē Ventspilī SK RTU volejbolisti arī otrajā pusfināla spēlē savā laukumā piecos setos ar 3:2 (-17, 21, 23, -18, 15) pievarēja nu jau bijušos čempionus VK „Ventspils” volejbolistus un iekļuva finālā. Mājiniekiem 20 punktus (4 bloki) sakrāja Jānis Muižnieks, 13 – Oļegs Holodņuks un 12 – Daniēls Nātriņš. Viesus neglāba arī 25 (3 bloki) Kristapa Šeptes gūtie punkti. Vēl ventspilniekiem 17 punktus sakrāja Matīss Kaņeps, bet pa 11 punktiem – Andis Bertāns (pa 3 blokiem un „eisiem”), Askolds Jāvalds (3 bloki) un Reinis Grīnbergs (5 bloki). Sērijā studenti uzvarēja ar 2-0 un varēja gaidīt pretiniekus finālā.

Otra pusfinālspēle sestdien notika vēlāk, un tajā favorīti bija pamatturnīra uzvarētāji Vecumnieki, kuri pirms nedēļas savā laukumā bija svinējuši uzvaru trijos setos. Aizputē viņi negribēja atlikt finālista noskaidrošanu uz svētdienu, 1. setu pārliecinoši uzvarot ar 25:18.

Aizputnieki nepadevās, un 2. setā ne reizi neļāva Vecumniekiem izvirzīties vadībā līdz pat tā beigām, kad pēc diviem pēc kārtas Reiņa Zelča blokiem rezultāts kļuva 19:18 par labu favorītiem. Tomēr laimīgu uzvaru ar 25:23 pēc Mārtiņa Grundmaņa rezultatīva uzbrukuma izcīnīja Aizpute.

Arī 3. setā, kad pēc Andra Zadovska uzbrukuma 9:7 mājinieku labā pārvērtās par 13:9 viesiem par labu, aizputnieki nepadevās. Vēl bija 18:14 viesu labā, taču pēc divām netveramām Toma Smilgas servēm ar 22:20 vadībā jau bija mājinieki. Grundmanis divreiz uzbrukumā palīdzēja setam beigties 25:22 mājinieku labā.

4. setā viesi gan guva pirmo punktu, bet aizputnieki uz to atbildēja ar rezultatīvāku spēli, pēc Grundmaņa uzbrukuma panākot 11:7. Tomēr viesi šajā setā būtībā nodrošināja iekļūšanu finālā, no 18:21 pēc Kaspara Kaverska uzbrukuma panākot 21:21 un vēlāk ar Sandra Štāla sitienu autā arī uzvaru setā – 27:25.

5. setā pēc Zadovska uzbrukuma Vecumnieki panāca 4:1, taču pēc Grundmaņa „eisa” aizputnieki bija guvuši piecus punktus pēc kārtas – 6:4! Pēdējos četrus punktus punktus, solo uzbrukumā spēlējot Zadovskim, gan guva viesi – 15:10 un uzvara spēlē ar 3:2 (18 -23, -22. 25, 10).

Panākumu ar 26 punktiem sekmēja Zadovskis, pa 14 punktiem Kaverskim un Reinim Zelčam (5 bloki), 10 (3 „eisi”) – Rolandam Plēsniekam. Aizputei 19 punkti Grundmanim, 16 – Valteram Kāpiņam, 14 – Štālam.

Līdz ar to finālā spēlēs Vecumnieki un SK RTU, bet bronzu dalīs Aizpute ar VK „Ventspils”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija