Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm uzvar mājinieces

Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm uzvar mājinieces
Līderes ar treneri Pāvelu Seļivanovu
Foto: Rīgas Volejbola skola

Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm šodien notika trīs spēles, un visās uzvarēja mājinieces no Baltijas līgas. Centrālajā kārtas mačā līderes RVS volejbolistes pieveica Latvijas čempiones SK "Babīte" pārstāves.

Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm aizvadītas trīs spēles. Visās uzvarēja mājinieces, visās panākumu svinēja turnīra tabulā augstākesošās komandas, un visās tās bija Baltijas līgas vienības.

Dienas centrālajā spēlē līdervienība Rīgas Volejbola skola uzņēma pašreizējās Latvijas čempiones no SK “Babīte”, kuras līdz šodienai ieņēma 3. vietu turnīra tabulā. Saistošā cīņā RVS svinēja svarīgu uzvaru ar 3:1 (20, -22, 22, 23). Latvijas izlases līdere Marta Kamēlija Levinska guva 19 punktus (3 “eisi”), Alisei Kjasilei 13 punkti (3 – ar servi). Čempioņu rindās ar 11 gūtajiem punktiem rezultatīvākā bija Latvijas izlases cēlāja Sanda Ragozina.

Par spīti negaidītam zaudējumam pirmajām setā pret turnīra tabulas pastarītēm no VK “Gulbene” samērā vieglu uzvaru svinēja VK „Jelgava”/LLU, kas ar 3:1 (-22, 13, 18, 11). Uzvarētāju rindās ar 17 punktiem izcēlās Latvijas izlases spēlētāja Kristīne Dzierkale (3 netveramas serves un 5 bloki) un Līga Plāte (3 “eisi”), bet Līvai Solai 14 punkti (3 bloki). Gulbenietēm 15 punkti (5 “eisi”) Antrai Švernai un 10 punkti – Līvai Misiņai.

Pārliecinošu panākumu izcīnīja vicelīdere VK „miLATss”, kas ar 3:0 (24, 11, 10) sagrāva 2017. gada Latvijas čempiones RSU/MVS. Rezultatīvākā mājinieču rindās ar 14 punktiem bija Inga Macenko (3 „eisi”un 4 bloki), bet 11 punkti Darjai Tarasenko (3 bloki). Viešņām pa 10 punktiem savāca Alise Elizabete Pastare un Elza Smilškalne (3 netveramas serves).

Tagad RVS 14 spēlēs ir 37 punkti, VK “miLATss” - 32, VK “Jelgava”/LLU – 28 un SK “Babīte” - 25 punkti.

13. februārī divu Rīgas klubu mačā RSU/MVS uzņems līderes no RVS.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija