Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pasaules līga: ar uzvarām finālsacensības sāk Kuba un Bulgārija

Pasaules līga: ar uzvarām finālsacensības sāk Kuba un Bulgārija
Bulgāru bloks šovakar bija pietiekami augsts
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Sofijā (Bulgārijā) ar divām cīņām startējis Pasaules līgas volejbolā finālturnīrs. Pirmajā cīņā Kubas izlase neatstāja nekādas cerības Brazīlijas volejbolistiem, bet otrajā mājinieki bulgāri ar 3:1 apspēlēja Vāciju.

Pasaules līgas labāko sešu komandu skaitā nav spējusi iekļūt Krievijas izlase, kas nozīmē, ka turnīrā šogad būs citi uzvarētāji. Finālturnīra atklāšanas spēlē tikās Kubas un Brazīlijas izlases. Lai gan ierasti šo komandu cīkstēšanās tiek gaidīta ar lielu interesi (izņēmums nebija arī šī reize), īstas cīņas nesanāca. Atlētiskie kubieši burtiski „pārgāja pāri” Brazīlijai, triumfējot trīs setu cīņā – 3:0 (25:19, 26:24, 25:22). Nojaušams, ka Kubas izlase Pasaules līgā šogad iet uz visu banku, jo nav spējusi iegūt ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Kamēr citas vadošās komandas, iespējams, šo turnīru izmanto, lai labāk sagatavotos sacensībām Londonā, kubiešiem ir jāņem tas, kas „paliek pāri”.

Kubas izlasei rīt ir brīvdiena, kamēr Brazīlijai būs jācīnās ar nemazāk ambiciozajiem poļiem.

Otrajā dienas spēlē mājinieki bulgāri tikās ar Vācijas izlasi un savu skatītāju atbalstīti cīnījās vareni, svinot arī pirmo panākumu F grupā. Cīņa sākās aizraujošā un ļoti skatāmā spēlē, kas ļāva volejbola draugiem tiešām baudīt šo spēli – garas izspēles, spēcīgi uzbrukumi, labi organizēts bloks un rezultāts auga līdzīgi līdz pat pirmā seta beigām, kurā atspēlējot vairākas setbumbas, uzvarēja Vācija – 28:26. Otrajā setā vācieši nedaudz atslāba un nosacīti vieglāku uzvaru setā „paņēma” Bulgārijas izlase. Trešais sets bija pirmā atkārtojums un atkal abas komandas viena otra neko nedāvināja. Bulgārus uz priekšu dzina līdzjutēji, bet vāciešiem nācās cīnīties pašu spēkiem. Iespējams, tieši septītais laukuma spēlētājs otrajā partijā atkal ļāva triumfēt Bulgārijas izlasei (29:27) un pa setiem nonākt vadībā ar 2:1. Ceturtajā setā Vācija neko daudz iespēt vairs nespēja un mājinieki svinēja uzvaru ar 25:19, visā mačā triumfējot ar 3:1.

Tieši bulgāriem F grupā rīt jāspēlē nebūs, bet Vācijai būs jāmēro spēki ar ASV izlasi.

Finālsacensību nolikums paredz, ka labākās sešas komandas vispirms divās grupās izspēlēs viena apļa turnīru un pusfinālos iekļūs divas labākās komandas no katras grupas. E grupā spēkus samēros Bulgārijas, Vācijas un ASV izlases, bet F apakšgrupā cīnīsies jau pieminētās Brazīlija, Kuba un Polija. Trešdien, ceturtdien un piektdien paredzētas cīņas grupās, sestdien - pusfināli, bet svētdien - cīņas par godalgām.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.