Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Avo Kēls: "Joprojām cīnāmies ar savu servi"

Avo Kēls: "Joprojām cīnāmies ar savu servi"
Foto: www.cev.lu

Ar divām uzvarām trijās spēlēs šonakt mājās no Portugāles atgriezās Latvijas vīriešu izlase volejbolā. Valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls kopumā ir apmierināts ar Vilaflorā paveikto.

Portugāles pilsētiņā Vilaflorā abas komandas daudz eksperimentēja, “kaujas sastāvos” abās laukuma pusēs aizvadot tikai vienu spēli. Tomēr arī šādos apstākļos divas uzvaras pretinieku laukumā pret Eiropas Zelta līgas šā gada ceturtās vietas ieguvēju un nākamās sezonas pasaules līgas dalībnieci ir respektējams iznākums.

“Izcīnījām divas uzvaras,” bilanci Portugālē savelk Latvijas valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls. “Gribējām uzvarēt visās trijās. Katrā spēlē komanda ar tādu domu devās laukumā. Tomēr otrās spēles divos setos ne viss sanāca. Joprojām cīnāmies ar savu servi. Droši vien tai pastiprinātu uzmanību pievērsīsim treniņos.”

Viens no uzdevumiem pirms pārbaudes spēlēm ar Portugāli bija tikt skaidrībā ar sākuma sastāvu, jo arī Eiropas līgā sastāvs tika plaši variēts. Turklāt šobrīd daži spēlētāji ir nomainījušies. “Visi 14 spēlētāji, kas bija Portugālē, var spēlēt un iziet laukumā uz maiņu, ja tas būs vajadzīgs,” pozitīvo atzīmē Kēls. “ Ir astoņi – deviņi spēlētāji, kas, ja nekas neatgadīsies (trīsreiz nospļaujas. - LVF Preses dienests), droši vien spēli sāks pamatsastāvā. Vārdus vēl nesaukšu, taču komandā droši vien to jau paši nojauš. Rezerves mums ir labas, un milzīgas starpības spēlētāju meistarībā starp nosacīto pamatsastāvu un rezervēm nav – kāds ir labāks blokā, kāds – servju uzņemšanā vai uzbrukumā. Vīzija ir. Pagaidām esmu apmierināts. Tikai aizsardzībā Eiropas līgā spēlējām labāk. Iespējams, ka tās vēl ir lielās slodzes sekas. Arī laika apstākļi ir ietekmējuši – gan karstums Latvijā, gan Portugālē, kur gaisa temperatūra ir tuva 40 grādiem.”

Gatavojoties Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīram augusta vidū, vēl paredzētas divas pārbaudes spēles ar Zviedriju. Tās notiks 7. un 8. augustā Sporta namā “Daugava”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja