Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Krastiņa vadītā Ukrainas volejbola izlase garantējusi vietu EČ finālturnīrā

Krastiņa vadītā Ukrainas volejbola izlase garantējusi vietu EČ finālturnīrā
Uģis Krastiņš Ukrainas izlasi vada tieši divus gadus. Foto: Facebook.com

Latvijas volejbola speciālista Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas vīriešu volejbola izlase šodien garantējusi vietu 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 13. – 29. septembrim norisināsies četrās dažādās valstīs: Beļģijā, Francijā, Nīderlandē un Slovēnijā.

Līdz šīvakara spēlei Krastiņa vadītā Ukrainas izlase bija izcīnījusi četrus panākumus četrās spēlēs, un šodien pret Maķedoniju viesos Krastiņa padotajiem pietika ar diviem uzvarētiem setiem. Panākumus tajos bijušā Latvijas izlases cēlāja (vēlāk arī trenera) vadītā komanda izcīnīja nevilcinoties. Pirmais sets uzvarēts ar rezultātu 25:19, otrais ar 28:26 un ceļazīme uz finālturnīru ukraiņiem bija kabatā. Cīņas turpinājumā vienu setu Ukraina gan zaudēja (23:25), taču ceturtajā lika punktu cīņai – 25:23. Interesanti, ka Maķedonijas izlasi šobrīd vada savulaik Latvijas komandā “Cēsu Alus” strādājušais Nikolā Matijasevičs.

Par Ukrainas izlases galveno treneri Krastiņš kļuva 2016. gada nogalē, bet pirms tam vadīja (arī šobrīd vada) ukraiņu klubu "Barkom-Kazhany". Pirmos nopietnos soļus treneru arodā Uģis spēra Somijā, kur pirms tam arī pats spēlēja profesionāli.

Ukrainas izlase pēdējo reizi EČ finālturnīrā spēlēja tālajā 2005. gadā!

Vietas finālturnīra jau iepriekš bija garantējušas turnīra saimnieces Francija, Slovēnija, Beļģija un Nīderlande, kā arī vēl astoņas izlases, kuras bija sējušas iekļūt labāko komandu skaitā pirms diviem gadiem notikušajā kontinenta čempionātā: Krievija, Vācija, Serbija, Itālija, Bulgārija, Čehija, Polija un Turcija. Pateicoties pārliecinošam sniegumam kvalifikācijas turnīrā vietu starp 24 labākajām valstu izlasēm priekšlaicīgi jau garantējusi arī mūsu ziemeļu kaimiņiene Igaunija, kā arī Slovākija, Grieķija, Rumānija un nu arī Ukraina. Vakantas šobrīd palikušas vien astoņas EČ finālturnīra ceļazīmes.

Teorētiskas izredzes aizbraukt uz finālturnīru saglabā arī Latvijas izlase, kurai rīt Tartu jātiekas ar Igauniju. Tikai uzvara mūsu vīriem ļaus saglabāt cerības uz ceļazīmes izcīnīšanu pirms apakšgrupas noslēdzošās spēles pret Izraēlu.

Izmantotie resursi:
cev.lu


, 2019-01-05 23:11, pirms 5 gadiem
Cerams, ka viņš nākotnē vadīs LV izlasi. Apsveicu ar šo panākumu! Ukraina EČ f-turnīrā pēdējo reizi spēlēja 2005.g.
, 2019-01-06 00:56, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, ka viņš nākotnē vadīs LV izlasi. Apsveicu ar šo panākumu! Ukraina EČ f-turnīrā pēdējo reizi spēlēja 2005.g.
Tas atkarīgs no tā, vai būs ko vadīt.
Visu cieņu Švānam, taču, ja 18 gados nonāk redzeslokā puikas no "meža", tad tas ir jau simptomātiski.

Jāstrādā!!!
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.