Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Seļivanovs: "Slimību dēļ neieguvām Auroras kausu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Seļivanovs: "Slimību dēļ neieguvām Auroras kausu"
Latvija un Baltkrievija
Foto: Rīgas Volejbola skola

Aizvadītajā nedēļas nogalē Āgenskanā risinājās starptautiskas sacensības volejbolā, kur par "Auroras kausu" cīnījās arī Latvijas sportistes - U18 izlase ieguva otro vietu, bet U16 meitenes palika ceturtās. Mūsu izlašu treneris, olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs atzīst, ka slimību dēļ nebija visas labākās spēlētājas, līdz ar to ir potenciāls nospēlēt vēl labāk.

Baltkrievijas izlase sestdienas vakarā lielā skaitā iepirka kārumus Āgenskalna "Rimi", bet svētdien šīs baltkrievietes ieguva "Auroras kausu". Latvijas U18 meiteņu izlase šajā turnīrā izcīnīja 2. vietu, piekāpjoties tikai Baltkrievijai, bet Latvijas U16 izlase ieguva 4. vietu. Otro vietu ieguva igaunietes, bet pēdējā vietā palika norvēģietes. Labākajās spēlētājas Latvijas izlasēs: Kristīne Teivāne (U16, Daugavpils BJSS) un Paula Ņečiporuka (U18, Kuldīgas NSS/MSĢ).

Latvijas U18 izlases otrais treneris un Latvijas U16 izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs: "Žēl, ka šajā turnīrā U18 un U16 izlasē slimības dēļ nevarēja startēt dažas spēlētājas. Tas nozīmē, ka mums ir potenciāls nospēlēt vēl labāk. Kopumā turnīrs bija gan labi noorganizēts, gan labi spēlējām. U16 izlasei tikai nedaudz pietrūka, lai uzvarētu Igaunijas U18 izlasi, bet visam savs laiks. Šajā vecumā divi gadi ir ļoti būtiska starpība. Tagad gatavosimies nākamajam startiem Baltijas kausā un EEVZA čempionātā."

Rīgas Volejbola skolas direktore Gunta Paegle: "Delegāciju pārstāvji izteica pateicību par uzaicināšanu un par lieliski noorganizēto turnīru. Šādi pateicības vārdi dod stimulu turpmāk strādāt vēl cītīgāk un šo turnīru attīstīt vēl plašāk. Šī turnīra organizēšanā sadarbojāmies ar Latvijas Volejbola federācijas kolēģiem, ar kuriem mums ir izveidojušās ļoti labas attiecības. Kopā ar viņiem, mani profesionālie kolēģi noorganizēja kvalitatīvu pasākumu. Paldies viņiem visiem!"

Baltijas kauss U18 izlasēm risināsies no 23.-25.oktobrim Pērnavā, EEVZA (Austrumeiropas Volejbola zonālā asociācija) čempionāts no 19.-23.novembrim Gruzijā (Tibilisi), bet U16 izlasei EEVZA čempionāts notiks no 16.-21.decembrim Baltkrievijā (Bresta).

"Auroras kausu" Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju organizēja jau trešo gadi, šogad startēja divas Latvijas izlases, Igaunijas, Baltkrievijas un Norvēģijas izlases.



Izmantotie resursi:
Rīgas Volejbola skola
volejbols.lv