Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Kēls: "Ja būtu noturējuši servju uzņemšanu, būtu spēlē"

Kēls: "Ja būtu noturējuši servju uzņemšanu, būtu spēlē"
Foto: cev.lu

Pēc zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Igaunijas valstsvienībai Tartu Latvijas izlases galvenais treneris kā pārsteigumu minēja to, ka, viņaprāt, igauņi varēja atļauties nespēlēt visu maču ar labāko sastāvu.

Protams, pirms šīs spēles pagājušā gada Eiropas Zelta līgas uzvarētāji igauņi savā laukumā bija favorīti, bet spēle varēja pavērsties arī savādāk.

„Prasījās vairāk disciplīnas tieši trešā seta galotnē,” pēc spēles teica Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. „Servju uzņemšanā, servējot Krēkam, vajadzēja stāvēt tur, kur viņš visticamāk servētu un kur viņš arī servēja. Tāpat aizsardzībā vajadzēja blakus Petrovam citā vietā stāvēt, un vēl pāris tādas lietas.

Kopumā, ja būtu noturējuši servju uzņemšanu, būtu spēlē. Ar servju uzņemšanu netikām galā. Otrajā setā vienkārši individuāli salūzām. Kollo serves nebija tik spēcīgas kā precīzas, reizes trīs lidojot pāri tīklam un to aizskarot. Viņam paveicās, tomēr individuālajā meistarībā starpība bija. Individuālā meistarība Latvijas izlasē ir jāpaaugstina. Citas receptes panākumiem nav.”

Vaicāts par pārsteigumiem spēlē, Kēls atzīmēja, ka, viņaprāt, „igauņi daudz vairāk variēs ar sastāvu, ļaujot spēlēt visiem volejbolistiem, taču līdz pat trešā seta beigām viņi pārsvarā laukumā turēja pamatsastāvu. No igauņu spēlētājiem lielu pārsteigumu nebija. Savā komandā par ļoti labu spēli nevienu individuāli nevaru uzteikt, taču kopumā 1. un 3. setā mums bija labs bloks un aizsardzība. Cita lieta, ka pēc tam neizdevās uzbrukumā gūt punktus. Komandu uzteikšu par to, ka visi gribēja nospēlēt pēc iespējas labāk, bet dažreiz tas sanāca, dažreiz – nē.”

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


, 2019-01-06 23:36, pirms 5 gadiem
Cerams, ka Kēlam vēl būs iespēja!
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.