Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Nosaukts sastāvs pasaules U-20 čempionāta atlasei

Nosaukts sastāvs pasaules U-20 čempionāta atlasei
Lielā mērā tieši servju uzņemšana izšķirs Latvijas komandas spējas pretoties grupas favorītēm.
Foto: cev.lu

Piektdien Rīgā, Sporta namā Daugava, Latvijas U-20 izlases volejbolistēm sāksies eksāmens, kas saucas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 1. kārta. Lai saglabātu cerības par finālturnīru, jāierindojas vismaz otrajā vietā.

Andreja Odinokova vadītā Latvijas izlase grupā secīgi tiksies ar Dāniju, Horvātiju un Vāciju. Tikai ar Dāniju tuvākā pagātnē nav spēlēts, pagājušā gada jūlijā Eiropas U-19 čempionāta atlases trešajā kārtā Rīgā ar 0:3 zaudējot gan Horvātijai, gan Vācijai.

Protams, gribēju redzēt savā komandā gan Tīnu Graudiņu, gan Paulu Nečiporuku, taču šoreiz nāksies iztikt bez viņām,” komandas sastāvu turnīram komentē Odinokovs. „Graudiņa ir izvēlējusies lielāku uzsvaru likt uz pludmales volejbolu, bet Nečiporuka vēl nav atguvusies no nesen gūtās kājas traumas. Esam tikuši skaidrībā arī ar pamatsastāvu: Raciņa, Jurdža, Lazda, Černišova, Čerņavska, Smilškalne, atliek tikai izvēlēties libero. Šajā pozīcijā labi izskatās Saveļjeva.”

Tieši servju uzņemšana un aizsardzība treneri uztrauc visvairāk: „Daudz pie tā strādājam, taču joprojām gribas, lai šie komponenti būtu labāki, kaut arī gandrīz visas pamatsastāva meitenesregulāri spēlē Baltijas līgā un ir labi pastrādājušas. Tikai Jurdža Murjāņos spēlē Nacionālajā līgā. Lazda tikko ir atgriezusies no EEVZA U-18 čempionāta Polijā, un esmu apmierināts ar cēlājas sniegumu.

Protams, uztrauc arī Nečiporukas trūkums. Viņas vietā ceturtajā zonā spēlēs Čerņavska. Paula ir stabila un emocionāli noturīga, kamēr Marija spēlē nestabilāk. Turklāt Paula labi darbojas arī servju uzņemšanā un aizsardzībā.”

Jau rīt gaida pirmais mačs ar Dāniju, kuram Latvijas komanda gatavojas vispirms: „Šodien skatīsimies video ar Dānijas komandas dalību. Atkārtošos, ka Dānija ir mūsu spēka komanda, un to mēs varam vinnēt. Tomēr pretinieces padoties netaisās, kaut arī cerību tikt uz finālturnīru viņām praktiski nav. Ja nodrošināsim stabilu servju uzņemšanu, paši spēlēsim, labi servēsim un spēlēsim blokā, kā arī izmantosim iespējas pretuzbrukumos, mums ir izredzes iekļūt arī nākamajā kārtā. Mums ir spēlētājas, kas var labi uzservēt.”

Grupas uzvarētājas nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā maijā, uz kuru dosies arī trīs labākās četru grupu otro vietu ieguvējas.

Latvijas izlase

Anita Graudiņa cēlāja
Annija Jurdža 1. temps
Īvaise Zaķe diagonāle
Jekaterina Moskaļenko libero
Nadežda Saveļjeva libero
Irbe Andiķe Lazda 1. temps
Diāna Černišova 2. temps
Marija Čerņavska 2. temps
Inese Raciņa cēlāja
Elza Smilškalne diagonāle/2. temps
Linda Šteinberga libero
Ērika Evija Hudjakova 1. temps, diagonāle

Spēļu kalendārs

6.janvāris

16:30 Horvātija - Vācija
19:00 Latvija - Dānija

7.janvāris

15:30 Vācija - Dānija
18:00 Latvija - Horvātija

8.janvāris

15:30 Dānija - Horvātija
18:00 Latvija - Vācija

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija
cev.lu


, 2017-01-06 01:19, pirms 7 gadiem
Kur palikušas plānotās TV translācijas?
, 2017-01-06 13:24, pirms 7 gadiem
Būs traki, ja Paulu treneris nosauca par labu servju uzņēmēju (iepriekš redzētais bij daudz kļūdu tieši servju uzņemšanā), tad kāds līmenis ir pārējām meitenēm?
Vai par šo laiku (no iepriekšējām pārraidēm) ir iemācīts spēlēt pirmo tempu nevis metru no vidus?
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".