Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Latvijas jaunie volejbolisti piekāpjas mājiniekiem

Latvijas jaunie volejbolisti piekāpjas mājiniekiem
Lai iekļutu fiālturnīrā, rīt latviešiem jāspēlē labāk nekā šodien
Foto: www.cev.lu

Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pēdējā spēlē Latvijas izlase ar 0:3 (-22, -14, -15) zaudēja Ukrainai un finālturnīrā neiekļuva. Zaudējums mājiniekiem arī puišu U-18 komandai, kas ar 1:3 (-15, 22, -14, -18) piekāpās Grieķijai.

Cīņā pret mājiniecēm un turnīra favorītēm ukrainietēm Latvijas volejbolistes 1. seta sākumā izvirzījās vadībā. Pēc tam labāk veicās Ukrainas spēlētājām, taču seta beigās mājinieces tika panāktas. Pēc 20:20 rezultatīvākas bija Ukrainas meitenes, kuras ne tikai vinnēja setu, bet spēles turpinājumā latvietēm vairs ne reizi neļāva izvirzīties vadībā.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās ar 10 gūtajiem punktiem bija Kristīne Kramēna, kamēr pretiniecēm 13 punktus guva Veronika Žukova un 12 – Marta Fedika.

Spēļu kalendārs F grupā:
4. janvāris
Ukraina – Grieķija 3:1 (13, -22, 20, 17)
5. janvāris
Latvija – Grieķija 2:3 (-21, -18, 19, 23, -14)
6. janvāris
Latvija – Ukraina 0:3 (-22, -14, -15)

Puišu U-18 izlase Atēnu pievārtē spēlēja ar mājiniekiem. Vienu setu – otro – latvieši spēja uzvarēt, taču līdz ar to tā saniknoja mājiniekus, ka viņi trešajā un ceturtajā setā daudz uzvaras iespēju latviešiem neatvēlēja.
Pa 15 punktiem Latvijas valstsvienības labā guva Matīss Petjukēvičs un Patriks Pinka, bet 13 punkti Kristeram Dardzānam. Vislielākās problēmas latviešiem mājinieku komandā sagādāja Dimitrioss Muhliass, kurš guva 29 punktus. 19 punktus pievienoja Haralamposs Andreopuloss.

„Netikām galā ar 12. numura (Andreopuloss. – LVF Preses dienests) servi,” par spēles iznākuma iemesliem stāstīja izlases galvenais treneris Guntis Atars. „Pat ne tik daudz diagonālais spēlētājs ar 11. numuru kā 12. Statistiku nezinu (pa četriem eisiem gan 11., gan 12. numuram – Muhliasam. – LVF Preses dienests), bet tas salauza spēli. Netikām līdz tīklam, par maz uzbrukām pirmajā tempā, taču cēlājam par to nevaru pārmest. Viņš darīja, ko varēja, un skrēja pa laukumu pēc bumbas, taču ar statisku bloku tīkla malās cīnīties bija grūti. Bija, protams, arī pašu kļūdiņas, kad bija jāsoda pretinieks un jāmaina spēles gaita.

Laikam bijām sabijušies. Pilnās tribīnes ar milzīgu atbalstu Grieķijai noteikti arī izdarīja savu darbu. Puiši nebija gatavi tādam spiedienam. Jāsaka, ka arī Grieķijas izlase nospēlēja labi, bet mēs ne blokā, ne aizsardzībā neizdarījām to, par ko bijām vienojušies pirms spēles.

2. setā mums pašiem serve bija spēcīgāka, bet pretiniekiem ne tik laba kā citos setos. Savukārt 3. setā mājiniekiem palīdzēja tiesnesis. Tā jau spēlējām ar mājiniekiem, bet viņš parāda autu iekšā laukumā! Tas pat mani izsita no līdzsvara, bet Grieķijas izlases 12. numurs ieguva vēl lielāku pārliecību par saviem spēkiem.

Puišiem nevaru pārmest, ka viņi necīnījās, taču stress, tribīnes un pārlieku lielā gribēšana, ko visu var nosaukt arī par tāda veida pieredzes trūkumu, patraucēja. Vienīgi Matīss Petjukēvičs nospēlēja savu spēju robežās.”

Rīt pēdējais mačs turnīrā ar Portugāli. „Viss joprojām ir savās rokās,” saka Atars. „Jāspēlē. Ir pozīcijas, kurās nevaram nospēlēt sliktāk nekā šodien.”

Portugāle šodien nedaudz pārsteidzoši, vinnējusi saspringto trešā seta galotni, ar 3:1 (22, -21, 32, 18) apspēlēja spāņus arī visā mačā.

Latvijas izlases spēļu kalendārs A grupā:
5. janvāris
Latvija – Spānija 3:0 (19, 26, 22)
6. janvāris
Latvija – Grieķija 1:3 (-15, 22, -14, -18)
7. janvāris
14:00# Latvija – Portugāle
# Latvijas laiks

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


, 2018-01-07 00:00, pirms 6 gadiem
Šodien puiši nenospēlēja labi. Jā, serves uzņemšana ir jāiemāca sporta skolā, izlasē jau neko īsā laikā neizdarīsi. M. Petjukevičs un cēlājs nr12 bija labi., tos gribētu redzet arī nākotnē. Lai jaunajiem izdodas!
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.