Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U20 meitenes pasaules čempionāta kvalifikāciju uzsāks pret Dāniju

Elmārs Pēterāns
Elmārs Pēterāns

U20 meitenes pasaules čempionāta kvalifikāciju uzsāks pret Dāniju
Foto: cev.lu

Šovakar, Sporta namā Daugava Latvijas U20 sieviešu volejbola izlase ar spēli pret Dāniju uzsāks pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu. Bez Latvijas izlases par vietu atlases turnīra otrajā kārtā cīnīsies arī Horvātija, Vācija un jau pieminētā Dānija. Spēles sākums 19.00, to tiešraidē būs iespējams vērot laola1.tv

Ar divām no šī turnīra pretiniecēm Andreja Odinokova vadītā Latvija tikās pagājušā gada jūlijā Eiropas U-19 čempionāta atlases trešajā kārtā Rīgā. Pirms nepilna pus gada turnīra uzvarētājai Vācijai tika zaudēts ar 0:3 (12:25, 6:25, 15:25). Ar šādu pašu rezultātu 0:3 (8:25, 12:25, 20:25) piekāpāmies arī Horvātijai. 

Šī vakara pretiniece Dānija trenera Odinokova acīs ir līdzvērtīgs pretinieks: "Atkārtošos, ka Dānija ir mūsu spēka komanda, un to mēs varam vinnēt. Tomēr pretinieces padoties netaisās, kaut arī cerību tikt uz finālturnīru viņām praktiski nav. Ja nodrošināsim stabilu servju uzņemšanu, paši spēlēsim, labi servēsim un spēlēsim blokā, kā arī izmantosim iespējas pretuzbrukumos, mums ir izredzes iekļūt arī nākamajā kārtā. Mums ir spēlētājas, kas var labi uzservēt.”

Ņemot vērā iepriekšējā gada rezultātus Eiropas čempionāta atlases turnīrā, Latvija nav grupas favorīte, taču „katrā spēlē noskaņosimies cīnīties par uzvaru,” saka treneris. „Pirmajā spēlē tiksimies ar Dāniju. Mums ir Dānijas spēļu video. Šo maču vajadzētu uzvarēt. Pārējos cīnīsimies, bet būs grūti. Ir jāsper solis uz priekšu katrās sacensībās, un jāspēlē arvien labāk. Tikai tad varēsim uzvarēt tik spēcīgas komandas kā Vācija un Horvātija.”

Grupas uzvarētājas nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā maijā, uz kuru dosies arī trīs labākās četru grupu otro vietu ieguvējas.

Spēles tiešraide: http://www.laola1.tv/en-int/livestream/2017-01-06-latvia-denmark-len

Spēļu kalendārs

6.janvāris

16:30 Horvātija - Vācija
19:00 Latvija - Dānija

7.janvāris

15:30 Vācija - Dānija
18:00 Latvija - Horvātija

8.janvāris

15:30 Dānija - Horvātija
18:00 Latvija - Vācija

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija
cev.lu