Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Guntis Atars: "Gaidījām, ka Matīss būs komandas līderis"

Guntis Atars: "Gaidījām, ka Matīss būs komandas līderis"
Uzbrukumā Matīss Petjukēvičs
Foto: www.cev.lu

Pēc pirmās dienas sacensībām Eiropas čempionāta kvalifikācijas 2. kārtas pirmās spēles U-18 puišu treneris Guntis Atars uzteica visu komandu, bet U-17 meiteņu treneris Andrejs Odinokovs uzsvēra serves lomu šodienas iznākumā.

„Pirmajos divos setos nekādi nevarējām atrast savu spēli,” pēc mača teica izlases galvenais treneris Andrejs Odinokovs. „Cerības bija uz savu servi, bet tā bija pārāk viegla pretiniecēm, kaut bijām izpētījuši, pa ko jāservē. 3. setā ar servi veicās labāk, un bija vieglāk spēlēt blokā, aizsardzībā un uzbrukumā.

5. setā bijām vadībā ar 13:10. Kad rezultāts bija 14:14, bumba krita Grieķijas izlases laukuma pusē, taču tiesneši nosvilpa autu, un grieķietes ieguva mačbumbu. Tā kā tas notika no mums pretējā laukuma pusē, īpaši neprotestējām un cerējām, ka izdosies atspēlēties. Arī Ukrainas izlases treneri teica, ka bijis auts, taču spēle tika zaudēta.

Rīt gaida mačs ar Ukrainu. Noskatījāmies pirmajā dienā spēli Ukraina – Grieķija. Šeit tomēr ir jauniešu volejbols – gan Grieķija, gan mēs, gan Ukraina spēlē kā pa viļņiem. Jārāda sava labākā spēle un jācīnās! Esmu noskaņots, ka var un vajag uzvarēt! Meitenes šodien to apliecināja trešajā, ceturtajā setā un 5. seta sākumā. Tagad galvenais ir atjaunoties, par ko rūpējas fizioterapeits Artūrs Tinte, bet vakarā būs komandas sapulce, kurā runāsim par rītdienas spēli ar Ukrainu, lai dzēstu šodienas spēles negatīvās emocijas. Mēģināsim motivēt meitenes, būs spēles plāns pret Ukrainu, ko rīt slīpēsim treniņā un ar ko iesim uz spēli.”

„Gaidījām, ka Matīss būs komandas līderis, un viņš to apliecināja,” par Petjukēviča lomu komandā piekrita valstsvienības galvenais treneris Guntis Atars. „Tomēr visa komanda nospēlēja stabili, bez kritumiem. Galvenos uzbrukuma virzienus noķērām. Arī pārējās iestrādes nostrādāja. Puiši cīnījās un nevienu brīdi nenolaida rokas.

Noskatījāmies arī abu nākamo pretinieku cīņu. Portugāļi, kas bija tumšie zirdziņi, zaudēja (0:3 (-15, -21, -16). – LVF Preses dienests). Tomēr 1. setā viņi līdz 10 punktiem smuki pretojās un pierādīja, ka nekādi peramie zēni nav. Kā jau dienvidnieki, portugāļi ir azartiski puiši, un grieķi arī acīmredzot nebija redzējuši pretinieku spēles. Tomēr drīz viņi aizvēra ciet galvenos portugāļu uzbrukuma sitienus un svinēja pārliecinošu uzvaru.
Rīt jāspēlē ar grieķiem, kuriem ir tehnisks diagonālais spēlētājs un labas pusītes. Līdzīga komanda mums, varbūt pirmajā tempā mums Renārs Pauls Jansons ir labāks. Grieķiem diagonālei un vienai pusītei ir labas serves. Pusīte servē labus planierus, bet diagonālais spēlētājs – gremdserves, turklāt gan pa pirmo, gan piekto zonu. Jebkurā gadījumā rīt iesim laukumā pēc uzvaras. Kā būs, to redzēsim.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv