Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta pusfinālos uzvar Nacionālās līgas komandu volejbolistes

Latvijas čempionāta pusfinālos uzvar Nacionālās līgas komandu volejbolistes
Mārupietes
Foto: Mārupes SC

Latvijas čempionāta finālistes sievietēm tiek noskaidrotas divās spēlēs. Šodien uzvarēja mājinieces. MSĢ/"Zeltaleja" pārspēja VK "miLATss", un Mārupes SC pieveica Rīgas Volejbola skolu.

Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm tāpat kā ceturtdaļfinālā VK „miLATss” volejbolistēm arī pirmajā cīņā pusfinālā viesos nācās zaudēt. Kaut arī ar nelielu pārsvaru, pirmajos divos setos viņām Murjāņos nācās piekāpties MSĢ/”Zeltaleja” komandas spēlētājām – 20:25 un 23:25.

Arī 3. sets noritēja līdzīgā cīņā, murjānietēm pārsvaru iegūstot tikai seta galotnē. MSĢ/”Zeltalejas” uzvaru ar 3:0 (20, 23, 18) noformēja Kristīne Reimane ar precīzu uzbrukuma sitienu.

Mājinieču labā ar 17 gūtajiem punktiem izcēlās Annija Jurdža, kurai ar 13 punktiem piebalsoja Alise Pētersone. Viešņām pa 8 punktiem guva Darja Tarasenko un Iveta Alehina.

Mārupes SC volejbolistes savā laukumā pārsteidza Baltijas līgas bronzas medaļu ieguvējas jau 1. setā, uzvarot RVS komandu ar graujošo 25:18! Pēc Olgas Kļukevičas kļūdas servē vienīgo reizi setā ar 4:3 vadībā izvirzījās RVS, taču drīz „nāvējoša” servju sērija padevās mājiniecei Montai Urbānei (4 „eisi”), rezultātam no 5:5 kļūstot par 14:5! Punktu setam blokā pielika Aiva Balcere.

Tas līdzēja viešņām „pamosties”, un 2. setā bumbas krita pretējā laukuma pusē, pēc 4:0 (Marta Kamēlija Levinska uzbrukumā) un 7:1 (Levinskas bloks) viešņu labā būtībā likvidējot jautājumu par uzvarētāju setā. Tāpat spēku samēri svārstījās vēl divus setus, līdz 5. setā pelnītu uzvaru ar 3:2 (18, -11, 18, -19, 12) svinēja Mārupes volejbolistes.

Urbāne ar 15 gūtajiem punktiem (5 – ar servi un 3 – blokā) kļuva par rezultatīvāko uzvarētāju rindās, un Agija Sidorova pievienoja 14 punktus. Viešņām ierasti rezultatīva ar 25 punktiem (4 „eisi”, 3 bloki) bija Levinska, pa 13 punktiem gūstot Kristīnei Kramēnai un Alisei Kjasilei.

Jau rīt atbildes spēles Rīgā un Daugavpilī. Finālā iekļūs uzvarētājas divu spēļu summā. Ja nepieciešams, tiks spēlēts tā sauktais zelta sets.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija