Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ziemas kausu volejbolā U-13 grupā izcīna Daugavpils puiši un Rīgas meitenes

Ziemas kausu volejbolā U-13 grupā izcīna Daugavpils puiši un Rīgas meitenes
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Ziemas kausu U-13 grupā meitenēm Rīgā izcīnīja Rīgas volejbola skola (treneres – Natālija Deveikusa un Viktorija Korbuta), bet puišiem Cēsīs – Daugavpils BJSS komanda (treneris Vladimirs Priščeps).

Janvārī piecās vecuma grupās meitenēm un piecās vecuma grupās zēniem sākās Latvijas jaunatnes čempionāts volejbolā. Sacensības beigsies 19. maijā, un tajās šogad piedalās 56 zēnu un 75 meiteņu komandas. Paralēli norisināsies arī Ziemas kauss un Pavasara kauss U-13 un U-12 vecuma grupās zēniem un meitenēm.
Ziemas kauss jau ir noticis U-13 meitenēm un zēniem. Tāpat kā Rudens kausa sacensībās arī Ziemas kausa izcīņas saimnieki bija cēsinieki un rīdzinieces.

Rīgā U-13 grupā jaunietēm tāpat kā Rudens kausā uzvarēja Natālijas Deveikusas un Viktorijas Korbutas trenētās meitenes, taču šoreiz uzvara devās rokās daudz grūtākā cīņā. 19. un 20. janvārī četros laukumos 17 komandas aizvadīja 49 spēles. 2. vietā ierindojās Ievas Ņečiporukas trenētā Kuldīgas novada sporta skolas 1. komanda, bet 3. vietā – Jeļenas Smirnovas un Dzidras Dulpiņas pieskatītā Zvejniekciema vidusskolas/Ādažu BJSS vienība. Labāko trijniekam sekoja Daugavpils BJSS (trenere Žanna Zaņegina), Liepājas sporta spēļu skola (trenere Inga Čandere) un Gulbenes novada BJSS (trenere Ārija Samsonova).

“Daudzas meitenes bija slimas. Kaut kā liekas, ka tikai manā komandā,” ar smaidu stāsta Natālija Deveikusa. “Turklāt apslimusi bija komandas līdere Anna Jevsejeva. Otra meitene atnāca, bet paspēlēt nevarēja – gripa... Noteikti bija grūtāk nekā Rudens kausā. Vienu spēli Kuldīgai pat zaudējām ar 1:3. Toties apspēlējām Ādažus ar 3:1. Bija citādāks gan pirmais, gan otrais četrinieks (divās jaunākajās grupās tiek spēlēts pa 4 volejbolistiem laukumā. - aut.). Mums nepatrāpījās pretī Daugavpils, bet laba komanda ir Ādažiem, ar Liepāju nebija viegli... Šoreiz uzvarēt bija ļoti grūti. Pavasara kauss ir maijā, un līdz tam laiks vēl ir. Toties tagad varam spēlētājas mainīt četrinieku ietvaros,” labo grūtībās saskata Deveikusa.

U-13 zēni Ziemas kausu izcīnīja aizvadītajā nedēļas nogalē Cēsīs, kur uz 5 laukumiem divās dienās par balvām sacentās 17 komandas, aizvadot 57 mačus. Tāpat kā Rudens kausā divas labākās atkal bija Daugavpils komandas. Tikai šoreiz uzvarēja Rudens kausa favorīti un otrās vietas ieguvēji ar treneri Vladimiru Priščepu, bet aiz viņiem finišēja Rudens kausa ieguvēji ar treneri Franci Naidjonoku. 3. vietā ierindojās Jelgavas novada sporta centrs (treneri – Raimonds Liniņš un Sarmīte Belte). Aiz viņiem vietas ieņēma Rīgas volejbola skola (treneri – Jorens Janišons un Oskars Aizporietis), piekto – Talsu novada sporta skola/ Dundaga (trenere Una Sila), sesto – Vecumnieku novada sporta skola (treneri – Rolands Plēsnieks un Rinalds Zariņš).

“Finālā gan nospēlējām neizšķirti – 2:2 (sacensību nolikums nosaka spēlēt 4 setus. - aut.), un finālā mēs uzvarējām otru Daugavpils komandu, tikai pateicoties labākai punktu starpībai setos, jo mūsu pirmais četrinieks pretinieku otro četrinieku vinnēja ar 25:11 un visā spēlē bijām sakrājuši par 7 punktiem vairāk,” sīvās cīņas komentē Vladimirs Priščeps. “Varējām uzvarēt abas komandas, bet šoreiz finālā vairāk paveicās mums. Spēcīga komanda ir arī Jelgavai un Rīgu, ko pieveicām ar 4:0, dundadzniekiem ir gari augumi, labi puiši ir Aizkrauklei... Neviena spēle nebija vienos vārtos, un atslābt nevarēja ne mirkli. Salīdzinot ar rudeni, mūsu komandā visiem ir ievērojams progress, bet labākais no visiem, manuprāt, ir komandas kapteinis Ņikita Dmitrijevs.”

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija