Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jūrmalnieki un ''Lūši'' parāda raksturu - piecu setu cīņā uzvaras pār līgas līdervienībām

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Jūrmalnieki un ''Lūši'' parāda raksturu - piecu setu cīņā uzvaras pār līgas līdervienībām
Aleksandrs Avdejevs. Foto: RTU/Robežsardze/Jūrmala

Šodien ''Credit24 Meistarlīgas'' turnīrā notika divas spēles ar Latvijas klubu piedalīšanos. ''RTU/Robežsardze/Jūrmala'' izsēja divu setu pārsvaru, bet beigās izcīnīja smagu piecu setu uzvaru pār Igaunijas Tartu ''Bigbank'', pārtraucot viņu sešu nezaudēto spēļu sēriju - 3-2 (25:20, 25:23, 22:25, 20:25, 15:9). Tikmēr SK ''Jēkabpils Lūši'' parādīja raksturu un skaistā piecu setu cīņā uzvarēja līgas līdervienību ''Saaremaa VK'' ar 3-2 (21:25, 25:20, 15:25, 27:25, 15:12).

Šī spēle starp ''RTU/Robežsardze/Jūrmala'' un ''Saaremaa VK'' bija ieplānota jau iepriekšējā nedēļas nogalē, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ tika pārceltas par nedēļu uz priekšu. Šodienas spēlē, salīdzinot ar janvāra divām spēlēm, ''RTU/Robežsardze/Jūrmala'' vienībai varēja palīdzēt Aleksandrs Avdejevs, bet savas problēmas jūrmalniekiem bija pirmajā tempā, jo tajā pozīcijā tika iespēlēts diagonāles uzbrucējs Klāvs Garklāvs, kas bija saistīti ar iztrūkumiem tieši šajā pozīcijā.

Spēli ļoti labi iesāka jūrmalnieki, kuri pieļāva mazs kļūdu, kas ļāva veikt pirmo mazo izrāvienu spēlē. Tartu vienībai punkti nāca ļoti grūti, jo ar labiem blokiem RTU spēja paildzināt izspēles, kas par labu nāca jūrmalniekiem, ko arī rādīja rezultāts uz tablo - 17:12. Seta otrajā puse Tartu spēlēja nedaudz drošāk, pietuvojoties pat līdz mīnuss viens - 17:18, bet veiksmīgi noliktais bloks un pāris rezultatīvi uzbrukumi ļāva RTU vienībai uzvarēt pirmo setu - 25:20.

Otro setu daudz labāk iesāka Tartu ''Bigbank'', iekrājot zolīdu pārsvaru - 13:8. Seta vidū lielu pozitīvu enerģijas lādiņu RTU iedeva vienības saspēles vadītājs Vitālijs Ščitkovs, kurš divas reizes pēc kārtas, uz viens pret vienu nobloķēja pretinieku spēlētāja uzbrukumu, panākot - 13:14. Seta maziņš lūzums notika, kad uz serves uznāca jau pieminētais ukraiņu leģionārs - servējot trīs neatvairāmas serves, palielinot pārsvaru līdz 23:18. Otrā seta beigās nedaudz notrīcēja rokas jaunajiem jūrmalnieku spēlētājiem, jo Tartu vienība pietuvojās līdz mīnuss viens, bet RTU vienības otrā tempa uzbrucējs Patriks Pinka pielika punktu setam ar veiksmīgu uzbrukumu - 25:23.

Arī trešo setu labāk iesāka viesi no Tartu, bet šoreiz jūrmalnieki nevienu reizi nespēja izvirzīties seta laikā vadībā. Vienu brīdi seta vidū, esot iedzinējos, pat ar mīnuss septiņi. Seta beigās RTU vienība padarīja interesantu spēli skatītājiem, bet, lai cīnītos par uzvaru setā, jūrmalniekiem nedaudz pietrūka spēka - 22:25.

Spēles ceturtajā setā pārliecinoši aizvadīja viesi no Tartu, kuri ieguva jau seta sākumā ļoti komfortablu vadību, ko noturēja visu seta laiku, neļaujot mājiniekiem pat domāt par aizķeršanos šajā setā - 20:25. Tas nozīmēja, ka abas komandas izspēlēs piekto setu.

Piektajā setā pirmo minibreiku guva RTU vienība - 4:2. Klusējot trešajā un ceturtajā setā, piektajā setā atdzīvojās Renārs Pauls Jansons, kurš palīdzēja pie laukuma pušu maiņas ar trīs veiksmīgiem uzbrukumiem panākt 8:3. Spiesti riskējot, viesi kļūdījās vairākās epizodēs, kas neļāva pietuvoties mājiniekiem. RTU noturēja pārsvaru, izcīnot uzvaru setā ar 15:9, kā arī visā spēlē 3-2 (25:20, 25:23, 22:25, 20:25, 15:9), pārtraucot Tartu ''Bigbank'' sešu nezaudēto spēļu sēriju.

Rezultatīvākie RTU komandā ar 20 punktiem bija Aleksandrs Avdejevs un Renārs Pauls Jansons, bet 14 punktus guva janvāra labākais Meistarlīgas spēlētājs Patriks Pinka, jāpiemin, ka deviņus punktus guva ukraiņu saspēles vadītājs Vitālijs Ščitkovs. Viesiem no Igaunijas ar 24 punktiem izcēlās Alberts Hurts.

Nākamā spēle jūrmalniekiem paredzēta rīt pret Igaunijas ''Saaremaa VK'' vienību. Spēles tiešraide pulkstenis 16:00 ''RTU/Robežsardze/Jūrmala'' Facebook kontā.

Dienas otrajā mačā savā starpā tikās SK ''Jēkabpils Lūši'' un ''Saaremaa VK'' vienības.

Mačs iesākās abām komandām pamīšus gūtiem punktiem, bet pirmo mazo izrāvienu veica viesi no Igaunijas, kas spēja iekrāt pluss trīs. Ne tā labākā servju uzņemšana no jēkabpiliešu puses, neļāva komandai pietuvoties tuvāk. Turpinājumā lieliski uz servi uzgāja Igaunijas komandas brazīliešu leģionārs Karloss Lopezs, kurš guva divus punktus ar neatvairāmu servi. Lai gan seta beigās lūši pienāca klāt līdz mīnuss viens - 19:20 un 21:22, Igaunijas vienība pacietīgi, bet izcīnīja uzvaru pirmajā setā ar 25:21.

Salīdzinājumā ar pirmo setu, jēkabpiliešu galvenais treneris Mārcis Obrumanis veica vienu izmaiņu - otrā tempa pozīcijā laukumā nāca Armands Āboliņš, kurš nomainīja jauno Jāni Medeni. Šī spēlētāja maiņa arī nedaudz mainīja spēles gaitu, salīdzinot ar pirmo setu, jo jēkabpilieši veiksmīgāk spēja nospēlēt servju uzņemšanā, kas arī bija liels iemesls iegūtajam pārsvaram sākumā - 17:13. Viesi no Igaunijas vairs pietuvoties nespēja, lieliskā lūšu spēle aizsardzībā izkapāja seta punktu, uzvarot otrajā setā ar 25:20.

Trešajā setā ''Saaremaa VK'' vienība uzņēma apgriezienus, nedodot jēkabpiliešiem pat iespēju iekosties setā. Iekrātais dominējošais pārsvars seta sākumā turējās līdz seta beigām - ''Jēkabpils Lūši'' vienībai, kapitulējot trešajā setā ar 15:25.

Ceturtais sets bija daudz spraigāks, spēle gāja punkts punktā. Neviena komanda neiekrāja vairāk par divu punktu pārsvaru līdz pat seta otrajai daļai, līdz tas mainījās, kad jēkabpiliešu uzbrukuma līderis Kristaps Šmits ar viltīgu māņsitienu panāca 19:16. Tomēr spēles beigās Sāmsalas vienība pietuvojās, un pat panāca mača bumbu, kuru gan pretinieki neizmantoja, bet toties Jēkabpils vienība galotnē parādīja raksturu, izcīnot uzvaru setā ar 27:25, panākot izšķirošo piekto setu.

Piektajā setā pirmo minibreiku ieguva Jēkabpils volejbolisti, bet salīdzinājumā ar šīs dienas maču starp RTU maču pret ''Bigbank'', Sāmsalas vienība spēja atspēlēties. Izšķirošā seta otrajā daļā savu raksturu parādīja ''Jēkabpils Lūši'', kas spēja vēlreiz iekrāt nelielu pārsvaru pret viesiem - 11:8. Ar pārliecinošu servi un spēli uzbrukumā jēkabpilieši lika saķert galvu Sāmsalas galvenajam trenerim, izcīnot uzvaru setā pār turnīra tabulas līderiem ar 15:11, kā arī visā mačā ar 3-2 (21:25, 25:20, 15:25, 27:25, 15:12).

Rezultatīvākais jēkabpiliešiem ar 21 gūtu punktu bija Kristaps Šmits, bet 18 punktus pievienoja Kristers Dardzāns. Viesiem ar 25 punktiem izcēlās Hindreks Pulks.

Rīt jau SK ''Jēkabpils Lūši'' uzņems citu Igaunijas komandu Tartu ''Bigbank'', spēles sākums no Jēkabpils paredzēts 16:00. Spēles tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com un TV kanālos.

Meistarlīga vīriešiem

VKomandaSU- ZSetiP
1.Saaremaa1310-333:1530
2.Bigbank Tartu1310-333:1927
3.Selver Tallinn128-429:1425
4.Parnu146-825:2720
5.Jēkabpils Lūši116-518:2314
6.TalTech144-1016:3214
7.RTU/Robežsardze/Jūrmala94-518:1711
8.Amber Volley100-105:301

Daugavpils Universitāte/Ezerzeme un VK Biolars/Jelgava ir izstājusies no turnīra.

Izmantotie avoti:
Latvijas volejbola federācija