Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pasaules līga: Brazīlija zaudē arī poļiem un dodas mājup

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pasaules līga: Brazīlija zaudē arī poļiem un dodas mājup
Polijas bloks šodien bija labāks par Brazīlijas uzbrukumu
Foto: http://www.fivb.org

Noslēgušās Pasaules volejbola līgas finālturnīra otrās dienas spēles. Abos mačos tika spēlēti pieci seti – vācieši tika galā ar ASV komandu, bet poļi sarūpēja zaudējumu brazīliešiem. Pēdējiem tā bija otrā neveiksme, kas nozīmē, ka turnīrs beidzies vēl pirms medaļu dalīšanas.

FIVB Pasaules volejbola līgas finālturnīrs vīriešiem startēja vakar Bulgārijā. Sešas komandas sākumā sadalītas divās grupās, izspēlējot katra ar katru. Divas labākās no katras grupas iekļūst pusfinālā, bet trešo vietu ieguvējām sacensības galā. Atgādinām, ka pirmajā dienā Kuba trijos setos pieveica Brazīliju, bet Bulgārija četros setos tika galā ar Vāciju.

Šodiena tika atklāta ar spēli starp Brazīlijas un Polijas komandām. Lai saglabātu cerības uz pusfinālu, brazīliešiem noteikti bija jāuzvar. Pirmais sets aizritēja punkts punktā, bet tā beigās veiksme bija daudzkārtējo šī turnīra čempionu brazīliešu pusē – 25:23. Otrajā setā jau no sākuma Dienvidamerikas pārstāvjiem dažu punktu pārsvars, kas turējās līdz pat seta beigām. Tad veiksmīgs izrāviens poļiem un seta finišā jau 25:23 par labu viņiem. Pēc šādi izlaista seta Brazīlijas volejbolisti sadusmojās. Trešais sets tika iesākts graujoši – dodoties otrajā tehniskajā pārtraukumā 16:8. Šajā brīdī brazīlieši par daudz atslābinājās un netrūka daudz, lai poļi atspēlētos. Seta galotne atkal saspringta un rezultāts tāds pats kā pirmajos divos – 25:23 (Brazīlijas labā).

Vāji aizvadītā trešā seta otrā puse ar brazīliešiem izspēlēja ļaunu joku. Poļi pamodās pavisam un ceturtajā setā pilnībā dominēja – 25:17. Nekas nemainījās ar piektajā setā – ar labu bloku un uzbrukumu Polijas komanda nedeva pretiniekiem izredzes ieķerties mačā. Setā 15:10, mačā 3:2 poļu labā, un tas nozīmēja, ka brazīliešiem turnīrs beidzies. Polijas un Kubas mačam rīt būs tikai formāla nozīme par pirmo vietu grupā.

Tikmēr vakara mačā Vācijas izlasei pretī stājās amerikāņi, kuriem vakar vēl bija brīvdiena. ASV izlase bija spēles favorīti, taču savu pārākumu nespēja apstiprināt. Uzvarējuši pirmo (25:20) un trešo (25:21) setu, viņi zaudēja otro (21:25) un ceturto (20:25), labākā noteikšanu atliekot uz piekto setu. Tajā visu laiku vadībā bija vācieši, bet amerikāņi centās atspēlēties. No 5:10 ASV komanda pievilka līdz 9:10, bet no 11:14 atspēlēja trīs mačbumbas. Pēc tam sekojošais minūtes pārtraukums gan sapurināja vāciešus – divas izspēles viņu labā un mačs uzvarēts (16:14 piektajā setā).

Liela prieka vāciešiem gan vēl nav, lai tiktu pusfinālā viņiem jācer, ka arī bulgāri uzvarēs ASV izlasi. Pretējā gadījumā jāskaita būs mazie punkti – vāciešiem šī bilance ir negatīva. piektdien tātad grupu turnīra pēdējās spēles, sestdien pusfināli, bet svētdien fināls.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...