Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Latvijas sieviešu izlase aizvada labu pirmo setu, bet zaudē bosnietēm

Latvijas sieviešu izlase aizvada labu pirmo setu, bet zaudē bosnietēm
Latvijas izlase pirms spēles
Foto: cev.lu

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā zaudējumu Jelgavā piedzīvojušas Latvijas volejbolistes, kuras šodien ar 0:3 (-22, -14, -19) piekāpās Bosnijai un Hercegovinai. Pēdējā spēle turnīrā Latvijai trešdien Spānijā ar turienes valstsvienību.

Cīņai ar Bosniju un Hercegovinu Jelgavā Latvijas izlases rindās bija 13 spēlētājas, divas libero pozīcijas volejbolistes ieskaitot. Pamatsastāvā laukumā devās: Dolotova, Bidzāne, Urbāne, Levinska, Pastare, Hrapāne, libero Šimkuse.

Spēli labāk uzsāka viešņas, izvirzoties vadībā ar 4:0. Tomēr pēc Alises Elizabetes Pastares servēm rezultāts tika izlīdzināts – 7:7, bet pēc 7:8 Latvijai izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas – 12:8 (Elvitas Dolotovas uzbrukums). Pēc 14:14 mājiniecēm pēc vēl viena Pastares „eisa” pa Andelku Radiškoviču atkal izdevās panākt 20:16. Seta izskaņā gan labākas bija bosnietes, pēc Dajanas Boškovičas sitiena uzvarot ar 25:22.

2. sets mājiniecēm nepadevās, jo „piekliboja” servju uzņemšana, - 0:4, 1:7, 4:12, 5:17, setu zaudējot ar 14:25. Toties laukumā jau bija pabijušas visas 13 Latvijas valstsvienības spēlētājas.

3. setu labāk sāka Latvijas volejbolistes, pēc divām labām Sandas Ragozinas servēm panākot 3:0. Viešņas atguvās un panāca neizšķirtu – 5:5. Turpinājās līdzīga spēle, līdz kamēr latvietes guva četrus punktus pēc kārtas – 12:8, likdamas Goranam Nešičam ņemt pusminūtes pārtraukumu. Pēc tā Ajla Paradžika izkustināja rezultātu arī tablo Bosnijas un Hercegovinas pusē, drīz vien panākot 12:12 un liekot pie pārtraukuma ķerties arī Ingunai Minusai. Tas nelīdzēja, un bosnietes guva vēl trīs punktus pēc kārtas, līdz Boškoviča iesita tīklā. Bosnijas un Hercegovinas ātrvilciens bija uzņēmis ātrumu, ko latvietēm bremzēt vairs neizdevās – pēc Paradžikas uzbrukuma zaudējums setā un visā spēlē ar 0:3 (-22, -14, -19).

Rezultatīvākā spēlētāja mājiniecēm ar 17 gūtajiem punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, bet no citām volejbolistēm neviena neguva vairāk par 4 punktiem. Viešņām līderu pulciņš bija lielāks, Boškovičai gūstot 13, Paradžikai 11, Edinai Selimovičai 10 un Imanai Isanovičai 9 punktus.

„Divas nedēļas bijām strādājuši, lai uzlabotu bloku un aizsardzību.Pieaicinājām Pēteri Plūmi, kam labi izdodas izskaidrot, kas un kā jādara,” pēcspēles komentārā teica Latvijas izlases galvenā trenere Inguna Minusa. „Pirmais sets bija līdzīgs, bijām vadībā, bet tad libero ar cēlāju un cēlājs ar „pusīti” nesadalīja bumbu, bija laba serve, kad bumba lidoja pāri mūsu laukuma pusē, bet nevarējām to ietriekt pretinieku laukuma grīdā. Izservējām autā, kad pretinieces jau trīcēja un viņām bija sākušās maiņas. Galotnē kļūdījāmies vienkāršās situācijās. Būtu uzvarējuši pirmo setu, būtu savādāk. Vai ar to pietiktu uzvarai, neviens nepateiks, bet pārliecība par saviem spēkiem būtu lielāka. Tagad pārliecību ieguva bosnietes, apliecinot to otrajā setā.

Brīžiem jau varēja redzēt, pie kā esam strādājušas pēdējās divās nedēļās, taču tas ir jāslīpē. Ir viens līderis (Marta), kas atvieglo pretiniecēm darbu. Tomēr arī pirms Spānijas spēles galveno uzmanību veltīsim savām meitenēm.”

„Labi sākām spēli, un domāju, ka meitenes nav apmierinātas, jo varējām kādu setu paņemt,” pēc spēles „sportacentrs.com TV” teica Marta Kamēlija Levinska. „ Pretiniecēm gan auguma centimetri bija labāki, taču pašām vairāk jātic sev. Šodien spēle aizsardzībā nebija slikta. Ticam, ka ar Spāniju varam spēlēt vislabāk no visām grupas komandām. Centīsimies parādīt savu spēli.”

Otrā spēlē Aleksandrijā mājinieces rumānietes cīņā par 1. vietu grupā ar 2:3 (22, -16, -23, 21, -13) zaudēja Spānijai, ar kuru Latvija 9. janvārī izbraukumā Gvadalaharā aizvadīs turnīra pēdējo spēli.

Tabula

Spānija 4 1 12-6 11

Rumānija 3 2 13-6 11

Bosnija&H. 3 2 10-8 8

Latvija 0 5 0-15 0

 

Latvijas EČ atlases turnīra spēļu kalendārs

15.08.18.

Latvija

Spānija

Jelgava

0:3 (-24, -21, -13)

18.08.18.

Bosnija un Hercegovina

Latvija

Kakanja

3:0 (8. 16, 16)

22.08.18.

Rumānija

Latvija

Krajova

3:0 (11. 18, 22)

26.08.18.

Latvija

Rumānija

Jelgava

0:3 (-13. -13, -15)

05.01.19.

Latvija

Bosnija un Hercegovina

Jelgava

0:3 (-22, -14, -19)

09.01.19.

Spānija

Latvija

Gvadalahara

 

Spēlētāju saraksts

Pozīcija

Vārds

Uzvārds

Dz. gads

Klubs

Cēlājas

Elvita

Dolotova

1997.

LU

 

Sanda

Ragozina

1992.

SK “Babīte”

 

Elza

Reknere

2002.

RVS

 

Rūta

Linde

2000.

MSĢ/”Zeltaleja”

 

Emīlija

Grinberga

2000.

RSU/MVS

1. tempi

Terēza

Hrapāne

1997.

„CSM Clamart Volley-ball”

 

Kristīne

Dzierkale

1993.

VK “Jelgava”/LLU

 

Monta

Strazdiņa

1995.

RSU/MVS

Diagonāles

Annija

Āboliņa

1995.

„PSV VBG Salzburg”

 

Anna

Embrekte

1994.

RSU/MVS

 

Monta

Urbāne

1997.

Mārupes SC

 

Marta Kamēlija

Levinska

2001.

RVS

2. tempi

Alise

Pastare

1995.

RSU/MVS

 

Rūta

Treija

1995.

SK “Babīte”

 

Eva

Deisa

1997.

Stetsona Universitāte (ASV)

 

Irbe Andike

Lazda

2001.

RVS

 

Enija

Bidzāne

1997.

Oburna Universitāte (ASV)

Libero

Kristīne

Iskorastenko

1998.

RSU/MVS

 

Liene

Šimkuse

1992.

SK “Babīte”

 

Elīna

Zvaigzne

2000.

RVS


Komandas vadība:

Galvenā trenere: Inguna Minusa

Treneris: Pēteris Plūme

Trenere: Aleksandra Tihovska

Fiziskās sagatavotības treneris: Andris Eikens

Ārste: Līga Cīrule

Fizioterapeite: Zane Goldiņa

Statistiķis: Aivis Kokins

 

Izmantotie resursi: Latvijas volejbola federācija


, 2019-01-05 20:15, pirms 5 gadiem
Ja tā ir kā Jānis Celmiņš minēja, ka mūsējās ir amatieres, bija ok!
Man subjektīvs viedoklis: ja no pieciem standarta volejbola elementiem visos mums ir šausmas, es sāktu kaut ko darīt, lai izaudzinātu pārīti labu cēlāju! Neizplūdīšu detaļās un komentos, bet ja mums nebūtu tā paša Levinska, nu tad es vispār nezinu ko teikt..... Neapskaužu ternerus!
, 2019-01-05 21:58, pirms 5 gadiem
Slīpais rakstīja: Ja tā ir kā Jānis Celmiņš minēja, ka mūsējās ir amatieres, bija ok!
Man subjektīvs viedoklis: ja no pieciem standarta volejbola elementiem visos mums ir šausmas, es sāktu kaut ko darīt, lai izaudzinātu pārīti labu cēlāju! Neizplūdīšu detaļās un komentos, bet ja mums nebūtu tā paša Levinska, nu tad es vispār nezinu ko teikt..... Neapskaužu ternerus!
Shis treneru sastaavs maigi izsakoties ir vaajsh. Probleema ir taa, ka Minusai pashai nav neviena audzeeknja. Vinja nav autoritaate volejbolistu viduu, taapeec dazas speeleetaajas pie vinjas negrib speeleet, vinjai naakas izmantot sev uzticamaas RSU speeleetaajas, kas savu jau sen kaa ir izsmeelushas un jau 2 gadus kaa zaudee U19 un U17 vecuma meiteneem. Pirmspeeles intervijaa vinja mineeja, ka komanda ir pastiprinaajusies ar aarzemnieceem. Neviena no aarzemnieceem nav progreseejusi. Labi Abolina un Hrapane nekad nav neko labu raadiijushas, bet Bidzaane, kas paaris gadus atpakal bija diezgan laba uzbruceeja, piedodiet tagad speelee kaa vista bez galvas. Minusa aciimredzot nesaprot, kas ir labs un kas ir slikts, vai arii naakas izmantot to kas ir gatavs speeleet prieksh vinjas. Katraa zinjaa shobriid Nacionaalajaa liigaa ir redzeetas labaakas speeleetaajas. Dodu 100 punktus, ja kaads cits treneris uztaisiitu otru Latvijas komandu un malaa noseedinaatu Levinsku, tad Minusa zaudeetu!
, 2019-01-05 23:43, pirms 5 gadiem
Levinska ok, pārējām švaki un ļoti švaki. Raksta autors arī varētu rakstīt kā ir, jo ir ļoti švaki.
, 2019-01-06 00:06, pirms 5 gadiem
Jau veerojot iesildiishanos var teikt, ka 80% meiteneem bumbas paarvaldiishanas kultuura ir jaunatnes liimenii(starp citu arii Levinskai, bet nu vinja veel ir jauna). Minusa laikam domaa, ka paareejie ir mulki. Ja shitaa turpinaasies, kad treneris nespeej savaak labaako sastaavu, tad Levinska vienu dienu arii pateiks paldies.
, 2019-01-06 01:02, pirms 5 gadiem
Kur Ance Auziņa?
Pat Plūme nepalīdzēja.
20-16 izlaist nedrīkstēja.
, 2019-01-06 05:51, pirms 5 gadiem
Te jau visas sistēmas vaina. Par cēlājiem visi treneri liek īsākās meitenes un kad pienāk izlases vecums nav jau no kā paņemt. Fiziskie treniņi ārpus izlases arī daudzām noteikti nav. Labi ja volīti 2 reizes nedēļā pa 1,5 stundai uzkapā. Gribētu zināt izlasei kā meitenes tika gatavotas?
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.