Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Egleskalns klasiskajā volejbolā atgriezīsies ''Olympiacos'' rindās

Egleskalns klasiskajā volejbolā atgriezīsies ''Olympiacos'' rindās
Hermans Egleskalns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas viens no talantīgākajiem diagonāles pozīcijas spēlētājiem Hermans Egleskalns pēc spēku izmēģināšanas pludmales smiltīs atgriezīsies klasiskā volejbola laukumā. Volejbolists noslēdzis viena gada līgumu ar grieķu klubu ''Olympiacos'', kas šogad startēs Eiropas kausā.

24 gadus vecais Egleskalns pēdējo klasiskā volejbola sezonu izlaida, lai pievērstos pludmales volejbolam un spēlētu kopā ar Mārtiņu Pļaviņu. Mērķis bija skaidrs - Riodežaneiro olimpiskās spēles 2016. gadā. Diemžēl rezultāti neuzlabojas pietiekami strauji un sezonas vidū pēc komandas kopīgas vienošanās tika nolemts, ka Hermans atgriezīsies zāles volejbolā, bet Pļaviņš spēlēs kopā ar Haraldu Regžu.

Neskatoties uz pauzi klasiskajā volejbolā, Hermanam bija vairāki labi piedāvājumi karjeras turpināšanai. Šodien Grieķijas klubs Pireju ''Olympiacos'' paziņoja, ka noslēdz viena gada līgumu ar 202 centimetrus garo latvieti, kurš iepriekš karjerā spēlējis Latvijā, Somijā, Beļģijā un Francijā. 2013. gadā ar beļģiem Egleskalns sasniedza Čempionu līgas TOP12.

''Vēlos pateikties ''Olympiacos'' vadībai un trenerim par doto iespēju būt vienam no šīs lielās ģimenes. Esmu pateicīgs, ka varēšu cīnīties šādā prestižā un vēsturiskā klubā, kuram ir ļoti kaislīgi atbalstītāji. Man tā būs iespēja darboties augstā līmenī. Zinu, ka klubam ir lielas ambīcijas, un tas noteikti palīdzēs uzvarēt Grieķijas čempionātā, bet tāpat labi rezultāti jāsasniedz Eiropā. Ar nepacietību gaidu brīdi, kad nokļūšu Grieķijā un varēšu iepazīties ar komandas biedriem,'' gandarīts par nonākšanu ''Olympiacos'' ir Egleskalns.

Iepriekšējā sezonā ''Olympiacos'' spēlēja Eiropas klubu spēcīgākajā volejbola turnīrā Čempionu līgā, kur savā grupā sešos mačos izcīnīja vienu uzvaru un neiekļuva izslēgšanas turnīrā. Grieķijas A1 čempionātā 2014./2015. gada sezonā ''Olympiacos'' atzina Saloniku ''PAOK'' pārākumu, un tieši šis klubs šogad startēs Čempionu līgā, kamēr Pireju klubam starts pakāpīti zemāk - CEV kausā. Jāpiemin, ka Eiropas cīņas ''Olympiacos'' iesāks arī cīņu pret Igaunijas ''Parnu'' volejbolistiem.

Liels ieguvums šī pāreja noteikti būs arī Latvijas izlases sakarā, jo paredzams, ka Egleskalns būs galvenais spēks diagonāles pozīcijā, ņemot vērā Gundara Celitāna pēdējā laika cīņu ar savainojumiem.

Izmantotie resursi:
Πήρε Λετονό ο Ολυμπιακός | sportdog.gr


, 2015-08-04 20:05, pirms 9 gadiem
Mjā, bīčs tomēr nav gluži tas pats... Cerams, ka veiksies klasiskajā voļikā un arī ka Pļaviņam izdosies pārinieku labu atrast, lai mums būtu 2 TOP pāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-04 20:26, pirms 9 gadiem
Bīčā vairāk der kustīgāki, veiklāki, tādi kā libero tipa spēlētāji. Bet atkal problēma, ka tikai aizsardzībā. Latvijā reāli trūkst labi bloķētāji. Jābrauc uz mežu un jāmeklē tādi kā Mamuts.
, 2015-08-04 20:53, pirms 9 gadiem
Olympiacos, izbaudīs grieķu derbiju pret Panathinaikos!
, 2015-08-04 21:58, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Jaa,ne Iecelniekam(2009), ne Pedam, ne Egleskalnam nekas nesanaaca pludmalee...

Kuru lai njem naakamo no zales?
Egleskalns uz vasaras vidu izskatījās tīri OK. Drīzāk jau Pļaviņš pats pēc Eiropas spēlēm un PČ pavisam nosēdies bija...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-04 23:46, pirms 9 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Egleskalns uz vasaras vidu izskatījās tīri OK. Drīzāk jau Pļaviņš pats pēc Eiropas spēlēm un PČ pavisam nosēdies bija...
Jāpiekrīt. Pļaviņš ap sevi uztaisa baigo ažiotāžu, bet rezultāti izpaliek. Mērķus vajag un jābūt ambiciozam(sportistam it īpaši), bet bišķi jau pa traku paliek. Visu laiku slikts pārinieks.
No otras puses
Viņam ir labi panākumi Māster un citos zemāka līmeņa turnīros. Ir ļoti daudzi spēlētāji, kuri tā arī netiek līdz pasaules tūres turnīriem un visu mūžu nospēlē šajā līmenī. Man kā līdzjūtējam, protams, ir vēlme redzēt visaugstakajā līmenī un sasniedzot ausgtas virsotnes, bet sports ir sports un tur visu izšķir darbi nevis vārdi.
, 2015-08-05 10:30, pirms 9 gadiem
bahmatova rakstīja: Tu to pats izdomāji, vai kāds priekšā pateica?
Redzēju TV, interneta translācijās, pavisam nedaudz arī klātienē!
Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.