Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krievija triumfē Eiropas čempionātā, piecos setos salaužot pārsteidzošos vāciešus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krievija triumfē Eiropas čempionātā, piecos setos salaužot pārsteidzošos vāciešus
Maksims Mihailovs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Par 2017. gada Eiropas čempioni volejbolā kļuvusi Krievijas izlase, kas Polijā notikušo turnīru pabeidza bez zaudējumiem. Finālā izdevās piecos setos pieveikt vāciešus (25:19, 20:25, 25:22, 17:25, 15:13), kuri pirmo reizi vēsturē tika pie medaļām.

Fināla ievadā vācieši cīnījās ar lampu drudzi, ļaujot pretiniekiem gūt septiņus no pirmajiem deviņiem punktiem. Lai gan turpinājumā izdevās atspēlēties, pirmā seta noslēgumā Krievijas volejbolisti nodemonstrēja pieredzi un tika pie panākuma. Iniciatīvu uzņēmās Maksims Mihailovs, lieliski darbojoties gan blokā, gan uzbrukumā.

Tikmēr otrajā setā jau no ievada priekšā izvirzījās Vācijas valstsvienība, un iegūtais pārsvars bija gana drošs, pretiniekiem neļaujot pietuvoties. Tomēr krievi pēc neveiksmes piecēlās ar vēl vienu uzvarētu setu. Abas komandas vairākas reizes apmainījās ar vadību, bet galotnē labāki atkal bija topošie čempioni.

Arī vācieši nebija gatavi padoties, un zelta medaļu liktenis izšķīrās tikai piektajā setā. To ar 2:0 izrāvienu sāka krievi, taču pretinieki atbildēja pat ar pieciem punktiem pēc kārtas. Mirkli vēlāk vadībā jau bija Krievijas izlase, kas arī triumfēja. Simboliski, ka punktu turnīram pielika par MVP atzītais Mihailovs – 15:13 noslēdzošajā setā.

"Tas ir lielisks iznākums, īpaši ņemot vērā to, ka labu laiku nebijām izcīnījuši zelta medaļas. Tāpēc triumfs ir vēl vērtīgāks. Laukumā parādījām, ka esam spēcīga komanda, un tagad varam svinēt Eiropas čempionu statusu," pauda Mihailovs. Krievijas izlase triumfēja arī 2013. gadā, bet pirms tam nebija izdevies uzvarēt.

"Aizvadījām lielisku maču. Mūsu galvās tā ir uzvara, bet zaudējām par divu punktu tiesu. Tāds ir volejbols. Visa turnīra garumā Krievija uzvarēja ar 3-0, taču ne šoreiz. Varu atklāti pateikt, ka mīlu savus spēlētājus, jo viņi allaž bija koncentrējušies un vienmēr spēlēja ar enerģiju. Vakar bija pieci seti, bet šodien komanda bez atpūtas skrēja un lēca," sacīja vāciešu galvenais treneris Andrea Džiani.

Cīņā par bronzu Serbijas izlasei izdevās piecos setos ar 25:17, 22:25, 19:25, 25:22 un 15:12 pārspēt Beļģiju. "Tā bija ļoti smaga spēle, jo mazāk nekā 24 stundas pēc zaudējuma vāciešiem bija jāatgriežas laukumā un jāpārvar emocionālie šķēršļi. Spēlētāji izdarīja visu, lai tiktu pie medaļām," pauda serbu galvenais treneris Nikola Grbičs.

Nākamais Eiropas čempionāts 2019. gada vasarā notiks četrās valstīs – Beļģijā, Nīderlandē, Francijā un Slovēnijā.

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 11:04, pirms 7 gadiem
Malači! Ceram uz basīti arī!